Simptoma të rrezikshme të varësisë kompjuter


Përveç kësaj lista e sëmundjeve që e trazuar njeriun disa dekada më parë, dhe shtuar disa sëmundjeve moderne. Fenomene të tilla si depresioni, lodhje kronike, frikë qytete, varësia kompjuterike u bë problemi në mënyrë serioze që kërkon trajtim serioz.
Njerëzit të cilët janë gjetur simptoma të rrezikshme të varësisë kompjuter, shumica janë dakord se ata janë si të varur nga droga. Jeta duket krejtësisht ndryshe kur monitoruar është i përfshirë dhe ka qasje në internet. Duket se çdo problem dhe vështirësi mund të zgjidhet në disa tasteve dhe një palë e figurinave. Në fakt, problemet janë vetëm fillimi. Në manifestimet e para të varësisë kompjuter mund të tregojë jo vetëm që e ndryshon gjendjen mendore dhe emocionale, por edhe ndryshime fiziologjike.Në lojë të gjatë apo duke punuar në kompjuter është lodh muskujt e krahut afër dorës dhe ndonjëherë parakrah. Në mjekësi quhet "sindromi i tunelit". Mukozës janë sytë overdry dhe i përflakur, ka dhimbje në shpinë për shkak të sjellje të pahijshme dhe monoton. Njeriu që kapur lojëra kompjuterike apo komunikim virtual, nga vidyazykatysya ushqimet e gatshme, ecën dhe komunikimi me miqtë e vërtetë, aktivitetit fizik. Ajo kërcënon të prishë sistemin e tretjes dhe dhimbje koke të shpeshta. Panevojshme të thonë se simptomat e rrezikshme e kompjuterëve përdorimin e tepruar - një refuzim i gjumit të plotë dhe pjesa tjetër.

Njerëzit të cilët kanë pësuar varësinë kompjuter, nuk është në gjendje për të hequr qafe këtë problem. Duke qenë në afërsi të monitoruar, ata ndjehen të madh, të ndjehen edhe disa eufori dhe për të marrë kënaqësi neyyazytsirne. Në mënyrë të pavarur dhe vullnetarisht të merrni deri nga kompjuteri ata nuk mund, dhe çdo ditë gjatësia e kohës së shpenzuar 'kokë-më-kokë "me të monitoruar rritjen. Ajo është gjithashtu simptoma të rrezikshme që njeriu sa më shpejt të jetë e mundur që të merrni hutuar nga bota virtuale.

Psikologët nga Universiteti Amerikan bëri një numër studimesh që kanë treguar se njerëzit kanë tendencë varësisë kompjuter vazhdimisht kontrolloni e-mailin e tyre, edhe pse kjo nuk është e lidhur jo me biznesin, jo me shpresën e një letër të rëndësishme. Ata gjithashtu nuk arritën të provojnë se, në varësi të kompjuterit përdorues është në gjendje vidyazykaty një sasi të rregullt të holla për të shpenzuar në kërkesat e pabazuara, të tilla si llogari rimbushje lojra virtuale apo pazar në dyqane online.

Bazuar në disa studime dështuar për të klasifikuar varësinë kompjuter në një specie pak. Këto janë:
- Varësia në internet;
- Varësia nga pazar online;
- Varësia në komunikim virtual dhe takim;
varësisë lojë;
- Varësia në ankand dhe Raffles.

Mjekët besojnë se edhe adoleshentët të njohur dhe me sa duket të pafajshëm të komunikojnë në rrjetet shoqërore duhet të konsiderohet si fillimi i varësisë kompjuter.
Varësia e tmerrshme mund të vuajnë çdo gjë: burra dhe gra, të rinj dhe të rriturit, të vetme dhe të martuar. Gratë bëjnë jo shumë shpesh pengje jetën virtuale. Më shumë në rrezik të merrni ato të vetmuar dhe të uritur për komunikimin, njohjen dhe flirt butë. Gratë janë shumë rrallë avid gamers, lojërat kompjuterike, ndryshe nga gjysma meshkuj e popullsisë së interesit është shumë e rrallë. Por pazar online, ulje, shitjes dhe dyqane ne linje modës shpesh "shtrënguar" seksit të drejtë në botën virtuale.


Men - ky grup rrezik, e karakterizuar nga varësia e lojës. Një shumëllojshmëri e lojës në internet ju lejon të gjeni diçka për të bërë për shije. Ajo mund të jetë lojërat erotike, lojra me qitje, regjistrimi faqet dhe portaleve me filmat e fundit. Shpesh çiftet merrni divorcuar vetëm për shkak të varësisë kompjuter. Internet zëvendëson burrat e gratë të preferuar dhe fëmijët, dhe ka skandale dhe keqkuptime. Manifestim i rrezikshëm i simptomave në varësi njerëz nga kompjuterët mund të jetë refuzimi i tyre për darka dhe dreka, mungesat nga puna, gënjeshtër për njerëzit. Ultimatume dhe shantazh nuk do ta përmirësojë situatën, aq më shumë që absolutisht të gjithë njerëzit të besojnë në të djathtë. Në këtë rast, zgjidhja më e mirë do të ishte një kompromis: koha e caktuar për argëtim në kompjuter, duhet të minimizohen. Gradualisht, nga dita në ditë, reduktimin e qëndrimit njeri pranë monitoruar, ju mund të jetë në gjendje të provojë atij se jeta pa internet mund të jetë e mrekullueshme.


Nëse të rriturit mund të bindë kompromis dhe bindjen, nga adoleshentët situata është mjaft e ndryshme. Adoleshenca karakterizohet nga swings humor dhe një manifestim i "unë" dhe pa ndikimin e tij të kompjuterëve dhe internetit vetëm përkeqëson situatën. Rritja e nervozizëm, psikozë, agresioni, sjellje të papërshtatshme të adoleshentëve duhet të lajmërojnë prindërit dhe t'i bëjë ata të ndërmarrin veprime. Nevojë për ndihmë të kualifikuar psikiatër, psikolog, neurolog. Ata përshkruajnë barna që ndikojnë në sistemin qendror nervor, të zhvilluar taktikat dhe kryer intervista me fëmijë të vështirë, e cila duhet të ndihmojë shpëtoj atë prej varësisë kompjuter. Prindërit duhet të kujtojmë se fëmijët dhe adoleshentët nuk e kuptojnë të gjithë rrezikun e që shtrihet në varësisë nga kompjuterët dhe internet. Shumë nëna dhe baballarët duan të jenë krenar që fëmija i tyre sa më shpejt moshën pesë menaxhuar deftly me një miut dhe tastierës. Në fakt, kjo nuk është një arsye për krenari dhe një arsye për të menduar në lidhje me ndryshimin sërë argëtuese dhe hobi të fëmijës.