Myzofobiya - frika e dirt, simptomat dhe trajtimi


Frika Myzofobiya papërmbajtshëm ngulët i infeksionit ose kontaminimit, duke rezultuar në një përpjekje për të shmangur ndonjë përplasje me njerëz dhe objekte të tjera. Për Kjo frikë-prirur njerëzit priren shumë ekzagjerojnë rrezikun ekzistues real të mikrobeve shëndetit dhe jetës, në mënyrë që ata të përpiqen të kufizojnë çdo kontakt me një të huaj ose objekt, i menduar ata si bartës të mundshëm të patogjeneve të ndryshme.
Koncepti myzofobiya mbrapa në vitin 1879, u vu në përdorim shkencëtar i famshëm William A. Hammond, i cili në atë kohë eksperimente të shtruara për një përshkrim të detajuar të çrregullimit sindromi i sëmurë manifestohet larje të rregullt të dorës. Me Hammond, konsiderohet prej kohësh dëshira myzofobyey obsesive e njerëzve në larjen konstante të dorës. Megjithatë, mjaft i njohur psikolog amerikan dhe psikoanalist Harry S. Sullivan përfundimtare nga rregullimet e bëra në bazë të kësaj teorie, duke theksuar se frika obsesive e patogjenëve infeksionit të njeriut është me të vërtetë në qendër myzofobyy, por gjatë të ardhshëm Larja e duarve njeriu të gjithë rreth mikrobeve mendon, vetëm duke bërë përpjekje për të siguruar se duart janë larë gjithmonë.


Myzofobyya më e përhapur marra në Shtetet e Bashkuara, shumica e ekspertëve lidhur me një ndikim të rëndësishëm të medias mbi gjendjen e mendjes së banorëve të saj. Në SHBA nuk është një konstante në reklamat televizive e agjentëve të ndryshme kozmetike antibacterial, vnushayuschaya se bota e jashtme është një vend i rrezikshëm i banimit, në mënyrë që të gjithë duhet të marrin të gjitha masat e mundshme për të mbrojtur kundër mikrobeve kudo rreth tij.
Frika e poshtër në disa njerëz është aq e fortë që ata çdo kanë pesë minuta për të larë duart e tyre vazhdimisht duke agjentët dezinfektimin dhe sprays dezinfektues, të përdorin vetëm takëm, pa e kuptuar se problemi kryesor në kokën e tyre, nuk është në duart tuaja. Nëpërmjet të vazhdueshme ritualeve higjienike dhënat myzofobы absolutisht nuk e kuptojnë se këto veprime janë vetëm forcimin fobi e tyre.

Shumica e njerëzve që vuajnë vëmendje myzofobyey duhur nuk është paguar për sëmundje, gabimisht duke besuar se fobi do të jetë aq papritmas si ajo u shfaq. Për fat të keq, kjo sjellje është krejtësisht e gabuar, sepse myzofobyya - është simptomë më e zakonshme e çrregullimeve të ankthit, të cilat përfundimisht mund të çojnë pacientin jo vetëm të dëmshëm në shfaqjen e mendimeve të padëshiruara, por edhe në zhvillimin e sjelljeve të dhunshme.

Myzofobiya - shkaqet e


Shpesh frika e kontaminimit shfaqet nëse ka në të kaluarën lidhur me mikrobet, përvojës negative individuale. Nuk përjashtohet që një situatë e ngjashme ka ndodhur me pacientët jo personalisht, por për dikë me miqtë e tij. Në këtë rëndësi me të vërtetë të madhe për të tepër të prekshme ofrojnë filma dhe transmetimit televiziv. Sipas disa psikologëve, regjistruar rritje të ndjeshme në fund të 20 myzofobyy kurrë i lidhur drejtpërdrejt me shqetësim problemin e popullsisë AIDS.

Myzofobiya çon në pasoja shumë të rënda shoqërore. Njerëzit Pranë myzofoba përshkruajnë atë si person me mendje armiqësore dhe paranojak. Si rezultat, kjo situatë çon në tjetërsimin dhe izolimin e pacientit.
Kështu, duket e arsyeshme, frika e sëmundjes dhe të mikrobeve, promovon mbijetesën dhe mbrojtjen ofron një njeri lloj. Në disa raste, përpjekja e vazhdueshme për pastërtinë mund të shpjegohet lehtë me dobësi të rregullt.
Klinikisht ekspertët e ndotjes version përfunduar fobi atribuojnë navyazchyvostyam rëndë, karakterizuar nga lidh ritualet mbrojtëse shtesë që synojnë kryesisht në parandalimin e çdo kontakt me mikrobet (të ndryshme "i papastër" artikuj përhap kova, kazanët, etj). Nëse vuani myzofobyey është jashtë shtëpisë së tij, ai është i bashkëngjitur një shumëllojshmëri të masave mbrojtëse. Njeriu shkon jashtë për veshje plotë mbron trupin, dhe pas kthimit në shtëpi, të gjitha sendet e tyre i nënshtrohen trajtimit të veçantë. Për të shmangur prek mundshme pa lidhje myzofobы edhe të afërmit e ngushtë nuk janë të lejuara në shtëpitë e tyre, e cila është pozicionuar në të vetmin vend të sigurt.

Myzofobiya - Simptomat


Vuajtja personi myzofobyey përjeton frikën e humbjes së kontrollit, ai ka shortness fryma palpitations, të përzier, të zemrës. Nga frika se në çdo moment mund të ulen në mikrobeve myzofoba fjalë për fjalë fillon për të shkundur, ai ndjehet mjerueshme dhe të sëmurë. Ai vuan nga frika e kontaminimit njeriu duke bërë çmos për të shmangur situata ku ajo mund të jetë edhe pse mikrobeve ndikim minimal.
Në cilësinë e jetës së përditshme të myzofobyya pacientit gjithashtu ndikon negativisht. Një njeri ndalesa për të vizituar të keqen në mendimin e tij të bëjë (tualet, të transportit publik, dyqane, etj), më shpesh larë duart, duke iu shmangur ndërveprim me kafshë dhe njerëz të tjerë, duke ndarë sendet personale sende personale nga të tjerët.

Myzofobiyeyu prek njerëzit nuk zërë rrënjë në shoqërinë e të tjerëve, sepse në takimin e ata kurrë nuk kushtonte vëmendje dorën e shtrirë për përshëndetje, perceptuar si një person i mosrespektimit të shëndetshme të tij. Në disa raste, frika e ndotjes sjell njerëzit në ekstreme të tilla si paaftësia për të hapur derën, si rezultat i përvojës, i pranishëm në derë të trajtojë mikrobet patogjene kaluar menjëherë më tek ai.

Shumica e njerëzve nuk e vuajnë myzofobiyeyu kuptojnë dhe të marrin në pozicion myzofoba nuk mund, për shkak të problemit ata nuk e prekin. Në këtë drejtim, për mbrojtjen e kritikave publike, shpesh myzofob pushimet me shoqërinë pothuajse të gjitha lidhjet, të mbyllur në vetvete dhe nuk lë shtëpinë. Për shkak të kësaj, disa njerëz kurrë nuk mund të përballen me myzofobyey, dozhyvayuchy vetëm deri në vdekjen e tij.

Për fat të mirë, në fazat fillestare, myzofobyya me sukses të trajtuar që mund të shihet në njerëz të tillë të famshëm si Donald Trump, Cameron Diaz, Michael Jackson, Howard Hughes, i cili në të kaluarën pësuar myzofobyey, por tani në heshtje duke punuar dhe jetuar në të tashmen shoqëria.

Myzofobiya - trajtim


Sot ka disa trajtime për frikën e infektimit të mikrobeve të njeriut. Në praktikë ata kanë provuar të efektshme dhe janë përdorur me sukses në trajtimin e çrregullimeve të ngulët-dhe panik. Më poshtë kemi diskutuar këto metoda.

• trajtim mjekësor. Menjëherë obyazykamosya se trajtimi i drogës myzofobyy ofron vetëm efekt afat-shkurtër, në këtë mënyrë mund të zhvillohet efekte anësore të padëshiruara. Efekti maksimal terapeutik mund të arrihet në qoftë se kombinimi i terapisë drogës dhe terapi njohëse të sjelljes. Medikamente të përdorura në myzofobyy mëposhtme: Prozac, paxil, Zoloft, një SSRI antidepressant. Megjithatë, për shkak të faktit se shumica e barnave të importuara nga jashtë, ata kanë një çmim të lartë të mjaftueshme, kështu që nuk janë ndarë në mënyrë të barabartë.

• Trajtimi i hipnozë. Hipnozë është forma më efektive dhe më e shpejtë e psikoterapisë, zaklyuchayas relaksuese dhe pezullimi i pjesës së vetëdijshme të trurit të njeriut, duke aktivizuar mendje nënndërgjegjeshëm, duke ju lejuar për të thirrur informacionin direkt në nënndërgjegjeshëm e njeriut.
• Opozita Metoda. Kjo metodë bazohet në mësimin e pacientit për të dhënë një përgjigje krejtësisht të ndryshme për shqetësimet objekt. Në vend të turmë tradicionale e panikut për përgjigje në kohë zëvendësim frikës ndaj reagimit të pushimit maksimale dhe relaksim, pacienti mëson teknikat e relaksimit. Me kalimin e kohës, sepse qetë (e re) sjellja nuk është absolutisht në përputhje me panik se pacienti është gradualisht duke lëvizur larg nga përgjigjet e zakonshme në gjendjen e mëparshme, e cila është manifestuar në zhdukjen graduale të frikës.

• Metoda qëllimi paradoksale. Kjo teknikë mund të përdoret vetëm për myzofobov shumë të fortë shpirt, dhe ajo është efektive vetëm në fazat fillestare të phobias. Thelbi i metodës është që ju duhet të shikoni frikë drejt e në sytë e tij. Metodat për të kapërcyer frikën e tij, i cili kërkon të gjithë banesën e kthyer me kokë poshtë, të hapur të gjitha kabinetet dhe mbathje në përgjithësi me qëllim të bëjë raundi ishte pluhur të ngurta dhe të poshtër. Nëse çrregullim ekzaminimi u miratua me sukses, ndalesa nuk duhet të jetë bërë për të konsoliduar rezultatet dhe ju mund të shkoni në spitalin më të afërt, përshëndetja me dorë counter me të gjithë pacientët. Metoda Na vjen keq qëllimi paradoksale mund të përballojë vetëm njerëzit me karakter të fortë.

• Trajtimi psikoterapeutik. Ky trajtim mund të aplikohet në rast të dështimit të metodave të lartpërmendura, dhe menjëherë pas diagnozës myzofobyy. Për të kryer këtë trajtim duhet vetëm të kualifikimeve psikiatër.