Osteoarthritis - Simptomat


Të gjitha osteoarthritis sëmundje të përbashkët është konsideruar më e zakonshme. Vuajnë nga ajo kryesisht të vjetër dhe të moshës së mesme. Por kjo nuk do të thotë se të gjithë të tjerët nuk mund të shqetësuar në lidhje me shfaqjen e shenjave të tyre fillestare të osteoarthritis. Për fat të keq, sëmundja mund grevë edhe healthiest e njerëzve. Dhe nëse ajo dështon për të diagnostikuar problemet me trajtim nuk mund të obobratsya. I dyshuari është në osteoarthritis e tij të lehtë, duke e ditur simptomat e saj kryesore.

Simptomet kryesore të osteoarthritisKjo sëmundje e fshehtë që prek pjesët e trupit që ai vetëm zabazhayetsya. Por në praktikë, shpesh vuajnë nga osteoarthritis e nyjet e gjymtyrëve të ulëta dhe ato të cilat ndodhin gjatë aktivitetit të madh të jetës. Shumë pacientë me moshë mesatare jetojnë mirë me këtë sëmundje edhe pa e ditur për ekzistencën e saj. Në raste të tilla, osteoarthritis është njohur vetëm nga X-rrezeve.
Simptomat më të zakonshme të osteoarthritis janë duke u ndjerë në fazat e hershme të sëmundjes. Për shkak të faktit se shumë të marrin ato për dobësi të përkohshme, sëmundja përparon. Dhe për shkak se simptomat nuk zhvillohen trajtim shumë aktiv mund të thith.

Ndër simptomat më të zakonshme të osteoarthritis përfshijnë si në vijim:

 • Para së gjithash, nuk është gjithmonë dhimbje. Fillimisht joints prekur dhembje modest dhe çdo gjë mund t'i atribuohet lodhjes. Por osteoarthritis më mund të zhvillojnë, aq më i fortë do të bëhet dhimbje. Së pari, joints mund të dhemb pas vetëm ngarkesa të vazhdojë si një shtet të përhershëm të shqetësimit.

 • Konsiderohet si një shenjë e keqe dhe crunching në nyje.

 • Lëkura përreth përbashkët dhimbshme mund të duket pak i përflakur.

 • Lëvizshmëria e përbashkët me zhvillimin e sëmundjes është i kufizuar. Shpesh në fazat e mëvonshme ka një bllok të plotë atë. Si rezultat i kësaj, personi ndihet i paralizuar, të paaftë për të kontrolluar gjymtyrë e prekur.


 • Varësisht se çfarë lloj nyje dhimbshme, shenjat e ndryshimit të sëmundjes. Për shembull, tipik për osteoarthritis e simptomave shpinë dhe dhimbje sup përbashkët janë konsideruar në qafë dhe të armëve, ndërsa humbja me siguri do të ndikojë në gjunjë shëtitje të lehtë.
  Njerëzit që vuajnë nga osteoarthritis e gju dhe hip joints mund të përballen me shenja të tilla të sëmundjes, si lodhje e tepruar. Për më tepër, joints gju, gjithmonë të ekspozuar ndaj një ngarkesë të madhe, kanë tendencë të rritet dhe të bëhet i përflakur shumë. Dhe jo në qoftë se në fazat e hershme të sëmundjes është realist në njoftim simptomat shfaqen në fazat e dytë dhe të tretë, injorojnë dështojnë edhe me një dëshirë të fortë.

  Simptomet e osteoarthritis deformimeve


  Në thelb, deformimeve osteoarthritis e zakonshme nuk është e ndryshme. Të dy sëmundjeve ndikojnë në nyje, duke dhënë një shumë sherr. Nën ndikimin e sëmundjeve të aparatit osteo-kyçeve deformuar në masë të madhe. Kjo shkakton një nga karakteristikat kryesore dalluese të sëmundjes - me osteoarthritis nyje deformimeve duhet të ndryshojë formë. Shpesh ndryshimet mund të shihet edhe me sy të lirë.
  Në të vërtetë, nganjëherë sëmundja mund të njihet vetëm mbi këtë bazë. Përndryshe, deformuar simptomat osteoarthritis ndryshojnë pak nga format e tjera të manifestimeve të sëmundjes. Pacienti i shqetësuar në lidhje me dhimbje të forta që mund të zhduket në pushim dhe të zgjeruara, ndërsa ngarje.

  Për të shmangur pasojat e pakëndshme, në vend nënshtrohen ekzaminimeve të rregullta mjekësore. Kjo në kohë do ta njohin sëmundjen dhe goditi menjëherë nga trajtimi i saj efektiv.