Erozionit qafës së mitrës - Simptomat dhe shenjat


Çdo vajzë nga fëmijëria janë mësuar për të monitoruar shëndetin e tyre. Kjo është veçanërisht e vërtetë shëndetin e sistemit riprodhues, sepse nuk ka asgjë për çdo grua më të mahnitshme se sa një ditë të bëhet nënë. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme për të identifikuar menjëherë shenjat paralajmëruese dhe të kërkojë gjinekologun. Megjithatë, duhet të theksohet se jo të gjitha sëmundjet gjinekologjike shqiptova simptoma, dhe se ka plane për të vizituar një gjinekolog i cili duhet të mbahet të paktën një herë në gjashtë muaj.


Sot, sëmundja më e njohur në mesin e popullatës - është erozioni. Emri i saktë mjekësor - erozioni i qafës së mitrës. Besohet se saj vetëm gratë të sëmurë që kanë një jetë aktive seksuale. Megjithatë, kjo nuk është kështu: probleme të tilla janë të dy grave të rritur dhe në vajzave të reja për shkak të shkeljes së bilancit bakteriale në vaginë.


Simptomet e erozionit qafës së mitrës


Nga vetë, erozioni është ulçera vogël pa dhimbje në krye të mukozën që lidh vaginës dhe mitrës së bashku. Fenomen i vërtetë Erozioni është mjaft e rrallë, përveç kësaj sëmundje është e gjatë - rreth dy javë. Kështu, është e qartë se mjekët qafës së mitrës erozionit të thërrasë një proces pak më të ndryshme. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm të dëmshme të mjedisit të brendshëm, epiteli cilindrike mbulon zgavrën e mitrës prekur ulcerat e vogla, të cilat janë duke u bërë pika e fillimit për mikroorganizmave të ndryshëm. Microflora patogjen depërton lart nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës dhe vetë mitrës. Kjo dukuri shpesh vërejtur. E ashtuquajtura pseudo.

Erozioni i qafës së mitrës është edhe i lindur dhe i fituar parë shpesh psevdoэrozyyu ose siç quhet - ectopia, të dytin që rezulton nga dëmtimi traumatik ose sëmundjeve inflamatore. Disa nga shkaqet e zakonshme përfshijnë si në vijim:
1. sëmundjeve ngjitëse seksuale. Në numrin e madh të patogjenëve të ndryshme të sëmundjeve të dëgjuar gjithçka, por vëmendje të veçantë duhet kushtuar kushteve të tilla patologjike si vahynozы, gonorrea, infeksion papillomavirus njeriut, herpes gjenital, infeksion klamidia, giardiasis, mycoplasmosis dhe të tjerët;

2. sëmundje të ndryshme të aparatit gjenital brendshme dhe të jashtme. Për shembull, mëllenjë dhe streptoderma;
3. Inflamacioni i vaginës (vaginitis, infeksionet bakteriale);
4. dëme mekanike dhe kimike të mureve mukozës së mitrës. Për shembull, prishet dhe shtrihen gjatë lindjes, aborotov, traumave seksi përafërt, përpunimin e drogave të ndryshme.
Gjithashtu duke kontribuar në erozionit të proceseve të mëposhtme:
· Rënie të mprehtë ose rritje në nivelet e përgjithshme hormonale;
· Cikli i parregullt menstrual;

· Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë dhe jetën seksuale të parregullt;
· Rënie e mprehtë në imunitet.
Cilat janë simptomat e erozionit të ndodhë? Zakonisht erozioni i qafës së mitrës nuk është i shoqëruar me ndonjë simptoma dhe shenja, dhe është gjetur vetëm gjatë ekzaminimit rutinë nga një gjinekolog. Megjithatë, pas intimitetit të ndodhë në disa gra nuk janë të shkarkimit shumë të rënda ose sanious përgjakshme, e cila është një arsye e vlefshme për një vizitë te mjeku. Arsyeja më e rëndësishme për të vizituar një gjinekolog me qëllim të diagnostikimit të erozionit, mund të shërbejë infeksionet harmoni dhe proceset inflamatore. Megjithatë, duhet të theksohet se disa gra mund të diktim krovyanystoho lloji sanious ose menjëherë pas marrëdhënieve seksuale.

Shenja të tjera të erozionit qafës së mitrës:
· Erozioni i qafës mund të shihni një gjinekolog kur shihet si një formacion të vogël të kuqe në mukozën. Është e mundur që për të konfirmuar diagnoza do të jenë të dizajnuara të tilla si procedurë kolposkopisë. Ky studim është një inspektim mjet i qafës së mitrës me një rritje prej 20-30 herë.
· Gjithashtu, shpesh për të konfirmuar erozioni i qafës së mitrës emërojë biopsi. Kjo procedurë kryhet vetëm kur mjeku pa pjesë të vërtetë ndryshuar të mukozës. Në rast se pacienti paraqesin sëmundjet inflamatore shoqëruese, ato kërkojnë para-trajtim para biopsi. Fakti që një analizë e detajuar e zonës së prekur e indeve lejon profesionistë jo vetëm diagnozë të saktë, por edhe për të zgjedhur metodën e duhur të trajtimit, i cili do të çojë në një shërim të plotë së shpejti.

E rëndësishme!
Shumë njerëz besojnë se në qoftë se simptomat shprehur dimly ose mungon, sëmundja nuk është serioze dhe nuk kërkon trajtim të veçantë. Megjithatë, ajo nuk është. Erozioni i vërtetë dhe psevdoэrozyyu qafën e mitrës duhet të trajtohet sa më shpejt që të jetë e mundur. Fakti që plagë në barrierë mukozës mbrojtëse privuar mitrës dhe zgavër të saj mund të depërtojnë çdo patogjene. Përveç kësaj, shërimi vetë i epitelit të dëmtuar mund të çojë në dhëmbëza dhe mbështjelljes. Gjithashtu rrit ndjeshëm rrezikun e transformimit malinj të qelizave epiteliale të mukozën e mitrës, e cila është një nga komplikimet më të zakonshme të erozionit.

Kjo është arsyeja pse është aq e rëndësishme për shqyrtimin e duhur nga një gjinekolog, sepse shumë më e lehtë për të parandaluar sëmundje se sa për të trajtuar atë.