Shenjat e osteoporozën


Në osteoporozën - një sëmundje që është më shumë i zakonshëm në gratë - ka një rënie progresive në densitetit të kockave të gjithë skelet. Kjo është për shkak të "rraskapitur" të mineraleve të eshtrave për shkak të çrregullimeve metabolike në trup. Pjesët më të ekspozuar të patologjisë skelet në vijim:

 • shpinë;

 • hip;

 • kraharorit;

 • kockave radiale. • Osteoporozën në gratë - shenja  Në fazën fillestare të sëmundjes shkon pa u vënë re për pacientin, dhe çfarë është rreziku i saj. Shenjat e para të osteoporozën janë shpesh shfaqen kur ndryshimet në indeve të eshtrave të bëhet praktikisht i pakthyeshëm. Si progresit te semundjes shkakton simptomat e mëposhtme:


 • dhemb dhimbje në shpinë, duke u paraqitur shpesh me tendosje të vogël fizik ose qëndrimit të zgjatur në një pozicion, të shtrirë ose ulur;

 • dhimbje muskujt e këmbë në këmbët dhe këmbët, që dalin zakonisht gjatë natës;

 • dhimbje në eshtra, kafaz i kraharorit dhe bel;

 • rritur brishtësia e thonjve;

 • shenja të sëmundjes periodontale;

 • rrahje zemre të shpejtë;

 • lodhje.


 • Shenjat më të dukshme të osteoporozën janë:

 • reduktimin e rritjes (më shumë se 1-15 cm);

 • pranoj, lakim të shpinë;

 • shpeshta, thyerje shkrira gjatë kockave;

 • plakjes hershme e flokëve.


 • Tipari kryesor i osteoporozës është hip thyerje hip. Sidomos me këtë lokalizimin e vështirë sëmundje transferuar moshuarit, ajo mund të çojë në immobilization dhe madje edhe fatale.
  Tipari kryesor është osteoporozën i lakim shpinë e shpinë. Kjo është për shkak se rruaza brishtë bëhet formë dobësuar dhe i ngathët klynoobraznыmy. Si rezultat, rrit lakim të shpinë dhe rritjen e reduktuar. Duke rritur ngarkesën në të ulët mbrapa dhimbje shkakton muskujve.


  Diagnoza e osteoporozës
  Me e pamundur radiografi konvencionale për të zbuluar herët osteoporozën. Shenjat radiografike e osteoporozës janë të dukshme vetëm me një rënie në densitetit të kockave në katër ose më shumë herë. Osteoporozën në fillim mund të zbulohet nga metodat e kompjuterit ose rezonancë magnetike, e cila mund të shohin xhepat ulet densitetit të kockave.
  Tregues nga osteoporoza është densitometry, e cila është kryer duke përdorur rreze X ose rreze ultratinguj. Ajo vlerëson në masë dhe kockave densitet.