Herpes zoster - Simptomat


Herpes herpes zoster ose - ajo ndikon sëmundje fibrave nervore dhe lëkurës e shkaktuar nga një virus lisë së dhenve zoster. Ajo është gjithashtu agjent shkaktar i dhenve dhe herpes quajtur tipit 3.

Shkaqet e herpes zosterPas një fëmijë njeriu pereboleet dhenve, virusi mund të shkoni në gjumë (formë latente), "fshehur" në qelizat nervore të palcës kurrizore apo nyjet kurrizore nervore. Periudha e inkubacionit e herpes zoster zgjat disa dekada, dhe "zgjimin» lisë së dhenve zoster kontribuojnë në faktorët e mëposhtëm:


 • imunitet të ulët (përfshirë edhe HIV-it, pas marrjes së ilaçeve të veçantë - kortikosteroidet, kimioterapia);

 • stresi;

 • palca e eshtrave dhe organeve të tjera;

 • terapi rrezatimi;

 • kancer (veçanërisht sëmundja Hodgkin, leukemia).


 • Simptomat më të zakonshme të herpes zoster ndodhin në të moshuarit.
  Herpes dhe buzët herpes shkaktohet nga lloje të ndryshme të virusit, edhe pse në të dy rastet lezione janë shumë të ngjashme. Dhe i pari, ndryshe nga e dyta, nuk transmetohet nëpërmjet kontaktit me pacientin.

  Simptomet e herpes zoster


  Si rrjedhojë, "u zgjova" virusi fillon të infektojnë mbathje nervore, dhe në mënyrë rigoroze mbi to në lëkurë shfaqen njolla karakteristike. Para se, pacienti ankohet për sëmundjeje dhe ethe. Lëkura fillon të kruar dhe pokolyuvaty pastaj shfaqet blisters mbushur me lëng. Skuqje e shoqëruar me dhimbje dhe nënlëkurës ka zakonisht vetëm një anë e trupit.
  Format zoster
  Në varësi të asaj që nervat janë të prekur, Herpes zoster ka formën e mëposhtme:


 • Hanhlyokozhnaya - skuqje shpesh shfaqet në gjoks, në brinjë.

 • Syrit dhe veshit - virusi sulmon nyjë trigeminal, të përqëndrohet skuqje në mukozën e hundës dhe sytë, në fytyrë ose në vesh dhe rreth tij.

 • Nekrotik ose gangrenizuar - një skuqje të lëkurës të shoqëruar me nekrozë e dhëmbëza të indeve; bakterial tek infeksion viral bashkohet.

 • Aborti - nuk ka skuqje, tamam si kruarje, dhimbje.

 • Hemorragjike - Flluska të mbushura me gjak.

 • Menynhoэntsefalytycheskaya formë - të shoqëruar nga dëmtimi i trurit (simptomat - dhimbje koke, fotofobi, nauze) dhe ndryshe nga format e tjera me prognozë të keqe (të vdekshmërisë 60%).


 • Catching herpes zoster?


  Nga një pacient të infektuar me herpes zoster mund vetëm fëmijët dhe të rriturit të cilët nuk kanë vuajtur më parë dhenve. Si rezultat, virusi do të shfaqet në formën e dhenve të zakonshëm. Në fazën kur shpërthime të reja të pushuar për të dalë, dhe të vjetra - ishin të mbuluara me crusts, herpes zoster zakonisht nuk transmetohet.