Gonorrea në Grave - Simptomet dhe shenjat


Gonorrea është një infeksion veneriane që transmetohet gjatë marrëdhënieve seksuale. Agjent infektive sëmundje është një parazit - gonokoku. Ky mikroorganizëm që ka një shkallë të lartë të infeksionit, të çon në rrezikun e infektimit gonorre në bashkëveprim me bartës të virusit është shumë e lartë, infeksioni përhapet me shpejtësi nga kanalet e meparshme. Periudha latente është një mesatare prej 72 orësh.

Në lidhje me temën e sistemit riprodhues të grave, gonorrea është e ndryshme në një kurs të veçantë. Forma kronike çon në komplikime të tilla si infertilitetit dhe imun ndaj patogjen nuk ka bërë pothuajse.Mjekët dalluar gratë vetëm 3 lloje të gonorresë, kronike, fshehura dhe të freskëta - zgjat dy muaj dhe secila prej tyre mund të ndahen: formën akute, dhe subakut gonorre ngathët. Specie i fshehur për shkak të mungesës së shenjave të patologjisë dhe prania e më të gonococci në egra dhe teste të tjera, të tilla si kulture, ndërsa një grua është i infektuar dhe mund të infektojnë të tjerët. Formulari i plogësht identifikon patogjen, por simptome pak më ndryshe.

Arsyeja kryesore - marrëdhënia pasigurt seksuale me infeksion amtare gonorrheal. Ekziston edhe rreziku i infektimit përmes enë, filxhan, mospërputhje me rregullat e higjienës - përdorim të përgjithshëm një shtupë apo peshqir. Këto shkopinj veçanërisht të përgjegjshëm për antiseptics, rrezet e diellit dhe temperaturave të larta, infeksioni mund të vdesin në temperatura mbi 56 gradë, kështu që Rekomando obdavaty vegla me ujë të valë.
Simptomet e gonorresë në gratë


1. Për shkak të mungesës së simptomave të ndryshme, gratë shpesh bëhen gonorrea kronike, përhapet në sistemin urogjenital.

2. Gjatë fazave fillestare të sëmundjes ndikon në vaginë, uretrës, qafën e mitrës, labia dhe simptomat nuk janë të rënda, por gruaja mund të përjetojnë kruarje në vaginë, djegie gjatë urinimit dhe të bardhë. Nëse ju nuk i kushtoj vëmendje në mushkëritë tuaja dhe shenjat e sëmundjes nuk është trajtuar, atëherë patogjen është përhapur në drejtim të sistemit të sipërm riprodhues, dhe kjo ndikon gjëndrat lacunar vendosura në shtresën e mukozës nën uretrës dhe tubat fallopiane. Simptomat janë më të dukshme - ka cikli menstrual, kusht ethshme, dhimbje në bark, ndjenja dhimbje gjatë urinimit, ka përkeqësim në shëndetin e përgjithshëm.


3. Kur procesi i inflamacionit të bëhet kronike, edhe simptomat e vogla zhduken. Por, ndërsa ka shenja të tjera, të tilla si dështim të ciklit menstrual dhe pamundësisë për të konceptoj. Në formën e fshehur, në përgjithësi nuk ka simptoma dhe të zbuloni vetëm sëmundja nuk është e mundur zbulimin ndodh kryesisht gjatë marrjes në pyetje, kur një grua kthehet tek gjinekologu në raste të tjera.

Në gratë, gonorrea ka karakteristika karakteristike:

1. Gonorrea është karakterizuar nga një shumëllojshmëri e vatrën e inflamacionit të lokalizuar në qafën e mitrës, Bartholin gjëndra holl, uretrës, rektum. Sistem shumë vaginë dhe organet e jashtme të shëndetshme riprodhues të trupit të femrës është kryesisht objekt i shokut gonokoku. Dhe janë të përfshirë në procesin e gjatë ndryshimeve imunitar dhe hormoneve në organizëm. Për shembull, gratë shtatzëna, gratë më të vjetra, vajza, personalitete infantile;


2. Gonorrea për shkak të karakteristika anatomike të sistemit urogjenital shpesh shkakton asnjë dhimbje, madje edhe në formën akute të sëmundjes. Nuk është e shoqëruar gjithmonë belyamy infeksionit, por këto janë alokimi i kufizuar. Shenjat e patologji nuk është aq e qartë se në shumicën e rasteve, gratë nuk paguajnë asnjë vëmendje ndaj tyre dhe 90% e infeksioneve zgarë nuk shkojnë tek gjinekologu.Metodat e diagnozën e gonorresë


Diagnoza përfshin bakteret kultivimit - në rritje në mediat lëndë ushqyese, shqyrtimit për praninë e klamidia, përdorimi i Gram diskreditimi, testet serologjike për sifiliz. Me futjen e sondës steril, shtupë, mjeku merr një shtupë nga uretrës, zorrës së trashë dhe hapje të qafës së mitrës - ndërsa tampon është futur në një thellësi prej më shumë se dy centimetra dhe ndërruar për disa sekonda. Testet e kryera komerciale konfirmuar diagnozën në raste të dërguara në shëndetin publik.
Rreziqet e gonorresë për gratë?


Siç e kemi gjetur - faza kronike e gonorresë grave çon në mbështjelljes, e cila ndodh në epididymis, dhe pengimin e tubave fallopiane është paaftësia për të krijoj. Inflamacion i nënshtrohen mitër vetë, kështu që nuk ka një rrezik të lartë të abortit, abort sayazytsilnyh ose lindjen para kohe. Rreziku është se fëmija po zhvillohet konyuktivit ose blepharitis sytë, që nga lindja ai kalon nëpër kanalin e lindjes dhe gjithmonë përballet me infeksionin.