Molluscum contagiosum - shkaqet, simptomat dhe shenjat


Molluscum contagiosum - një sëmundje dermatologjike në bazë të infeksionit me virus. Sëmundja nuk është i keq, zakonisht në lëkurë ose sipërfaqet mukoze duket konveks nodules formë rrjet-në qendër me vdavlennuyu thelbin. Sëmundja është përhapur në tërë vendin, por kjo është vetëm sëmundje e njeriut për kafshët nuk është tipike.


Shkaqet


Sëmundjet virale dhe mjekët modernë besojnë se shkaku është patogjen patogjene gocë deti që shkakton li. Mbetet fakti se plotësisht nxjerr virusi mbetet e pakapshme, por përpjekjet shkencëtarë ishin të pasuksesshme të përmirësojë ndjeshëm shëndetin e pacientëve dhe të reduktuar incidencën e përsëritje. Po kaq i rëndësishëm në shkaktimin gocë deti patogjene luan sistemin imunitar - një reduktim të ndjeshëm të funksioneve të saj të çon në jetën aktive të virusit dhe manifestimet e tij në lëkurë.


1. Të rriturit mund të infektohen me të ngushtë kontakt, intime me pacientët, por sëmundja nuk është i një natyre seksuale, që nga mënyra e transmetimit është vetëm lëkura nuk, organe gjenitale. Për infeksionit kërkohet kontakt të ngushtë me lëkurën e butak pacientit. Kjo i nxituar do të formojnë në ijë, qimeve pubike apo lëkurën e barkut.
2. Shpesh virus ndodh nëpërmjet objekteve të zakonshëm, të cilat ato, së bashku me të pacientit. Kështu virusi mund të transmetohet të dy të rriturit dhe fëmijët. Në fëmijëri papules gojë mund të shfaqen në pjesë të ndryshme të trupit.

3. Rreziku i infektimit rritet sëmundje të rënda kronike që dobëson rëndë trupin. Prandaj, vëmendje duhet t'i kushtohet për shëndetin e njerëzve të infektuar me HIV.
4. mikroushkodzhennya dispozicion promovuar infeksionit të lëkurës nga një virus. Pasi në trup, patogjen që shkakton strukturat konveks, vendndodhja e të cilave mund të jenë të ndryshme.
5. Kjo ndodh se në institucionet ku fëmijët janë të mbushur me njerëz, ka shpërthime masive të infeksioneve butak. Si pjesë e pluhurit në ambientet e virusit mund të jetë mjaft e gjatë. Prandaj është e rëndësishme për të monitoruar pastërtinë e ambienteve.Molluscum contagiosum: Simptomet dhe shenjat


Cilat janë simptomat e të paturit e Molluscum ngjitëse? Pas një periudhe të fshehur në lëkurë shfaqen nodules të rrumbullakëta të cilat nuk sjellin dhimbje. Ngjyra është e natyrshme, ajo është e lehtë për skuqje. Më vonë, si përhapjen e virusit, skuqje nuk bien dakord mbi. Në disa raste, papules bërë aq të shumta që ata të formojnë një të tillë të madh.
· Infeksioni primar mund të prekë çdo pjesë të trupit, por vetë-infeksion të çon në përhapjen e sëmundjes në ato vende që shpesh prekin duart. Gjithashtu, skuqje numrin mollyuskovыh mund të ndryshojnë nga disa për disa mijë copë.

· Një tipar karakteristik i gocë deti është se gjatë nxjerrje të rrethit të mesëm konveks shfaqet në masë të bardhë, i cili është një numër i madh i patogjene. Shumica Molluscum ngjitëse kalon pa komplikime të mëdha, ndonjëherë pacientët janë plagët e vogla.