Çrregullimet e qarkullimit të gjymtyrëve të ulët - simptomat


Çrregullime të qarkullimit të gjakut të gjymtyrëve të ulët ka një numër të simptomeve, paraqitja e të cilit duhet menjëherë të kryejë masave parandaluese dhe trajtimin në kohë. Ju duhet gjithashtu të gjeni në të cilën sëmundje mund të zhvillojnë kusht të ngjashme për të kryer trajtimin e duhur.

Shkaqet dhe simptomat e qarkullimit të dobët në këmbëMë shpesh problemi fillon mjaft heshtje, me pak siklet. Ndjenjat e dhimbshme mund të paraqiten vetëm herë pas here pas ushtrimit, por pas një kohë ata mund të ndodhë edhe pas një shëtitje të shkurtër. Kjo mund të jetë për shkak pikërisht me një rënie në rrjedhjen e gjakut, shkaktuar nga mbyllje e arterieve apo zatysnennyam. Në qoftë se e drejta për të mos i kushtoj vëmendje të këtyre sëmundjeve pereduyazyka mund të zhvillohen janë zbuluar edhe me pak këmbë. Është thënë se gjatë pezullimit dhimbja lëvizje zakonisht shkon larg. Ky opsion, kur qarkullimi i gjakut në gjymtyrët dhimbje manifestohet, dhe mund të ndihet vetëm një trishtim të vogël, cramping ose dobësi në këmbë.

Ju duhet menjëherë të shkoni te mjeku me shfaqjen e simptomeve të qarkullimit të tillë të varfër në gjymtyrët:

 • dhimbje në këmbë;

 • ënjtje;

 • rritur këmbët lodhje;

 • dobësi;

 • konfiskimet;

 • shkelje gjymtyrët ngrohjes;

 • paraqitja e venat merimangë dhe reticula blu;

 • claudication përhershme.


 • Në varësi të llojit të sëmundjes manifestuar simptoma tipike:

 • Shkaku qarkullimi i varfër në këmbë mund të bëhet ngjeshur venoz. Manifestimi është shprehur në rrjedhjen e gjakut në indet nëpërmjet venave. Kjo mund të jetë për shkak të trombozës, compression rrjedhin nga tumoret apo plagët. Në shkelje të qarkullimit venoz shfaqet edemë dhe cianozë e pjesëve të caktuara të trupit.

 • Në angiopatin diabetik mund të duket ulçerë-nekrotik ndryshime në indet. Të gjitha shenjat e zhvilluar shumë shpejt dhe shpejt.

 • Në ishemi rënda të këmbëve mund të duket lëkurë të thatë dhe zbehje shëndetlig. Më vonë shfaqen plagë dhe këmbët bëhen të ftohtë dhe të ndjehet mpirë.


 • Rreziqet e sëmundjes?
  Nëse koha nuk fillon trajtim në manifestimet e para të qarkullimit të dobët në këmbë, atëherë ajo mund të shkaktojë komplikime të rënda. Më e keqja opsioneve patologji të rezultojë në këtë rast është gangrenë e këmbëve, e cila do të çojë në amputim.