Poliartritin - Simptomat


Në mesin e të moshuarit është sëmundje e zakonshme inflamatore të tilla si artriti kërc - simptomat Arthrosis ngjajnë normale ose artrit, por ndryshojnë nga ajo në atë sekuenciale sëmundje ose njëkohësisht ndikon në nyje të shumta. Është e rëndësishme për të marrë trajtimin e sëmundjeve, pasi që ajo tenton të përparojë me shpejtësi.
Artriti sëmundje
Siç u përmend, konsiderohet si një sëmundje që karakterizohet nga inflamacion në joints dhe qese periarticular. Varësisht nga arsyet që provokuar këtë dukuri, manifestimet klinike të sëmundjes janë të ndryshme.


Ka lloje të tilla të artritit:

 • Psoriatike;

 • reumatike ose reumatoid;

 • këmbimit ose kristaltë;

 • infektive;

 • alergjik.


 • Psoriatic artrit - simptomat
  Si forma e saj emrin e sëmundjes është e qartë se shkaku i tij vepron psoriasis. Në shenja të sëmundjes, janë simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje në nyje të ndryshme në mëngjes;

 • Mungesa e fleksibilitetit dhe lëvizshmërisë së gjymtyrëve, gishta;

 • skuqje dhe ënjtje të lëkurës përreth joints prekur;

 • inflamacion të rëndë të tendons gisht, duke rritur nënbarkëz e tyre;

 • Marrëdhëniet dhimbje;

 • anemi;

 • lodhje dhe dobësi në gjymtyrë;

 • Shkëputja e pjatë gozhdë;

 • inflamacion në pjesë të tjera të trupit - konjuktivit, dermatit.


 • Simptomat e artritit reumatoid
  Simptomet kryesore të këtij lloji të sëmundjes:

 • dhimbje të mprehtë në nyje të dy gjymtyrëve (sipërme dhe të poshtme) që është simetrik;

 • joints deformim;

 • ënjtje të indeve përreth, i shoqëruar nga skuqje e lëkurës;

 • në temperaturë të përbashkët ngjitur me zonën e pacientit;

 • zhdukja nga këto simptoma për disa ditë dhe prania e tyre në nyje të tjera.


 • Valuta podager artrit dhe këmbët - simptomat
  Kristaltë ky lloj i sëmundjes është quajtur që për një depozitat tipike kripës në kërc të përbashkët. Një shembull goditës është përdhes, e cila fillon për shkak të shkeljes së metabolizmit purine në trup dhe të çon në rritjen e kristaleve urinës acidit dhe kripëra. Shumica patologji ndikon në këmbë pranë gishtin e madh.
  Simptomat klinike:

 • dhimbja akute;

 • ënjtje e këmbë në kyçin e këmbës;

 • hyperemia e indeve të buta;

 • Shfaqja e tophi (nodules) në këmbë;

 • ngritjen e temperaturës në 38 gradë.


 • Infektive artrit - simptomat
  Varësisht se çfarë shkaktoi përparimin e infeksionit të sëmundjes (tuberkulozi, gonorrea, sifilizi, dizenteri, brucelozës), simptomat e saj mund të shprehet në mënyra të ndryshme. Simptoma të përbashkëta:

 • Dhimbje që ndodh zakonisht në ngarkesa të forta dhe pas një qëndrimi të gjatë në pjesën tjetër;

 • deformimit prekur nyje;

 • ethe;

 • skuqje;

 • ënjtje;

 • Shkelja e fleksibilitetit dhe lëvizshmërisë së përbashkët;

 • nyjet limfatike fryrë.


 • Duhet të theksohet se disa sëmundje infektive që shkaktojnë artrit, nuk ndikojnë në funksionalitetin e joints.
  Alergjik artrit - simptomat
  Përshkruan forma e patologjisë është shkaktuar nga një alergjen hyjnë në trup, zakonisht pas futjes së vaksinimit ose drogës që provokon një qelizat e përgjigjes imune.

  Simptomat e sëmundjes:

 • dhimbje në nyje të mëdha;

 • ënjtje;

 • koshere;

 • Shteti temperaturë;

 • përzier me të vjella;

 • spazma bronkiale;

 • u rrit norma e zemrës;

 • njolla të kuqe në lëkurë.


 • Me tërheqjen e tregon histamine gjakut zhduken në 5-10 ditë.