Pancreatitis akute - Simptomat dhe shenjat


Pancreatitis akute quhet një sëmundje që prek pankreasit zhvillon gjatë faktorëve të ndryshëm, themeli i të cilit është ndarja e aktiv kancerit enzimat (p.sh., indeve tretje vetë, një rritje të konsiderueshme në trup etj). Shumica vuajnë nga njerëzit akute pancreatitis, të moshës 30 deri në 60 vjet, por sëmundja mund të arrijë askënd në çdo moshë.
Kohët e fundit, sëmundja përparon në mesin e njerëzve dhe çdo ditë, për fat të keq, është në rritje (sipas statistikave të pacientëve me pancreatitis akute është dyfishuar!). Kjo është për shkak se shumë njerëz nuk e di shkallën e pijshëm, kështu që ajo mund të konkludohet se shkaku kryesor i pancreatitis akute është vetëm alkool (rreth 40% e pacientëve të vijnë në spital për shkak të tij).


Në mënyrë të ngjashme, 20% e pacientëve vuajnë pancreatitis akute nga sëmundje të tjera që kontribuojnë në inflamacion të pankreasit. Sëmundje tëmthi - një pancreatitis provokator. Shkaqe të tjera të sëmundjes mund t'i atribuohet lëndimeve të barkut, ndikimit negativ të drogës në trupin e njeriut, por ajo do të diskutohet më poshtë. Shkaqet kryesore që kontribuojnë në shfaqjen e pancreatitis akute:
· Abuzimi i fortë i alkoolit;
· Siç u përmend më herët, cholelithiasis;
· Kequshqyerja;
· Trauma të ndryshme të barkut;

· Lëndimi i pankreasit, i cili është formuar përmes endoscopy;
· Medikamente toksike të trupit (për shembull, të japë Metronidazole).
Quajtur arsyet kryesore që mund të shkaktojnë një sulm akute të pancreatitis. Ata janë agjentët kryesorë të kësaj sëmundjeje, e cila është e vështirë në trajtimin dhe afat të gjatë për paraqitjen e saj. Për prodhimin, një diagnozë të saktë është përshkruar stomak Gastroskopi.


Simptomet e pancreatitis akute


Simptomat kryesore dhe shenjat e shenja të inflamacionit të pankreasit:

· Nuk është një shumë e dhimbje, e cila është e lokalizuar në anën e majtë dhe të djathtë të kuadratin e sipërm;
· Humbja e oreksit, ngurrimi i dukshëm për të ngrënë. Kjo është për shkak se nuk ka alokimin e duhur të enzimeve në zonën e kancerit të zorrëve;
· Prania e përzier, të vjella, shkaktoi përmes hahet. Kjo do të thotë se nuk ka enzimat në zorrë që janë përgjegjës për tretje të ushqimit. Të vjella mund të ndodhë me biliare ose lëng stomakut;
· Rritja temperaturën e trupit (mbi 38 gradë), dhe puls gjallëron dhe lëkura ndërkohë ftohtë dhe të lagësht për të prekur;

· Reduced presion (nën 90 mm Hg);
· Pancreatitis akute mund të shoqërohet me bloating, për shkak të tretje të pahijshme (siç u përmend më herët - për shkak të mungesës së enzimeve përgjegjës për tretje të ushqimit);
· Spote kaltërosh arsim;
· Një tjetër simptomë është diarre, e cila është manifestuar stools të lirshme.
Cilat janë ndërlikimet e pancreatitis akute?
Nuk janë të hershme dhe të vonë komplikime faza:
Komplikimet e hershme e inflamacion të pankreasit
Ofron për shok, dështimi i veshkave, dëmtim të mëlçisë, ulcerat manifestim, prania e gjakderdhje në stomak dhe zorrët, pneumoni, clots gjakut.

Komplikime të vonuara të pancreatitis akute

Komplikime të vonuara fazë të ndodhë vetëm pas dy javë të pancreatitis akute, të lidhura ngushtë me infeksionit. Sëmundjet kryesore që manifestojnë - pancreatitis me praninë e qelb, formimit abscesi në zonën e barkut, gjakderdhje, kist kancerit formimi.
Shoku Dukje ndodh për shkak të sëmundjes komplekse që zhvillon nekrozë e kancerit për shkak të dhimbje të forta, frymëmarrje të shpejtë dhe rrahje zemre.