Meteozalezhnist - Simptomat


Meteosensitivity dhe meteozalezhnist - Kjo është një nga manifestimet e vegjetative-vaskulare dystonia, i cili përfshin disa klasifikime, në varësi të llojit të të dhënave të ndryshimeve të motit dhe reagimet ndaj këtyre ndryshimeve.
Meteozalezhnist tani një patologji e zakonshme, e cila shumë mjekë nuk i kushtoj vëmendje të mjaftueshme, pavarësisht nga fakti se ajo mund të jetë një shenjë e jo vetëm një shkelje të organeve të caktuara dhe sistemet e trupit, por edhe dëshmi e pranisë së disa sëmundjeve mendore.

Arsyet meteozalezhnostiArsyet Meteozalezhnosti mund të jenë disa:


 • predispozicion gjenetik;

 • dobesi e sistemit kardiovaskular;

 • neurozë;

 • depresioni.


 • Këto arsye mund të kombinohen dhe të shkaktojë përgjigje më të thellë për një ndryshim të mprehtë në kushtet e motit. Në prani të faktorë gjenetike trajtim meteozalezhnosti mund të jetë e gjatë dhe nuk rezulton në shërimin e plotë.

  Shenjat meteozalezhnosti


  Nga natyra e ndryshimit të kushteve të motit dhe reagim të pafavorshme për to, ka një lidhje të fortë. Climatologists janë 5 lloje të kushteve të motit që ndikojnë në gjendjen e njeriut.
  Me shpërfillje

  Në këtë rast, dallimi është kushtet e papërfillshme e motit, dhe për këtë arsye nuk ndikon në trup. Meteosensitivity ndodh kur ka një ndryshim të mprehtë në mot - një rritje të papritur ose rënie në presion, ftohje të shpejtë ose ngrohjes. Në njerëzit meteodependent veçanërisht e vështirë transferuar temperaturës zero, pas të cilit ai duhet të jetë ose ftohjes apo ngrohjes.
  Tonik
  Të favorshme të ndikojnë në statusin e ata që vuajnë nga hipertensioni apo oksigjen mangësi.
  Spastik
  Një punë e lehtë mprehtë ftohtë i shoqëruar me rritjen e presionit atmosferik dhe kjo çon në një rritje të mprehtë në përmbajtjen e oksigjenit në ajër. Motit të tilla uyazyka favorshme për njerëzit me pamjaftueshmëri oksigjenit dhe presion të ulët, por për pacientët hypertensive ndryshim i tillë të kundërt - nuk është një dhimbje koke për shkak të meteozalezhnosti, apo dhimbje të zemrës. Kjo është për shkak të vasospasm.

  Hypertensive
  Duke zvogëluar oksigjenit në ajër është reduktuar në njerëz ton enëve të gjakut. Në presionit të ulët atmosferik në hypertensive meteozalezhnist përmirësim të dukshëm, hypotensive dhe në kontrast, përkeqësimin e shëndetit nga reduktimin e presionit.
  Hypoxic
  Në ngrohja mprehtë është zvogëluar përmbajtjen e oksigjenit në ajër, në mënyrë që njerëzit mund të ndjehen mungesa e oksigjenit, e cila tregon mendime frenim, vjellje, marramendje dhe apatia.