Simptomet kryesore të hyperesthesia në njerëz


Simptomet kryesore të hyperesthesia në njerëz, e shprehur në rritjen e ndjeshmërisë ndaj stimujve të ndryshme, zakonisht kjo ndjenjë është patologjia e sistemit nervor përgjegjës për një nga shqisat, këtë dëgjuarit, të pamurit, dhëmbëve, lëkurës dhe organeve të tjera të lidhura me sëmundje të ndryshme të palcës kurrizore .
Zakonisht simptomat e hyperesthesia një person i lidhur ngushtë me dhimbje të përgjithshme nervor ose nevralgji dhe këto ndryshime patologjike ndodhin shoku ekspozuar fusha shumë të ndryshme dhe të ndryshme të trupit, dhe në qoftë se mbindjeshmëri shoqërohet nga nevralgji, lëkura e zonës së prekur është shumë e ndjeshme për çdo kontakt dhe reagon ndaj ngrohjes dhe të ftohtë.


Në këtë rast, qelizat e para nervore akute, zhbirues lëkurës dhe pacienti duket ndjesi e djegies, të tilla si inflamacion i nervore trigeminal, ka dhimbje afat-shkurtër intensive në zonën e fytyrës, e cila mund të japë një nofulla të ulët.
Dhimbje të tilla mund të ndodhin në mënyrë spontane ose të provokohen nga prekje apo temperaturës ndryshime të lehta në këtë fushë. Kjo dhimbje mund të jetë shumë e rëndë dhe mund të çojë në paaftësi totale, dhe shkaku kryesor i dhimbjes është acarim i pestë nervore kafkës ose trigeminale përgjegjës për kryerjen impulset nervore në pjesën e përparme.


Acarim i nervit mund të jetë i lidhur me tumore beninje, dhe skleroza e shumefishte, ose faktorë të tjera që janë veshtire të përcaktohet.
Simptomet kryesore të hipertensionit në njerëzit, shpesh të shoqëruara me lezionet toksike të sistemit nervor, veçanërisht në pacientët të cilët konsumojnë sasi të tepërta të alkoolit dhe të drogës të varur.
Personat e tillë mund të crapulent stepje në prekjen më të vogël, por me anë të alkoolit, sindroma dhimbje zhduket.

Simptomet kryesore të hipertensionit në njerëzit mund të shoqërohet me dëgjim të ndjeshme, vizion mund të shoqërohet me eufori, e cila ndodh nën ndikimin e halucinogjenët.

Për shembull, kur të marrë drogë si ekstazi dhe LSD, me mbindjeshmëri vizuale shfaqet si mprehje perceptimin e intensitetit të ngjyrës dhe tipar tipik në pacientët që marrin LSD.

Të ndikojë edhe nervore auditory dhe muzikë, pas marrjes ekstazi, ka hypersensitivity auditory.
Simptomet kryesore të hipertensionit në njerëzit mund të shprehet dhimbje dhëmbi dhe nuk i përgjigjet në mënyrë adekuate stimujve të ndryshme kimike dhe fizike, dhe ndërsa dhimbja që rrjedh nga ekspozimi në të cilat dhëmbët e shëndetshëm nuk përgjigjen.

Shkaqet e indeve dhëmb hyperesthesia, ka faktorë të ndryshëm, të tilla si sëmundje nervore, ose abuzimit të tjera të rënda dhe metabolizmit fosfor-kalciumit në trup, toksemisë të shtatzënisë shkaktuar nga sëmundjet endokrine.

Dhimbje të shfaqet në tubules dalje dentinal që fenomene të tilla mund të jenë kur të ekspozuar qafën dhe rrënjët e dhëmbëve, ndërsa kariesit, lezionet jo-karies me të mirë.
Gjithashtu, dhimbje me dhëmbë nga veprimi i personit organike dhe acidet minerale kur perdoret sasi të mëdha të lëngjeve, kokrrave, fruta dhe acid.

Mekanizmi i hyperesthesia e dhëmbëve lind nga fakti se indet e vështirë të dhëmbëve janë smalt dhe dentin, dhe dentin e ngjashme me kockave dhe dentin tubthit ata kanë. Ato përmbajnë ndjeshme mjaft qeliza nervore ose proceset odnotoblastov vendosur në pulpë e dhëmbit.
Treat mbindjeshmëri të indeve të dhëmbëve të vështirë duke përdorur hydrodynamic ndjeshmërinë mekanizëm normalizimin e dentin dhe smalt duke ulur lëngun dentare reagimit ndaj stimujve të jashtëm.

Për këtë qëllim vulosjen mikroprostoriv dentin dhe llak bojra veçanta dhe janë terapi subjekt remyneralyzuyuschaya, në të cilën vëllimi i reduktuar micropores, siç është një rritje në mineralizimit e indeve dhëmbit ndërsa normale metabolizmit fosfor-kalciumit në trup.

Për të hequr mbindjeshmëri, sidomos indet e vështirë të dhëmbëve, duke përdorur 30% ferrotsyanyda zink ujore kalium dhe pastaj të kalojnë një rimbursim të zgjidhjes 10% e ferrotsyanyda kaliumit për të rimarrë klorid zinku, kohëzgjatjen e aplikimit për të paktën një minutë.
Përveç kësaj, trajtimi i paste dhëmbit hyperesthesia mund të aplikohet, i përbërë nga livadhet, karbonat kalium, natrium, magnez, dhimbje ndërsa pëson për shkak të faktit se alkali shtohet uji që gjendet në kristale smalt hydroxyapatite, kështu heq ujët se saj ul pragun dhimbje.

Për të trajtuar mbindjeshmëri të indeve të dhëmbëve të vështira, e përdorur byfluoryd 12 është llak cila përmban kalcium dhe natriumi fluori, dhe ata japin efekt të mirë terapeutik.

Për trajtimin e hyperesthesia e indeve të forta të dhëmbëve të përdorura: flyuokal zgjidhje xhel flyuokal ftorlaka, Remodent, klorid stroncium, si dhe ata që vuajnë nga kjo sëmundje duhet të përdorë pastë dhëmbësh që përmban fluoride dhe pastë dhëmbësh për dhëmbë të ndjeshëm.
Ndoshta hypersensitivity i membranën mukoze të gojës dhe të përballet dhe kjo ndodh ne lezioneve te nervit trigeminal dhe tregon atë në formën e neurit, dhe pacientët fillojnë të ankohen i dhimbjes rëndë. Megjithatë, humbja e nervore trigeminal, sidomos në nervin e saj më të ulët lunochkovoho, dhimbje në dhëmbët e nofullës më të ulët, dhe kështu dhemb cik dhe mjekër të ulët të lëkurës.


Me këtë disfatë mund të jetë humbja e ndjeshmërisë shije, dhe ndjeshmëri shtrembëruar ose zvogëlohet si i prekshëm dhe dhimbje.
Kështu, ne mund të konkludojmë se hypersensitivity mund të jetë shkaku i sëmundjeve të ndryshme dhe arsyeja kryesore është shkatërrimi i nervore trigeminal, dhe për këtë arsye duhet të jetë trajtimi i këtij departamenti.