Letargji - raste, simptomat, shkaqet


Shprehja latine thotë se është e qartë e sigurt në jetë është vdekja, dhe pasiguria në lidhje jetën orë. Por në jetë ka situata ku nuk ka mundësi reale për të përcaktuar një kufi të qartë mes jetës dhe vdekjes. Fjala në këtë artikull do të diskutojnë në gjumë letargjik si një nga shtetet më të keqkuptuar të organizmit, sfidon shkencëtarët shpjegim nga e gjithë bota. Çfarë është letargji?
Letargji - një gjendje e dhimbshme, shumë afër dhe si një ëndërr, e cila është karakterizuar nga inerci, mungesa e përgjigjeve për çdo stimujve të jashtëm, dhe uljen drastike të shenjave të jashtme të jetës.


Gjumë letargjik mund të ketë një kohëzgjatje prej disa orësh dhe të zgjasë deri në disa javë dhe vetëm rrallë vjen në muaj, vite. Letargji vërejtur në shtet të hipnozës
Letargji - Shkaqet
Arsyet gjumë letargjik janë shtete të tilla si histeri, lodhje të përgjithshme - anoreksi emocion të fortë, stresi
Shenjat gjumë letargjik
Fjetur njeri dallohen nga të vdekurit është shumë e vështirë. Frymëmarrje të padukshëm, temperaturën e trupit, është i njëjtë me mjedisin; Rrahje zemre mezi e dukshme (për 3 rrahje në min.).

Zgjohen, njerëzit menjëherë kap moshën tuaj kalendarik. Njerëzit rriten rrufe vjetër
Letargji - Simptomat
Me një vetëdije letargjik gjumë gjumë ruajtur zakonisht dhe pacientët e perceptojnë dhe të mësuar përmendësh çdo gjë përreth, por nuk mund të përgjigjet për atë.
Ju duhet të jenë në gjendje të bëjnë dallimin dhe të nxjerrë në pah të sëmundjeve encefalit dhe narkolepsisë. Në rastet më të rënda të foto dukshme vdekjes shfaqet kur lëkura bëhet i ftohtë dhe i zbehtë, dhe nxënësi nuk i përgjigjet në dritë, ndërsa frymë, impuls vështirë ndjerë, presionin e reduktuar të gjakut, dhimbje në rritje dhe acarim mund të shkaktojnë ndonjë reaksione. Brenda pak ditësh, pacientët nuk do të pi dhe të mos hajë, pezullimi vjen urinës dhe feces, është humbje e shpejtë në peshë dhe dehidratim.

Vetëm në raste të butë e gjumit pronës pranishëm, frymëmarrjes, relaksim të muskujve, qepallat e rralla vzdrahyvanye dhe kodrina-shikimet. Mundësi në gjendje të vazhdojë gllabërim dhe përtypet dhe gëlltitjes lëvizjet. Pjesërisht në gjendje të vazhdojë dhe perceptimin e mjedisit. Nëse ju nuk mund të mbështesin procesin e të ushqyerit e trupit të kryejë një hetim.
Simptomat janë shkaktuar nga e vështirë dhe natyra e të cilave ata do të jenë, ka shumë pyetje pa përgjigje.
Disa mjekët ia atribuojnë këtë sëmundje për çrregullime metabolike, ndërsa të tjerët konsideruar si një nga patologjitë e gjumit. Arsyet ishin studim i fundit i kryer nga mjeku amerikan Eugene Azerynskym. Mjeku i dha një model interesant: në fazën e gjumit të ngadalshëm trupi si një mumje stacionare dhe vetëm gjysmë ore më vonë një person fillon të tjerr, rotate, dhe shqiptoj fjalë. Dhe në qoftë se kjo është koha e zgjimit vullnetin njerëzor, ajo do të jetë shumë e shpejtë dhe e lehtë. Pas kësaj zgjim, kujton rënë në gjumë, ai ëndërronte të. Më vonë ky fenomen shpjegohet si vijon: në fazën e veprimtarisë së gjumit REM e sistemit nervor janë jashtëzakonisht të larta. Kjo është faza e cekët, sipërfaqësore varieteteve bien fle gjumë letargjik. Prandaj, bazuar në këtë gjendje, pacientët janë në gjendje të përshkruajnë në detaje se çfarë ka ndodhur, kur ata ishin gjoja pa ndjenja.


Për shkak të personit gjatë obezdvyzhennosty nga kthimet e gjumit në botë me një buqetë të sëmundjeve (ulcerat presion, atrofi vaskulare, dëme septike veshkave, dhe bronke).
Përgjumje gjatë erdhi nga 34-vjeçari Nadia Swan pas një grindjeje me burrin e saj. Grua në gjumë në një gjendje shoku dhe fjeti për 20 vjet. Ky rast është shënuar në Librin Gines.
Letargji Gogol është parë gabimisht si një vdekje. Kjo tregoi gërvishtjet gjenden në brendësi të çojë plating shell, dhe fragmente të indeve nën thonjtë ishin, dhe u ndryshua sjellje shkrimtar shkëlqyer

Letargji - trajtim
Problemi dhe trajtimi është aktualisht në dispozicion. Që nga fund të viteve 1930 filluan të përdorin të shkurtër-zgjim në këtë mënyrë: së pari vena administruar hipnotik, dhe drogës ngacmues. Ky trajtim lejuar një kufomë të gjallë për dhjetë minuta shërohen. Seancat efektive hipnozë dhe ishin në trajtim.
Shpesh njerëzit pas zgjimit shtetin që bëhen pronarët e aftësive të pazakontë: duke folur në gjuhë të huaja janë lexuar mendjet dhe shëruar sëmundje.

Deri tani ngrirë gjendjen e trupit - është një mister. Iyazytsirno - një inflamacion i trurit që e bën trupin të lodhur dhe ai bie në gjumë
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. Sëmundja Marhelona
2. Sindromi Marilyn Monroe
3. Shkencëtarët janë fryrë alarmi