Simptomet e efekteve helmimi me monoksid karboni


Të rrezikshme për jetën dhe gjendjen shëndetësore patologjike është akute helmimi me monoksid karboni. Nuk është nëse ajo hyn në trupin e njeriut është e monoksidit të karbonit që me kujdesin e duhur mjekësor mund të çojë në vdekjen e pacientit. Monoksidi i karbonit mund të hyjë në atmosferën kur djegur asgjë. Ajo është e përmbajtura në shter gazit burojnë nga djegia e karburantit në motorët me djegie të brendshme, kështu që ajri në qytetet përmban një sasi të konsiderueshme të monoksidit të karbonit të dëmshme.
Nga vetë, monoksidit të karbonit ose monoksidit të karbonit është i pangjyrë dhe pa erë, i kohëzgjatja e mbytje e saj mund të çojë në një butë për të moderuar shkallën e helmimit (dhimbje koke, vjellje, marramendje, tringëllimë) dhe të rënda, duke çuar në paraliza e frymëmarrjes dhe mund të rezultojë në një përfundim fatal për shkak të asfiksi. Në jetën e përditshme, monoksidit të karbonit helmim - nuk është e pazakontë, kështu që duhet të jenë të përgatitur gjithmonë. Ju duhet të jetë në gjendje për të përcaktuar simptomat e efekteve helmimi me monoksid karboni të kësaj gjendje patologjike. Karbonit helmimi me monoksid mund të jetë një kronike, vërejtur në fillim të punëtorëve shkritore, dyqane të hapura të zemrës, në industri të tjera të veçanta. Në jetën akute helmimi me monoksid karboni ndodh shpesh, simptomat e kësaj gjendje mund të ndodhë me të zgjatur shufra përdorimi bronzi, me oxhaqe mbylljes herët në shtëpi, dhe pasojat e kësaj janë zakonisht më tragjike.Pra, në mënyrë për të kuptuar pse ka helmimi me monoksid karboni që simptomat dhe pasojat e tij, duhet të merren parasysh arsyet kryesore, të cilat përfshijnë:
A) gjatë qëndrojnë pranë zjarrit, dhe vatra të tjera të ndezjes.
B) Puna ose qëndrimi të gjatë në garazhe, garazhe dhe hapësirat tjera të mbyllura, pa ventilim, me një pune mjeteve motorike. Për më tepër, shkaku i helmimit me monoksid karboni mund të jetë një këmbë të gjatë në trafikun e automobilave, veçanërisht në mot të ngrohtë, të qetë.

B) Nevoja për të punuar në një fabrikë industriale ku dioksidi i karbonit është përdorur në ciklin e prodhimit, ose të lirohet gjatë prodhimit të produkteve të tjera.
D) Përdorimi i gabuar dhe i pasaktë i pajisjeve furrë në shtëpi.

Varësi të faktit nëse përqendrimi i monoksidit të karbonit në ajër, simptomat helmuese mund të jenë të ndryshme. Përveç kësaj, ashpërsia e simptomave që ndikojnë në kohëzgjatjen e qëndrimit në dioksid zonën e prekur, shëndetin e njeriut, etj .. helmimi me monoksid karboni ka simptoma të caktuara, të cilat mund të vlerësohet se shkalla e helmimit të varet nga ajo trajtimit dhe efektet e helmimit. Shenjat kryesore të helmimi me monoksid karboni janë: dyspnea, dhimbje koke, përgjumje, dëmtim kujtesës, vjellje, rrahje zemre të parregullt, dhe aftësitë motorike gjobë, humbja e vetëdijes, paraliza.


Njerëz të shëndetshëm nuk është përqëndrime shumë të larta të monoksidit të karbonit mund të shënojë në sëmundje e tij të vogël, frenim reagime. Monoksidi i karbonit është veçanërisht e rrezikshme për njerëzit me sëmundje të ndryshme, kështu që në një koncentrim të caktuar, kur një person i shëndoshë është në gjendje të ndjehen të sëmurë moderuar, personat me sëmundje të zemrës janë të ekspozuar ndaj rrezikut të vdekshëm, për më tepër, ajo mund të shkaktojë abort në gratë shtatzëna. Me një përqendrim të fortë të monoksidit të karbonit (më shumë se 800 mg / m * 3) janë hallucinations, një person bie në gjendje kome.


Në mënyrë që të kuptojnë siç duhet se si të rrezikshme helmimi me monoksid karboni, edhe në qoftë se simptomat janë duke folur në lidhje me të lehta ose të mesme shkallë duhet të theksohet se efektet në njerëzit mund të shkaktojnë këtë gjendje.

A) Ka neyropsyhycheskye shkeljet janë të aftë të ndodhë pas disa ditë ose edhe muaj pas helmimit. Shprehën ata kanë tendencë për të ndryshuar kujtesës, ndjenjat e euforisë, një shkelje të mundshme të sjelljeve.
B) organet e frymëmarrjes janë në gjendje të zhvillojnë inflamacion, edemë pulmonare mundshme, gjakderdhje në këto organe.

B) Pas helmimi me monoksid karboni në një pacient është në gjendje të zhvillojë dështim akute renale, dështimi akute të mëlçisë, humbjen e dëgjimit, vizion.
D) sëmundjet e mundshme të lëkurës.
D) Në qoftë se helmimi me monoksid karboni ka transferuar një grua shtatzënë, fëmija i saj mund të jetë i lindur me çrregullime të sistemit nervor qendror.

Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se ndihmës së parë duhet t'i jepet atij njeriu të helmuar nga monoksidit të karbonit, ajo është nga këto manipulime mund të varet jetën dhe shëndetin e pacientit. Së pari, ne duhet të eliminuar burimin e monoksidit të karbonit, duke bllokuar atë, ju duhet të hapë dyert dhe dritaret në dhomë. Otravyvshehosya person duhet menjëherë të bëjë rrugë. Nëse ai ra të fikët, është e rëndësishme për të siguruar ajër të pastër. Ne duhet të vënë locion ftohtë në gjoksin e tij dhe ballin. Nëse pacienti e ka humbur vetëdijen, ai mund të kenë nevojë compressions gjoks, CPR, derisa ai zgjohet nuk vijnë ambulancë. Është shumë e rëndësishme që të gjithë njerëzit të cilët kryejnë ndihmën e parë, dhe të mbrojtur veten nga ekspozimi ndaj monoksidit të karbonit, të tilla si leckë që mbulon fytyrën e tij.


Me ardhjen e profesionistëve mjekësor, pacienti është në spital, vendin e trajtimit. Brenda disa orë pasi ka ndodhur helmimi me monoksid karboni, ai bën Thithja largimin e gazit nga indet dhe imbues me oksigjen. Nëse është e nevojshme reanimim, pacienti mund të ketë vend në dhomën. Nëse ju shkelë funksionet e frymëmarrjes kryhet masa për të normalizuar frymëmarrjes - ventilim të mushkërive. Më vonë pacienti mjekohet me medikamente të caktuara, qëllimi i të cilave përcaktohet nga mjeku juaj. Këto ilaçe përfshijnë: acid Askorbik, glukozë, vitaminë C, aminophylline, bikarbonat natriumi zgjidhje, antibiotikët, etj