Paraproctitis - Simptomat


Paraproctitis është sëmundje mjaft e pakëndshme dhe të dhimbshme që ndodh kur ka inflamacion dhe ekzemë në zonën e rektumit. Infeksioni i kësaj natyre ndodh në kontakt përmes lumen anal gjëndër e rektumit.
Shkaqet paraproctitis
Sëmundja mund të ndikojë askujt. A nuk mendoni se ata mund të merrni vetëm njerëzit të cilët nuk respektojnë higjienën. Në shpërndarjen e infeksionit mund të ndikojnë faktorë të ndryshëm. Vini re disa prej tyre janë më të zakonshme: • sistem imunitar të dobët;

 • a predispozicion gjenetik tek sëmundjes;

 • Dështimi në përputhje me rregullat bazë të higjienës personale;

 • lëndime të shpeshta të anusit, për shembull, rroba të pakëndshme për gratë.


 • Shenjat paraproctitis


  Varësisht nga lloji i simptomave të sëmundjes paraproctitis ndryshojnë intensitetin e shprehjes.
  Llojet paraproctitis:

 • Simptomat Paraproctitis akute të cilat karakterizohen nga dhimbje të mprehtë në anusit dhe praninë e drejtpërdrejtë të abscesit në bigëzim. Trajtimi kryhet plani ekskluzivisht kirurgjikale është caktuar një grup të caktuar marrjen antibiotikët.

 • Simptomet e paraproctitis kronike më pak e theksuar, në krahasim me format e tjera, por pacienti kërkon kujdes të vazhdueshëm. Në trajtimin duke përdorur metodat e mjekësisë tradicionale - banjot ndryshme me infusions e bimëve, ointments dhe fasha. Atje sëmundje parakohshëm në trajtimin e paraproctitis akut.


 • Forma të ndryshme të sëmundjes ka simptoma paraproctitis ndryshme. Përcaktoni se çfarë lloj formë mundeni mjek vetëm në shqyrtim individuale dhe të plotë. Izoluar simptoma të përbashkëta:


 • ënjtje dhe dhimbje në anus;

 • pafuqi dhe dobësi e të gjithë trupit;

 • ethe mundësi dhe ethe;

 • lëkurës inatosur rreth anusit dhe plehut organik të rregullt.


 • Duhet të theksohet se gjatë shkarkimit qelb tjetër person ndjen lehtësim, dhe duket se është samozvilnennya e kursimeve purulent. Por kjo nuk është kështu, sepse trupi nuk është në gjendje për të përballuar me infeksion.

  Paraproctitis - simptomat dhe trajtimi


  Siç u përmend më lart, në çdo formë të shenjave të sëmundjes vërejtur. Prandaj, për të përcaktuar një formë paraproctitis konsultimet e nevojshme dhe një ekzaminim të plotë të mjekut. Atëherë pacienti është caktuar trajtim. Në mënyrë tipike, ky operacion i parë, dhe pas masave të ndryshme rehabilituese. Më shpesh në lidhje me mjekësi tradicionale, si dhe pas operacionit, i emëruar trajtim kombëtar. Ai përdor banja të ndryshme bimore (druri, Bergenia, Calendula, Shën Gjonit Wort), ointments dhe fasha. Nëse operacioni është kryer me sukses, në shumicën e rasteve, pacientët arritur shërim të plotë. Por ka raste kur rikthim dhe pastaj duhet ri-kirurgji. Në operacion kronike paraproctitis shpesh përshkruhet vetëm në faljen e sëmundjes, dhe kursi i plotë i trajtimit përbëhet nga mirëmbajtjen e rregullt dhe pranimi i të gjitha barnave me recetë. Letra trajtimi është lëshuar për secilin individualisht, si një formë e progresion secili mund të jenë të ndryshme. Në veçanti, kjo është për shkak të natyrës së paraproctitis përhapur dhe paraqitjes së saj.

  Parandalimi i sëmundjes:

 • hipotermi shpeshta përjashtim;

 • trajtimi në kohë i lëndimit zorrës së trashë;

 • eliminimin irritations të ndryshme rreth anusit;

 • forcimin e imunitetit;

 • me rregullat themelore të higjienës personale.