Rritja e mëlçisë - simptomat


Duke pasur parasysh se hepatomegaly nuk është një sëmundje e pavarur, ajo është shpesh neglizhohet në fazat e hershme. Ajo duhet të kujdeset nëse eksplicite shtimin e tyre të mëlçisë - simptomat e kësaj sëmundjeje të lidhur me përparimin e trupit, kardiovaskulare, sistemi imun apo këmbimit dhe shpretkë mosfunksionim.

Shenjat e zgjerimit të mëlçisëSi e tillë, manifestimet e duhur klinike të hepatomegaly jo, simptomat gjithmonë varet nga një faktor që është bërë shkaku rrënja e problemit.

Herët drejtë Rritja foto apo lob majtë i mëlçisë është ndjenja e intensitet dhe plotësinë në të djathtë të tij, prania e një trupi të huaj në afërsi kuadratin e sipërm. Kjo është për shkak të faktit se trupi është i vendosur të drejtën në brinjë të ulët dhe tejkalon madhësinë normale të çon në ngjeshje e indeve dhe kockat e anijeve të mëdha. Rritja e fortë mund të shkaktojë karakteristika të tjera:

 • të përzier;

 • shije të hidhur në gojë, e keqe;

 • Humbja e oreksit;

 • urth;

 • Shkelja e karrige;

 • identifikojnë vulë të ngurta në buzë të ulët të drejtë edhe me vetë-prekje.


 • Shumica e sëmundjeve që lidhen me plumb hepatomegaly për yellowing e lëkurës e proteinave dhe syve, kruarje e paraqitjes mukozës dhe "yjet mëlçisë."
  Manifestimet e tjera klinike karakteristike për çdo sëmundje dhe në përputhje me rrethanat duhet të diagnostikuar. Është e rëndësishme të theksohet se në disa raste ka një rritje të moderuar në mëlçi, e cila nuk mund të përcaktohet me ultratinguj, sepse ajo është asimptomatike.

  Zgjerimi përhapur e mëlçisë


  Ky lloj hepatomegaly konsideruar vlerë sidomos si ky sindrom është shenjë mjaft e rrezikshme. Më shpesh kjo ndodh përkundër sfondit të hepatitit alkoolike, degjenerim yndyror (degjenerim) dhe anomalitë e rënda metabolike.

  Rritja e përhapur në indet e mëlçisë do të thotë trupi parenchyma ekspozuar plotësisht të ndryshimeve në rrjedhën e të cilit ai ose qelizat lidh bëhen yndyrë. Kështu, mëlçisë gradualisht humbet aftësinë për të funksionuar, dhe trupi është vazhdimisht në një gjendje të dehjes. Abort procesi është i vështirë, edhe metodat moderne të trajtimit të vetëm mund të ngadalësojë atë, por ndryshimet ekzistuese janë të pakthyeshme.