Pulmonare hipertensionit - simptomat


Hipertension pulmonar ose hipertensioni arterial pulmonar, i quajtur nje semundje e karakterizuar nga rritja e presionit ne arteries pulmonare. Shkaku kryesor i kësaj sëmundjeje është rritur zakonisht rezistencë në shtrat pulmonare vaskulare. Faktori i dytë që mund të ndikojnë në zhvillimin e hipertensionit pulmonar - një rritje e fluksit të gjakut pulmonare.
Informacione të përgjithshme rreth sëmundjes
Hipertensionit pulmonar prek femrat dy herë më shpesh sesa seksit të fortë. Mosha mesatare e pacientëve - është 35 vjet. Përkundër faktit që kjo moshë ende mund të quhet i ri, në problemet e arterieve pulmonare mund tashmë të shfaqet.


Hipertensionit pulmonar i takon një familje apo sëmundjeve sporadike. Për të qenë të saktë, rastet sporadike që ndodhin herë pas here dhe jo në mënyrë sistematike, ka dhjetë herë më shumë gjasa se familjes.
Kur sëmundja është në familje, ekziston një rrezik i madh i një mutacion në gjenin për morfogjenetike kockore proteina receptorin tip 2. Kjo mund të komplikojë trajtim.

Simptomet e hipertensionit primar pulmonar


Asnjë dëshmi e fillore (idiopatike) hipertensionit pulmonar të mjaftueshme:


 • Ngushtimi i vazove të ndryshueshme. Ky term do të thotë se lumen e enëve të gjakut, sidomos arteriet ngushtuar.

 • Hladkomыshechnaya hypertrophy - trashje e mureve të enëve.

 • Remodeling e mureve të enëve të gjakut. Simptomë manifestohet në çdo formë e hipertensionit, është duke përdorur funksionin adaptive modifikim dhe morfologjinë e enëve të gjakut. Remodeling enëve të gjakut si një shenjë e progresin e sëmundjes, kështu që kjo shenjë janë reagim shumë serioze për të neotlahatelnaya.


 • Për më tepër pika vasoconstriction ndaj ndryshimeve të caktuara në trup. Simptomë është rezultat i rritjes së veprimtarisë së tromboksan, endotelinës dhe reduktimin e veprimeve aktive të prostacyclin dhe oksidit nitrik. Deri tani vasoconstrictor aktivizuar dhe Vasodilators reduktuar aktivitetin.

  Simptomat e parë e hipertensionit pulmonar


  Pacienti kishte një shtet të përcaktuar simptomat e përbashkëta të hipertensionit pulmonar, manifestohet për herë të parë. Duhet të theksohet rritur presionin e gjakut dy herë. Një pacient një lodhje të tepruar, gulçim gjatë tendosje dhe parehati të zakonshme në gjoks, i shoqëruar nga zalisur. Këto simptoma janë quajtur provat rrethanore të hipertensionit pulmonar, si ata mund të sinjalizojë dhe shumë sëmundje dhe probleme të tjera, kështu që ata shpesh thjesht nuk e vërejnë.

  Gjithashtu, pacienti bie edhe kur të ushqyerit e mirë, ndihet i lodhur, humor shpesh mund të karakterizohet si depresion, edhe pa arsye të njohur. Me shenja më e qartë mund të vërehet kollë shpeshta thatë dhe zë të ngjirur. Truri është duke përjetuar uria oksigjenit, dhe zemra rreh më shpesh.

  Simptomet e hipertensionit pulmonar moderuar


  Forma e moderuar e sëmundjes është më e rrezikshme, pasi simptomat e saj u shpall, për shkak të asaj që mund të gjendet vetëm në fazat e mëvonshme të progresion sëmundjes. Tipari kryesor është rritur presioni në dy ose më shumë herë në krahasim me normën.

  Duke përmbledhur, mund të themi se një simptomat komplekse sëmundje janë të paqartë. Në fillim ata mund të justifikojë lodhje, mosha moral apo ystoschennostyu. Por në mënyrë që të shmangen probleme të rënda shëndetësore, ju menjëherë duhet të kërkojnë kujdes mjekësor në ndryshimet e para negative në shëndet.