Reduktuar trombociteve 10 shkaqet e trombocitet të ulëta në gjak


Dy muaj më parë mora testin e gjakut dhe zbuloi se unë reduktuar trombocitet. Ngritja arkiv të gjitha duart në dispozicion në teste, kam gjetur se dy vitet e fundit niveli është ulur në mënyrë të qëndrueshme trombociteve - 110-120 x 10 9 / L (rezultatet periudhë më të hershme të bëj).
Çuditërisht, para se unë thjesht nuk e vërejnë atë. Ndërsa atje, çuditërisht pak tjetër. Gjatë këtyre dy viteve unë kam qenë disa herë për t'u konsultuar me një hematologist në dy javët e kaluara diagnostifikimit në departamentin e hematologjisë, ndërsa nuk askush nuk tërhoqi vëmendjen time për nivelin e ulët të trombocitet!


Është e mundur që një devijim nga norma është i parëndësishëm (sundimi i trombocitet mund të gjeni në këtë artikull), dhe për këtë arsye askush nuk përkeqësuar në këtë. Megjithatë, më afër te mjeku, unë do potsikavlyusya çështjen dhe pastaj të përmbushur neni mjekun koment.
Dhe tani le të shkojë në rastin tim të veçantë të përgjithshme dhe të marrë parasysh arsyet kryesore për rënien e trombocitet.


Arsyet për nivele të ulëta të trombocitet në gjak.
Sëmundjet infektive (li, hepatiti C, infeksioni HIV)

Sëmundje autoimune (p.sh., lupus). Për ata që nuk e njohin me termin "autoimune", të shpjegoj shkurtimisht. Ashtuquajtura sëmundje kur sistemi imun është qeliza të trupit të vet për të huaj dhe shkatërron ato.
Kancerit të gjakut.
Duke marrë medikamente të caktuara (p.sh., heparin, quinidine, Aspirina).
Mungesa e vitaminës B12.
Abuzimi Alkooli.
Dehje me metale të rënda.
Shtatzënia.
Ushqimi hollimin e gjakut.
Rritja shpretkë.Siç mund ta shikoni, ndër shkaqet e trombocitet të ulëta janë sëmundje shumë të rënda, kështu që shpërfillin këtë çështje nuk është e nevojshme, edhe në qoftë se ju nuk keni ankesa.Çfarë ndodh nëse trombocitet ulur?

Në mënyrë të qartë, hapi i parë është për të përcaktuar shkakun. Për këtë duket analiza të gjakut, urinës, dhe në qoftë se ka bërë edhe palca e eshtrave të nevojshme birë.
Kur shkaku është instaluar (i sigurt, se nuk do të gjithmonë punë për të bërë), ajo bëhet e qartë veprime të mëtejshme.
Nëse shkaku është një medikament, mjeku do të përpiqet për të zëvendësuar atë me analog. Nëse trombocitet e ulëta të shkaktuara nga mungesa e vitaminës B12 që ju do të emërojë atë. Dhe kështu me radhë.
Ndodh që devijimet e vogla nga norma, jo rivendosur trombocitet vetëm nëpërmjet dietë e duhur, ose disa mjetet juridike popullore.

Në përfundim, unë duhet të them se trombocitet reduktuar shpesh nuk shkaktojnë ndonjë tregon të jashtme dhe të gjetura në analizat e gjakut aksidentalisht. Në këtë drejtim është e rëndësishme që ndonjëherë kalojnë ekzaminimin rutinë, dhe jo të presim për shenja të simptomave të rënda.
Në artikullin e ardhshëm ne do të flasim për mjaft rastin e kundërt, përkatësisht nivelin e lartë të trombocitet. Nëse jeni të interesuar në këtë temë, atëherë ndiqni update në formularin e mëposhtëm.