Malaria - Simptomat


Pasi e quajti malaria ethe kënetë, dhe të errët Mesjeta quajtur «mala arie», e cila në italisht do të thotë ajër të keqe. Dhe pastaj, dhe tani sëmundja është konsideruar shumë e vështirë, sepse kur ajo ndikon në qelizat e kuqe të gjakut.
Sot në mjekësi ka disa lloje të sëmundjes, nga i cili varen shenja tipike të malaries.
Llojet e malaries
Lloji malaria nga ana tjetër, varet nga i cili ishte agjenti i sëmundjes. Midis llojeve të saj janë, në fund më të rrezikshme shpesh fatale, dhe ata që trajtohen me sukses me ilaçe.


Malaria tropikale - PL falciparum. Forma më të rënda të malaries shpesh është fatale. Kjo është edhe forma më e zakonshme e sëmundjes.
Katër-formë - malaria patogjen Plasmodium malariae. Tipar i saj karakteristik - sulmet përsëritur në 72 orë.
Tre-ditor malaria - VIVAX Plasmodium. Konfiskimet janë të përsëritet çdo 40 orë.
Ovale malaries - Ovale Plasmodium. Konfiskimet janë të përsëritet çdo 48 orë.
Transportuesit e të gjitha llojet e malaries është anofele, i cili jeton kryesisht në pjesë të Afrikës, vetëm në jug të Sahara. Në llogaritë e zonës për rreth 90% të rasteve të infeksionit, një infeksion i madh yyazytsirnist me fëmijë deri në 5 vjet me një sistem imunitar të dobët.

Përkundër faktit se anofele jetojnë pothuajse në të gjitha zonat klimatike (me përjashtim të shkretëtira, Arktik dhe zonat polar), përhapja më e madhe e malaries ajo prodhon në vende ku ka temperatura të ulëta, si temperaturë të ulët nuk është e favorshme për riprodhimin dhe transferimin e sëmundjes së saj.
Studiuesit zbuluan se gjatë 20 viteve të ardhshme, vdekjet nga malaria do të rritet nga 2 herë.

Periudha e inkubacionit e malaries


Periudha e inkubacionit të malaries si simptomat e saj varet agjentit;

 • në formën e periudhës së inkubacionit tropikale është 6 deri 16 ditë;

 • në formën e një periudhe të inkubacionit me tre ditë lëviz prej 7 deri 21 dite, por periudha të gjata inkubacionit të këtij kohës është rritur në 14 muaj;

 • në periudhën malaria inkubacionit katër ditore eshte 2 deri 6 javë;

 • në ovale periudhën e inkubacionit zgjat malaries 7-21 ditë, ndërsa periudha e gjatë e inkubacionit mund të jetë 14 muaj.


 • Malaria sëmundje - simptomat e zakonshme


  Shenjat e para të malaries shfaqen ethe, të cilat mund të ketë shkallë të ndryshme të ashpërsisë. Kjo varet nga imuniteti si të fortë. Shenjat e para të jashtme të malaria është konsideruar poholodinnya blu në fytyrë dhe gjymtyrë. Pulse është frymëmarrje të shpejtë - sipërfaqe. Kjo periudhë zgjat rreth një orë, por mund të arrijë 3 orë.

  Gjatë ditëve të para të gjendjes së përgjithshme përkeqësohet - temperatura mund të rritet në 41 gradë, dhe të shoqërohet me:

 • dhimbje koke;

 • të vjella;

 • diarre;

 • konfuzion;

 • gulçim;

 • fytyrë skuqje.


 • Sulmi përfundon me një rënie në temperaturën normale të ose subfebrile, por pastaj nuk djersitje zgjat deri në 5 orë.
  Pastaj njeriu i vënë në gjumë. Shpesh sulmi zgjat rreth 10 orë, dhe nuk ka përsëri disa kohë, në varësi të patogjen.

  Midis sulmeve pacienti ndihet i dobët, pavarësisht nga temperatura normalizimit. Me çdo sulm trupi dobëson shumë.
  Pas disa sulmeve lëkurën e pacientit bëhet ngjyrë dheu ose të verdhë. Pa trajtim, një person mund të marrë deri në 12 sulme, por pas pezullimit të tyre për gjashtë muaj një rikthim shumë i madh yyazytsirnist.
  Shenjat klinike të malaries, në varësi të formës së tij:
  Simptomat e malaries tropikale. Kjo është forma më e rëndë, dhe kjo së pari paraqitet dhimbje koke, nauze, vjellje, diarre dhe ethe pas gjatë - deri në disa ditë. Intervalet ndërmjet periudhave të shkurtra të vogla, dhe një ethe mund të marrin deri në 36 orë.

  Shenjat e një malaries katër. Kjo formë fillon menjëherë pas sulmit, ethe është i dobët. Konfiskimet fillojnë çdo 2 ditë dhe 2 ditët e fundit.
  Shenjat malaries VIVAX. Sulmi fillon ditor tre-ditore ethe malaries dhe ka ethe, dhe të përsëritura përmes ditë. Kjo është një nga malaria butë.
  Shenjat ovale malaries. Kjo është forma më e lehtë e malaries. Në mëshirë të fatit është e ngjashme me tri ditë, por ndryshon në atë që konfiskimet të ndodhë gjatë natës.