Urth - Simptomat dhe Shkaqet


Një nga kushtet më të zakonshme të pakëndshme të racës njerëzore - është urth. Sipas statistikave, ajo vuan nga pothuajse gjysma e popullsisë, pavarësisht nga gjinia. I vetmi ndryshim është se dikush urth - një ndjesi të vetme; në vende të tjera kjo mund të ndodhë rregullisht. Ndonjëherë ndodh që në të gjitha kjo mund të jetë sëmundje shumë më të rënda të traktit gastrointestinal. Për shembull: cholecystitis kronike ose cholelithiasis.

Arsyet për urth
1. Shfaqja e urth shkaktuar gjithmonë nga një reagim ndaj Mukoza esophageal me lëng nervoz stomakut. Nëse ju jeni duke u përtypur ushqim hidhet në ezofag, nuk u ndez mekanizëm mbrojtës fillon të përshkruara më lart.2. Nëse një hernie dhjamë vërtetuar se dobësia zakonisht është shkaktuar nga muskujt diafragmës, urth ndodh rregullisht. Shkaqet e këtij lloji të hernia mund të bëhet peshave të shpeshta heqjen apo ushtrim të tepruar; kollë e gjatë dhe e rëndë; probleme me një karrige; dhe të hahet tepruar.

Ezofag 3. Sëmundjet zbaticë karakterizohet nga urth të shpeshta. Në këtë rast, është e vështirë për të lëvizur ushqimit nëpër ezofag, duke shkaktuar parehati në gjoks. Dhe acarim mund të fillojë edhe në qoftë se personi bends përpara ose qëndron poshtë.


4. urth përkohshëm shpesh në overeating banale. Ajo gjithashtu mund të jetë një vakt të rëndë. Për shembull: çaj shumë pikante apo me vaj, pereslaschennыy ose bukë vetëm pjekur. Megjithatë, nëse ju keni ndonjë simptoma të tilla si ndjesi të pakëndshme djegie shoqëruar nga belching ose retching, kërkoni këshilla mjekësore.

5. Gjithashtu urth mund të ndodhë pas operacioneve në stomak.
Raste të rralla, por e mundshme të urth gjatë çrregullimeve të sistemit kardiovaskular apo nervor. Në këtë rast, natyrisht, ne kemi nevojë për më shumë hulumtime dhe trajtim.