Polyneuropathy - Simptomat


Polyneuropathy - Kjo është një sëmundje në të cilën dëmtuar nervat periferike. Varësisht se çfarë ishte shkaku i polyneuropathy, ka proces ndryshme lokalizimi, zakonisht ka një karakter simetrik.
Polyneuropathy Klasifikimi
Varësisht se çfarë shkaktoi dëme nervore, polyneyropatyyu ndahen në:

 • inflamator;

 • toksike;

 • traumatik;

 • alergjik dhe të tjerët.


 • Polyneuropathy të tjera janë të përziera dhe të rralla.
  Natyra e kursit polyneyropatyyu ndahen në 3 grupe: • akute;

 • subakut;

 • kronike.


 • Për patologjisë:

 • demyelinating;

 • aksonalnaya.


 • Simptomet e polyneuropathy periferik


  Simptomat e polyneuropathy te extremiteteve te ulta polyneyropatyey ngjashme me pjesë të tjera të trupit. Për shkak se grupe janë po aq struktura dhe funksioni nervore, sëmundje rrjedh përafërsisht e barabartë me diferencën në ndjenjat.
  Demyelinating polyneuropathy - Simptomat
  Sindromi Guillain-Barre - tipit inflamator polyneuropathy, shkaktohet nga infeksioni i mëparshëm (disa shkencëtarë janë të prirur të besojnë se shkaku është një alergji dhe nuk infeksion), pacienti përjeton dobësi dhe ethe. Në gjymtyrëve ai mund të ndjeni dhimbje ka natyrën herpes. Një tipar karakteristik i sëmundjes - dobësi e muskujve. Pas një kohe ka simptoma të qarta të polyneuropathy ndijor - paresthesia. Reduktuar ndjeshmëri në gjymtyrë, dhe në rastet më të rënda, gjuhën dhe rreth gojës. Në këtë polyneuropathy rrallë vërehet rënda shqisore, dëmtime motorike por lindin: parë këmbët dhe duart. Nëse prek trungjet nervore, dhimbje. Zhvillimi i sëmundjes mund të marrë rreth 4 javë.

  Kur polyneuropathy difterisë dy javë ka lezione të nervave kraniale, dhe në këtë mënyrë është parezë qielli, gjuha, njerëzit mund të gëlltitjes ushqim dhe pështymë. Gjithashtu yyazytsirno dështim të frymëmarrjes, nëse habitur në nervore phrenic. Është gjithashtu e mundur plagë oculomotor nervore. Shpesh ky lloj shkakton nevropati gjymtyrë parezë menjëherë, por 4 javë. Ata mund të shoqërohet me shkelje të lehta ndjeshmërisë.
  Subacute demyelinating polyneuropathy shoqëruar nga mbi undulating dhe karakterizohet nga rifillimi periodike. Për simptomat nuk ndryshojnë nga ai i mëparshmi, por kjo mbetet e panjohur se çfarë është shkas për rikthim.

  Polyneuropathy kronike demyelinating mund të jetë i trashëguar, apo ilaçe inflamatore, ata kanë një progresion të gjatë.
  Nevropati diabetik zhvillon kundër diabetit dhe shpesh është progresive. Në vitet e para mund të përjetojnë ngadaltë refleks Akilit është variant i parë i sëmundjes. Simptomat fundit mund të ndodhë si në formë akute dhe Subacute - ndikon në sciatic, ulnar ose nervore mesatare. Është e rëndësishme që në dhimbje ngrohjes mund të rritet. Pëlhurë dukuri hanhrenyzyrovannoy, kruarje dhe ulcerat deje.

  Simptomat polyneuropathy axonal
  Në akut polyneuropathy polyneuropathy axonal simptomat toksike të ndodhë, për shkak se shpesh ata janë të shkaktuara nga helmimi të fortë vetëvrasëse apo arsye kriminale. Shpesh simptoma ndodhin kundër sfondit të dehjes të fortë të shkaktuar nga arsenik, monoksidit të karbonit, metanol ose komponimet fosforohanycheskymy. Simptomat e kësaj forme të polyneuropathy parezë janë gjymtyrë e sipërme dhe të poshtme, disa javë në rimëkëmbjen trajtimi ndodh.
  Në simptomat Subacute polyneuropathy aksonal ndodhë brenda disa muajve.

  Polyneyropatyyya kronike aksonalnaya zhvillon një kohë të gjatë - nga gjashtë muaj, dhe më shpesh kjo ndodh për shkak të varësisë alkoolit. Ajo fillon me dhimbje në muskujt viç, atëherë nuk është dobësi dhe paralizë të gjitha gjymtyrët.