Oniomania - shopogolizm simptomat dhe trajtimi


Oniomania (shopogolizm) greke, do të thotë "pazar çmendur"- Domethënë, dëshirë obsesive dhe i papërmbajtshëm në dyqan, duke mos përputhen nevojën e pasojave. Në disa pika, të bëhet pazar argëtim dhe pushime, kur një person është i relaksuar, duke i dhënë proces një domethënie të veçantë. Kjo dëshirë obsesive për pazar apo të quajtur shopogolizm shopynholyzmom. Njerëzit të prirur për këtë mani, referuar shopaholics.
Oniomania është e njëjtë varësisë serioze, si alkoolizmi dhe varësia e drogës. Ka dëshmi se, në varësi të dyqan vuan 20% e njerëzve në vendet e zhvilluara.


Periudha e parë Oniomania ranë në Evropë. Ai propozoi psikiatri e tij gjerman Emil Kraepelin, i cili ka punuar në këtë sëmundje psikologjike me një psikiatër Bleuler Эyhenom nga Zvicra.
Aktualisht, problemi merr vëmendjen oniomania në media. Kjo sëmundje vende të prirur me nivele të larta të zhvillimit ekonomik. Për shembull, sipas të dhënave të vitit 2008, rreth 800,000 gjermanët kanë një varësi në pazar. SHBA fillimisht nuk e konsiderojnë oniomaniyuya çrregullime shëndetësore, por me kalimin e kohës ndryshoi qëndrimin e tyre për të shopoholizmu.

Oniomania (shopogolizm) - Simptomat dhe shenjat
Tipari kryesor është udhëtimi shopoholizmu pazar pa një qëllim të qartë të blerë një blerje të veçantë. Ndërsa duke vizituar qendra tregtare, Shopaholic të shqyrtojë një numër i madh i mallrave të faturuara admirojnë revistat e modës, jepem tundimit për të blerë një gjë pa urgjencë, janë në diskutim të vazhdueshëm të mallrave të blera, të ndjehen apatinë dhe depresioni pa vizituar qendrat komerciale.
Oniomania (shopogolizm) - Shkaqet

Mjekët vënë përpara këto shkaqe për dyqanin e varësisë: Problemet psikologjike të fëmijërisë, mungesa e vëmendjes nga të dashurit, vetmia dhe braktisja, nevojën për njohjen dhe dashurinë, depresioni (depresioni), dmth depresioni pas ikje pas divorcit apo depresioni, ulur vetë-kontrollit, etja konstante iluzion adrenalin e pushtetit (që e bleu me të mira, qëndrimi usluzhlyvoe shitësit hije lavdërimi dhe çanta për pazar firyazytsi), zëvendësues lumturi dëshira serotonin hormon mangësi, monotoni e jetës, zhgënjimet në fëmijët në familje, një ndikim partner Informacioni reklamat, pakënaqësia seksuale. Shopping jep iluzionin e lirisë dhe kontrollit të gabuar të jetës së tyre.

Oniomania Shopaholic ndihmojë të përballen me depresion dhe ankth, ngre vetëbesimin dhe besimin personal. Shopaholic ndihet i lumtur në atë që nuk mund të përballojë për të blerë veten se çfarë ju duhet, dhe në çast kruhet. Në këtë moment ai ndihet me të vërtetë i lirë.
Pasojat janë të shprehura në mbeturinat oniomania e parave në gjëra të panevojshme dhe hidhërimet e trishtuar për atë, por pas një kohë u kthye në shopaholics hobi.
Oniomania shpesh shkatërron familjet dhe financiare mirëqenien e tyre, për shkak të borxheve Shopaholic. Ndonjëherë mania e tij për argëtim ata bëjnë sjellje anti-shoqërore. Nëse ju nuk mund menjëherë të takohen oniomaniyuya, shopynhoman ekspozuar sindromi maturi. Thelbësore favor Problemi oniomania e fillimit sëmundje: dystonia vaskulare, depresioni, sëmundje psyhosomatychecheskye, hipertension, neuroza, kleptomani, pagjumësi, agresioni, autoagression, depresioni, stresi, ulet rezistenca imunitar, humbjen e vetë-respekt.

Oniomania (shopogolizm) - Trajtimi
Getting shpëtoj e shopoholizmu? Ju duhet të marrë kontrollin e shpenzimeve të një Shopaholic anëtar i familjes, në qoftë se ai nuk mund të trajtojë atë; të afërmit nuk mund të neglizhohet për një pacient kohë të gjatë dhe nuk vonon kontakt me një këshilltar për këtë çështje. Ka shopaholics shoqëritë anonime që ofrojnë ndihmë reciproke në problemin e oniomania. Por shokoholykam më e rëndësishme në këtë mënyrë të mësojnë të kontrollojnë veten dhe kostot e tyre. Para se të shkoni në dyqane, ju duhet të mendoni me blerjet e tyre dhe kështu të shmangur blerjet spontane. Në një dyqan nuk është e nevojshme për të vendosur në gjëja e parë që godet syrin, dhe duhet të krahasohet për të filluar disa modele të ndryshme. Nëse keni ndonjë impuls për të blerë është blerë përveç, të mbajë veten dhe nuk e le nënndërgjegjeshëm marrë përparësi mbi dëshirat tuaja. Bëjeni një rregull që një zbritje nuk është një arsye për të bërë blerje të nxituar. Nëse gjatë gjëra të shitjes për ju ishin shumë në dispozicion para se blerja është mendoj se nëse ata do të jenë të nevojshme në të ardhmen. Nuk yyazytsirnist që ju keni ato dhe të mos përfitojnë. Për herë të parë, pas shpalljes së shitjes së koleksionit të ri, nuk nxitojnë për të blerë gjëra. Përfundimisht reduktuar çmimet, dhe për të blerë gjë mund të jetë në një çmim të reduktuar.

Shmangni kartat e kreditit, pasi kjo garanton që ju shprehi të rrisë borxhin (shopaholics të holla për të monitoruar rrjedhën e parave). Bazuar nga shtëpia, të marrë një sasi të vogël parash që do t'ju lejojë të mbajë gjendjen tuaj. Një listë e shpenzimeve të tyre dhe ruaj faturat. Pra, ju do të vlerësojmë pasqyrë reale të shpenzimeve të tyre. Në këtë moment ju nuk mund të kontrollojë veten dhe mbeturinat e tyre, nuk do të shkoni në dyqane, por para se të blesh atë parashikojnë mundësinë dhe nevojën për ju.
Si për të trajtuar në mënyrë efektive shopogolizm? Për të neutralizuar oniomania, metodat e mëposhtme: izolim nga reklamat, shpenzimet planifikimit financiar vetëm për nevojat themelore, në kohën e sulmeve teknikat e neutralizimit shenja oniomania, ilaqet kundër depresionit pritjes përhershme (Tsytaloprama) mastering. Mjeshtrave varësia Shop shopoholykamy ndjeshëm gjatë krizës financiare kontribuon stresit kronik. Sidomos ndjenjë të prirur të lumturisë femrat zëvendësues për shkak të mungesës së emocioneve pozitive dhe të shkojnë në dyqane. Por si për të mësuar për të mbajtur vijën mes kënaqësisë dhe varësisë? Gjë e re për gratë është një mjet i pajtimit, si një humbje të parave e bën të mundur për të marrë emocionet e nevojshme. Më pas, ajo do të përjetojnë ndjenjat e fajit, do të bashkohen në shpenzimet e panevojshme, të cilat përsëri të çojë në depresion. Të ulët vetë-respekt të grave shtyjnë për të blerë gjëra të reja, duke i bërë ata të lumtur në sytë e tyre. Mjerim, vetmia, mërzia, frustrimi shtyn gratë të gjitha shpenzimet.

Test shopogolizm
Kontrolloni veten në qoftë se ju të ndjeni një dëshirë të egër për të bërë blerje nxituar:
- Ju keni një dëshirë aq të fortë që ka humbur sjelljen e kontrollit;

- dyqan kanë humbur aftësinë për të zgjedhur, dhe ju të blerë ndonjë gjë deri sa të drejtuar nga e para;
- ose njoftim absurditetin e blerjeve;
- dëshironi të bëni një blerje ndodh kur acarim, vetmia dhe pakënaqësi;
- nevojë për të blerë diçka që qëndron si e vetmja mënyrë për të shpëtuar;
- zryvayetes nervozizëm në dyqan dhe të bëjë një blerje;

- humbin shumicën e kohës dhe parave tretur, dhe jeta kalon;
- Varësisë për pazar ndikim negativ në jetën tuaj familjare dhe karrierën.
Në identifikimin e tre nga kriteret e mësipërme të domosdoshme konsultimin me ekspertë në parandalimin oniomania. Nëse ju keni gjysmën e këtyre shenjave, atëherë ju nuk do të shërohen vetë. Në qoftë se ju të gjeni më shumë se pesë shenja tregon oniomania formuar.
Getting shpëtoj e shopoholizmu?
Disa këshilla mund t'ju ndihmojnë marrëveshje me dëshirën që të përmbahen nga dëshira sëmurë pajis keq:

- kuptojnë problemin e tyre;
- Pick udhëtime paraprakisht pazar alternativë (dush, dush, vaske masazh, vetë-masazh, muzikë, vallëzim);
- Plani interesante kohën e lirë, të komunikojnë me njerëzit, ecje, teatër, duke luajtur me fëmijët, ekspozita, libra.