Arthrosis - Simptomat


Arthrosis e hip përbashkët zakonisht fillon të shqetësojnë njerëzit tashmë në moshë të vjetër, por nganjëherë sëmundja zhvillohet pas shtatzënisë, ose lëndimit. Në rrezik janë edhe atletët dhe ata që vuajtën në dysplasia fëmijëri dhe sëmundjeve të tjera të përbashkëta. Simptomet e Arthrosis duhet të jenë në gjendje të njohin, sepse sëmundja është zbuluar më parë, mundësinë më të mirë për shërim.

Simptomet e Arthrosis të hipShenjat e Arthrosis edhe në fazat e hershme të sëmundjes mund të shihen me sy të lirë, por edhe më të mirë për të dini se kërcënimi i kësaj sëmundjeje personalisht për ju. Fakti se ka disa lloje të sëmundjeve dhe secili prej tyre arsyet e tyre. Coxarthrosis primar zhvillohet gradualisht dhe bëhet e dukshme afër 50 vjet. Shkaqet kryesore të kësaj forme ende mbetet një mister për shkencëtarët, por ata arritën të provokuar janë dy faktorë:


 • Predispozicion trashëguar. Sëmundja transmetohet përmes linjës femërore, veçanërisht e zakonshme në gratë me mbipeshë.

 • Të lidhura me moshën ndryshime. Në mënyrë tipike, kjo formë zhvillohet në njerëz të moshuar se 50-60 vjet, por më shpesh - Pas 70.


 • Në llogaritë origjinale formë Arthrosis për rreth 80% të të gjitha rasteve të raportuara, por kjo nuk do të thotë se ne nuk duhet të lejojë mundësinë e formave të mesme të sëmundjes. Këtu është arsyeja kryesore:

 • Dysplasia dhe sëmundje të tjera të përbashkët në fëmijëri.

 • Plagosje dhe sprains.

 • Rritja stresin në nyje (zakonisht ndodh në atletët).

 • Shtatzënia dhe lindja.

 • Diabeti dhe sëmundjet e tjera që shkaktojnë qarkullim të dobët në të përbashkët.


 • Simptomat coxarthrosis 1 shkallë praktikisht të padukshëm, kështu që nëse ju keni një histori të paktën një nga arsyet e mësipërme sëmundjes, qëndrojnë ndjenjë veçanërisht me kujdes. Edhe paraqitja e një dhimbje të dobët në zonën e hip, nuk lënë pas dore një vizitë te mjeku.
  Simptomat coxarthrosis 2 gradë të ndodhë më qartë. Para së gjithash ajo dhimbje pas aktivitetit të dendur fizik që shoqëroi të ashtuquajturën ngurtësi në mëngjes. Kjo është një gjendje ku të përbashkët pas një pushimi të gjatë të marrë disa kohë për të fillojë të funksionojë normalisht.

  Simptomet e Arthrosis klasën e 3 është dhimbje të vazhdueshme dhe të rënda që mund të japin në gjunjë dhe ijë. Ata nuk ndalen gjatë natës ose gjatë ditës, duke ndryshuar kursin e njeriut. Painkillers dhe chondroprotectors në këtë fazë është pothuajse e padobishme, e vetmja zgjidhje është zëvendësim kirurgjikale përbashkët.

  Simptomet e gju Arthrosis përbashkët


  Në gju kemi gati të njëjtën ngarkesë të lartë, si hip, por artrit tij ndikon më pak. Kjo është e lidhur me strukturën e përbashkët, dhe në atë që ai shtesë të siguruar kupë. Shenja e arthrosis 1 diplomë në këtë rast është dhimbje që rritet në mëngjes dhe në mbrëmje. Më shumë sëmundja do të përparojë, ritmin konsiderueshme ndryshimit dhe aftësinë për të lëvizur në mënyrë të pavarur. Pas lëngu synovial bëhet më pak dhimbje do të jetë i përhershëm.

  Diagnoza e Arthrosis hip e gju dhe analizës hip përbashkët të bazuar në dhimbje dhe mund të plotësohet me X-ray dhe studim me ultratinguj. Pasi mjeku përcakton shkallën e shkatërrimit të përbashkët do të caktohet një trajtim adekuat. Por mos harroni se shansi për të mposhtur sëmundjen është vetëm në fazat e hershme. Në 3 hapa të mundshme vetëm bllokadën mjet anastezik, ose kirurgji.