Lice - Simptomat


Të qenët me morra - Kjo është shoqëruar me përhapjen e morrave të kokës. Agjent shkaktar është morrat kryesore që thith gjakun e njeriut dhe të jetojnë më së shumti në temechke kokës dhe qafës.
Kush është fajtor morrat?
Çdo i rritur i kësaj specie të insekteve nuk jetojnë më shumë se 38 ditë, dhe gjatë kësaj kohe për të zëvendësuar atë të rritet të reja. Prandaj, në qoftë se ju nuk do të ndërmarrin veprime për shkatërrimin e tyre, ata do të jetojnë përgjithmonë. Për të krejtësisht të shpëtoj prej tyre, duhet të kryhet jo vetëm trajtim i ditës, por të përbashkët - dezinfektimin e objekteve, sendet personale dhe mbrojtjen kundër njerëzve të infektuar. Kjo është higjiena e rëndësishëm çdo anëtar të familjes.


Ka disa lloje të morrave:

 • flokët - jetojnë në flokët e kokës;

 • Pubike - jetojnë direkt në organet gjenitale e flokëve;

 • veshjet - jetojnë në veshje.


 • Kështu, specie morrave janë të shpërndara në varësi të përhapjes së morrave - pubike, flokët dhe morrat veshjet.
  Simptomet e morrave të çdo lloji janë praktikisht identike - një të kuqe, kafshimet e vogla, kruarje dhe të lëkurës inatosur. Por, pavarësisht nga kjo, flokët dhe morrat pubike ndodhin më shpesh.

  Simptomet e morrave


  Simptomet kryesore të sëmundjes:

 • kruarje në vendin e përhapjes së insekteve - uiski itchy, kokës, pjesën ballore të flokëve;

 • Kruhet mund të rritet gjatë natës, por njerëzit me lëkurë të trashë ndonjëherë mund edhe të ndjehen kafshon;

 • gjatë inspektimit, ju mund të shihni kafshimin dhe acarim, si një lëvizje masive pothuajse e pamundur për të njoftimit;

 • në kafshoj mund të jetë spote blu-gri që kruhet;

 • boshllëqe në flokë në dritë të ndritshme që ju mund të shihni vezë vogël, insektet shtyhet.


 • Nëse ju nuk e marrin trajtim të veprimit, morrat do të përhapet gjithnjë e më shumë, pasi që një javë e gjysmë thërija kurdisje insekteve të re.
  Morrat kronike mund të shihet vetëm në rastin kur nuk është për të luftuar me të. Kategoria e njerëzve janë të pastrehë, të cilët nuk janë në gjendje për të zbuluar sëmundjen dhe të ndërmarrë hapa për shërim.
  Në asnjë rast nuk duhet të fillojë përhapja e insekteve, pasi atëherë ajo do të jetë e vështirë për t'u marrë me to. Ju duhet menjëherë të spektsyalnыy blejnë shampo në farmaci ose të përgatisë mjetet juridike në shtëpi dhe të fillojnë trajtimin nga dita e parë e problemeve të zbulimit. Ajo duhet të mbahet mend se pas trajtimit disa kohë për të ri më të mirë sigurisht, dhe brenda një muaji për të larë flokët e mi morrat dehyatrnыm shampo që nuk edukuar përsëri. Në qoftë se vetëm një la nit gjallë, iyazytsirno e sëmundjes më shumë se tërheqje të saj.