Simptomet e epilepsisë


Epilepsi - një nga sëmundjet më të zakonshme në botë të sistemit nervor. Në mjetet emrin greke "kapur, kapur". Në Rusi sëmundje e quajtur "epilepsi", Ai është identifikuar me diçka më shumë se të dhënave dhe e quajti "Sëmundje Hyjnore". Në vijim do të konsiderohet se shenjat e epilepsisë dalluar atë nga sëmundje të tjera që lidhen me konfiskimet.
Simptomat
Simptomet e epilepsisë në të rriturit, fëmijët dhe madje edhe kafshët - është kryesisht sulme, i shoqëruar nga dhimbje barku, konvulsione. Ajo është gjithashtu e pavetëdijshme e mundur, dhe madje edhe pikiatë në një gjendje kome. Sulmet mund të pritet në një humor të pacientit, ul oreksin, nervozizëm.


Shenjat e para të epilepsisë në të rriturit:

 • karakterizohet nga konvulsionet;

 • Mungesa e reagimit ndaj stimujve të jashtëm;

 • Mungesa e reagimit të nxënësve në dritë.


 • Atëherë muskujt tonik tensionuar e bust, krahët, këmbët, kokën hedhur mbrapa dhe fytyra e tij i zbehtë. Në kalimin në fazën e ardhshme të kontraktimet e muskujve sulm goditje në mënyrë klonycheskom qëndrueshme. Gjithashtu për konfiskimeve karakteristike e epilepsisë rritur jargëzim në formën e shkumë nga goja.
  Në rastin e konfiskimeve të vogla shenjat e para të epilepsisë - një sjellje të çuditshme njerëzore, reduktimin e muskujve të fytyrës, lëvizjet përsëritje periodike palogjikshme. Ndërgjegja është e humbur, por njeriu ruan aftësinë për të qëndruar në këmbë.

  Në të dyja rastet, pasi një person i aftë nuk do të mbani mend rrethanat e tij.
  Ekziston edhe një klasifikim të konfiskimeve të epilepsisë, ndan ato në:

 • e pjesshme kur goditi nga një fushë të caktuar të trurit;

 • përgjithësuar.


 • Në rastin e dytë të veprimtarisë së tepërt elektrike të trurit vuan tërë pacientit.
  Shkaqet
  Në ditët e sotme mjaft të panjohura shkakton konfiskimet. Në 70% të rasteve mbeten shkaqet të panjohura të epilepsisë. Shenjat e një sulmi të epilepsisë mund të fillojnë të dalin si rezultat i:


 • dëmtimi traumatik i trurit;

 • Sëmundjet e shkaktuara nga sëmundjet virale;

 • goditje dhe abscesi i trurit;

 • Tumoret e trurit;

 • defekte në lindje të trurit që lidhen me rrjedhjen e gjakut dhe uria oksigjenit shkaktuar atë.


 • Rreth 40% e të afërmve të pacientëve me simptoma të fytyrës epilepsi në shtëpi. Pra, ne mund të themi se një tjetër shkak i epilepsisë është i trashëguar.
  Diagnostics
  Nëse një person mori shenjat fillestare të epilepsisë, për diagnostikimin e sëmundjeve duke përdorur metodat e electroencephalography, tomography kompjuterike dhe rezonancë magnetike. Kjo na lejon të marrin në konsideratë dinamikën e veprimtarisë së lëvore cerebrale.

  Trajtimi i sëmundjeve
  Metodat e trajtimit të sëmundjes jane:

 • mjekim;

 • nonmedical.


 • Caktojë parë:

 • Anticonvulsants - mjete, të cilat janë të synojnë reduktimin shpeshtësinë dhe kohëzgjatjen e sulmeve në gjykatë;

 • droga neytrotropnыe që pengojnë ose të nxisin transmetimin e impulseve nervore në sistemin nervor qendror;

 • Substancave psikotrope që ndikojnë në sistemin nervor qendror dhe gjendjen mendore.


 • Metodat e trajtimit jo barnat janë:

 • kirurgji;

 • Metoda e Vojta (për bebe);

 • Metoda e Osteopathic;

 • dietë të veçantë.


 • Me metodën e duhur përzgjedhjes për trajtimin shumicën e njerëzve të cilët ishin shenja të epilepsisë regjistruar më parë nuk janë duke përjetuar konfiskimet dhe mund të çojë një jetë normale.
  Ambulanca e nevojshme në rastet e mëposhtme:

 • nëse sulmi zgjat më shumë se 3 minuta;

 • gjatë sulmit të dytë;

 • sulmi i parë;

 • nëse sulmi ka ndodhur në një fëmijë, person të moshuar apo një grua shtatzënë;

 • për 10 minuta në qoftë se pacienti nuk është kthyer në vetëdije;

 • gjatë një njeriu të plagosur.


 • Epilepsi nuk është ngjitëse, dhe njerëzit që vuajnë prej saj, pothuajse asnjëherë nuk përjetojnë ndonjë problem me psikikë. Një person i ekspozuar ndaj sulmeve nuk është një kërcënim për të gjithë, dhe në të drejtën për të ndihmuar shpejt vjen në jetë.