Dehidrimi - simptomat


Dehidratim (Dehidratimi) - një gjendje patologjike të lidhur me një rënie në sasinë e ujit në të nën normë fiziologjike.
Roli i ujit në trup
Rreth 50 -70% e masës së trupit të njeriut - ujë. Ajo gjendet në qelizat e trupit dhe jashtë qelizave (p.sh., plazma ujë).
Uji kryen një numër funksionesh të rëndësishme pa të cilat funksionimin normal të trupit. Këtu janë disa prej tyre:

 • Uji është tretës kryesor (ne mjedis ujor merr shumica e reaksioneve kimike që lidhen me konvertimin e biomolecules ndryshme);


 • Uji është një lëndë freskuese universal (ftohje organet aktive të angazhohen me gjak);

 • Ujë është e përfshirë në ruajtjen ekuilibrin acid-bazë në gjak.


 • Uji hyn në trup nëpërmjet ushqimit dhe pije. Excreted nëpërmjet lëkurës, mushkërive dhe traktit gastrointestinal - në urinë, pastaj të marrë frymë me një karrige.
  Shkaqet e dehidrimit
  Shumica dehidratim zhvillon për shkak të faktorëve të mëposhtëm:

 • diarre;

 • të vjella të vazhdueshme;

 • rritur formimin e urinës (polyuria);

 • ethe;

 • djersitje të tepruar;

 • pijshëm shkelje regjimit rezultojnë sëmundjet (agjërimi i ujit);

 • goditje nga nxehtësia;

 • Humbja akute e gjakut dhe të tjerët.


 • Dehidratim rrit rrezikun e sëmundjeve kronike, të tilla si diabeti, sëmundje të veshkave, operacion veshkave dështimit.
  Çfarë është dehidratim i rrezikshëm?
  Më e rrezikshme është një kusht për të moshuarit dhe fëmijët, por edhe në dehidratim moshën e mesme mund të çojë në proceset e pakthyeshme patologjike në trup.

  Mungesa e ujit, kryesisht ndikon në volumin e gjakut. Më të vogla, aq më i madh dendësia e gjakut, e cila çon në shpejtësi të ngadaltë të tanishëm të saj. Prandaj, shpërndarjen e ushqyesve të qelizave dhe nxjerrje e gazeve dhe produkteve të tjera të mbeturinave mund të jetë gjithashtu.
  Dehidratim, e cila shkakton humbje peshe me 10 - 20% kanë të rrezikshme për jetën. Humbja e ujit në njerëzit fillimisht të shëndetshme të çon në vdekje pas 7 -10 ditësh, në kushtet e temperaturës së lartë dhe ajrit të thatë - në 3 - 5 ditë.

  Shenjat dhe simptomat e të Drejtave të dehidratim


  Shenjat e para të dehidratim të butë përfshijnë:

 • thatësi në gojë;

 • rritur viskozitetin e pështymë;

 • lodhje, të qenët i përgjumur;

 • etje;

 • humbja e oreksit;

 • reduktuar prodhimin e urinës.


 • Në përparimin e mëtejshëm të personit procesit patologjike ndjehet lëkurë të thatë dhe i dobët, marramendje, dhimbje koke. Kapsllëk zhvilluar, urina bëhet e errët të verdhë apo jo liruar.
  Simptomet që tregojnë dehidratim mbizotëruese kronike:


 • urth

 • të muskujve dhe dhimbje të përbashkët;

 • migrenë;

 • kolit.


 • Gjendja e rëndë e dehidratim, kërcënuese për jetën dhe kërkon kujdes urgjent mjekësor shprehur nga manifestimet e mëposhtme:

 • etje të fortë;

 • gulçim;

 • nervozizëm;

 • lëkurë të thatë dhe të mukozës;

 • Mungesa e djersitje;

 • Mungesa e formimit të urinës;

 • lëkurës zmorschenist;

 • Sytë mbledhje;

 • uljen e presionit të gjakut;

 • palpitations zemrës;

 • slezoobrazovanyya mungesa;

 • ethe;

 • i dobët;

 • konfuzion, jerm.


 • Vini re se simptomat e mësipërme ndodhin kur dehidratim nuk është e vetme, por komplekse. Prandaj, prania e vetëm një - dy nga këto shenja nuk mund të thuhet se ky është dehidratim. Nëse dyshoni se dehidratim duhet të kërkojnë ndihmë urgjente mjekësore.