Rëndim i cholecystitis kronike - Simptomat


Cholecystitis kronike - është një sëmundje inflamatore e tëmthit, shpesh të komplikuar nga një ngushtim i kanalet biliare dhe shkelje të rrjedhën e biliare në duodenum, e cila është karakterizuar nga kursi ngadalë progresiv me acarimin periodike.

Cholecystitis përkeqësuarCholecystitis Në përgjithësi mund të provokojë një numër të sëmundjeve që shkaktojnë diskinezia biliare kanal biliare, pezëm dhe zhvillimin e infeksionit. Shkaku i përkeqësimit të rrjedhës së ngadaltë të inflamacionit është shpesh:


 • alkooli;

 • overeating;

 • Konsumi i yndyrore, skuqur dhe ushqimi me erëza.


 • Përveç kësaj, rëndim i cholecystitis kronike mund të ndodhë në sfond:

 • hipotermi;

 • tendosje të madhe fizike;

 • Imuniteti i përgjithshëm i ulët i shkaktuar nga ndonjë sëmundje.


 • Simptomat rëndim i cholecystitis kronike


  Cholecystitis kronike mund të zhvillohet me kalimin e viteve, duke treguar veten vetëm nën ndikimin e faktorëve të rritet. Po, karakterizohet nga dhimbje në të drejtën e sipërme maloyntensyvnы kitara dhe shfaqen rregullisht. Ndonjëherë ndjesë, me asnjë simptomë e sëmundjes mund të zgjasë disa muaj. Nëse ju shkelin dietë, dhimbje mund të përkeqësohet, vjellje fillon të shfaqet. Periodikisht, pacienti në fjalë:


 • gulçim;

 • urth;

 • karrige shkelje.


 • Në fazën akute të simptomeve kryesore të cholecystitis kronike janë të theksuara. Nëse keqësimi provokuar zhvendosjen e gurëve të tëmthit, dhimbje e fortë, vrullshëm, ndonjëherë japin, kofshën e djathtë dhe shpatull. Nëse rrjedhja e biliare nuk është i bllokuar, shenjë e rëndim të cholecystitis kronike është monoton, e shurdhër, dhimbje rritur gradualisht. Pacienti është vërejtur vjella, ndonjëherë të përziera me biliare, nuk sjellë lehtësim. Temperatura e trupit të ulët të keq ose të ngritur.

  Përafërsisht një e treta e pacientëve me rëndim dhimbje e atipike kronike cholecystitis: ata nuk janë të lokalizuara në sektor të sipërme të djathtë, dhe ndjeu në gjoks ose rreth stomakut.
  Në cholecystitis akute kronike, si me çdo proces inflamator, ka një ndarje totale, imunitet të ulët dhe si rezultat - u rrit sensibilitet për ftohjet.
  Gjithashtu gjatë acarimin ndodhin çrregullime cholecystitis në funksionimin e zorrëve, të alternuara kapsllëk dhe diarre, bloating, rritjen e prodhimit të gazit. Simptomat e fundit më shpesh shkaktohet nga jo cholecystitis dhe pancreatitis ose gastrit që shpesh ndodhin së bashku me cholecystitis kronike.