Lymphostasis gjymtyrët më të ulët - simptomat


Lymphostasis - sëmundje e sistemit limfatik, të cilat janë të dëmtuar rrjedhjen dhe mbajtjen në indet limfatike. Progressive lymphostasis gjymtyrëve të ulët të çon për elefantiazë - ënjtje e tmerrshme të këmbëve, duke shkaktuar vuajtje të rënda fizike dhe psikologjike e pacientit. Për shkak të rrezikut të aftësisë së kufizuar duke marrë detyrë shumë e rëndësishme është parandalimi dhe zbulimi i hershëm i shenjave lymphostasis ekstremiteteve të ulëta në fazat e hershme të sëmundjes.

Arsyet lymphostasis gjymtyrë të ulëtaKa lymphostasis primar që është i lidhur me anomalitë kongjenitale ose mosfunksionim i sistemit limfatik, dhe lymphostasis ekstremiteteve të mesme të ulët. Vendosur shumë faktorë që përcaktojnë këmbët zhvillimi lymphostasis, duke përfshirë dështimin limfatike të shkaktuara nga:

 • ndryshime patologjike në veshkat;

 • sëmundjet kardiovaskulare;

 • hypoproteinemia (proteina të ulët në gjak);

 • pamjaftueshmëri venoz;

 • bllokim nga kanalet limfatike rezultuar në compression të tumoreve të depërtuar dhe inflamatore;

 • Infeksionet parazitare (fylyaryoz etj);

 • lymfanhytamy streptokokut (celuliti, erizipelë).


 • Shpesh lymphostasis gjymtyrët më të ulët zhvillimit të kancerit të pelvisit si rezultat i infeksionit postoperative dhe pas terapisë rrezatuese.

  Simptomat lymphostasis gjymtyrë të ulëta


  Ka tre faza të lymphostasis:

 • Për faza e parë karakterizohet nga ënjtje të butë apo të vogla, të zgjeruara në mbrëmje. Fenomeni i fryrë shkaktuar nga stërvitje intensive dhe pozitë të zgjatur statike.

 • Faza e dytë (e mesme), karakterizohet nga ënjtje të vazhdueshme, zgjerimin e indit lidhor dhe të nënshkruar natyanutostyu lëkurës. Përveç kësaj, pacienti ndjen një dhimbje të vazhdueshme irrituese. Atje manifestime konvulsive.

 • Fakti që rrjedha shkeljet limfatike bëhet i pakthyeshëm, sugjeron shfaqjen e elefantiazë - e gjymtyrëve dhe trashje të ndryshuar formën, proporcione këmbët. Në formën e tretë të sëmundjes karakterizuar nga plagë, ekzemë, osteoarthritis arsimit erizipelë. Pacientët ankohen për dhimbje të forta dhe nuk është një ndjenjë e shurdhim në këmbë prekur. Në lymphostasis kronike gjymtyrët më të ulët shpesh zhvillojnë sepsë, e cila mund të çojë në vdekje. Një rrezik tjetër është se sëmundje kronike mund të shkaktojë kancer - lymphosarcoma, spote të përcaktuara me sy kaltërosh. Arsimimi gradualisht bëhen të dhimbshme. Rezultati negativ i sëmundjes - pacienti rrallë jeton më shumë se 1 vit.