Tetanozi - simptomat e para


Katalepsi - lloj anaerobe i infeksionit akut që zhvillohet në procesin e lëndimit plagë. Sëmundja është në gjendje të infektojnë sistemin nervor, në disa raste, të shkaktojë konvulsione dhe mbytje vërejtur.

Klasifikimi dhe simptomat e tetanusit në të rrituritKa një shumëllojshmëri të sëmundjeve, pasi ajo varet nga forma e infeksionit dhe mënyra e gjetjes tetanusit bacil në një plagë të hapur:

 • tetanosi traumatik;

 • Infeksioni nga inflamacion dhe nekrozë;

 • infeksion që merr në trup me anë të panjohur.


 • Ndërsa simptomat e para të tetanozit dhe të formojnë humbjen e tij të shquar:

 • tetanosi përgjithshme ose përgjithësuar;

 • Forma lokale e sëmundjes, e cila në praktikë është mjaft e rrallë.


 • Simptomet e njerëzve tetanusit


  Periudha e inkubacionit është rreth dy javë, por në disa raste ajo mund të marrë deri në një muaj. Çdo gjë varet nga natyra e njeriut. Në mënyrë tipike, sëmundja fillon papritmas dhe zhvillohet në formën akute. Në varësi nga shkalla e sëmundjes mund të shfaqen simptoma të ndryshme. Kjo dridhje intensive të muskujve dhe nyjeve është një vend i infeksionit. Shpesh ka dhimbje koke të rënda, djersitje e tepruar, nervozizmi.

  Këtu janë simptomet e tetanusit shfaqen në fazat e hershme të sëmundjes;

 • dhimbje e lehtë në vendin e infeksionit;

 • Tensioni tonik i muskujve masticatory pacienti e vështirë për të hapur gojën e tij;

 • konfiskimet imitoj - një ballin mbuluar me rrudha, buzët shtrirë në një buzëqeshje;

 • pacienti e vështirë për gëlltitje shkak të spazma në fyt;

 • muskujt në qafë tensionuar.


 • Për të përcaktuar me saktësi sëmundja duhet të diagnostikuar të gjitha simptomat, si disa prej tyre janë mjaft të ngjashme me sëmundjet e tjera. Me këtë mund të trajtojë vetëm mjeku në kohën testet përkatëse. Simptomet kryesore të tetanozit janë në dhimbje e dhimbshme në trupin dhe duart dhe këmbët. Nëse ankesat mund të sigurtë të marrë sëmundje zbuluar. Vlen të përmendet që periudha më e rrezikshme e tetanozit janë konsideruar nga dhjetë deri në ditën e katërmbëdhjetë të sëmundjes. Në këtë kohë pacienti është metabolizmi i shpejtë, acidosis metabolike dhe rritjen e djersitje. Pacienti fillon kollitjes dhe nganjëherë vidkashlyatysya shumë të vështirë. Përveç të gjitha këto mund të vërehet konfiskimet gjatë kollitjes dhe gëlltitjes. Një person në këtë situatë vetëm mund të merret fryma. Në disa raste, pneumonia është natyra e dytë. Në natën, pacienti është e vështirë për të fjetur, të shqetësuar ekuilibrin normale mendore, dhe ka shkelje të sistemit nervor.

  Tetanosi Trajtimi
  Në qoftë se koha për të parë një mjek, rezultati është pozitiv. Në përgjithësi, trajtimi nuk është vonuar më shumë se dy muaj, dhe rifillimi klinike gradualisht bie pas 20 ditësh. Në format e rënda të shërimit tetanozit plote askush nuk mund të garantojë. Në raste të tilla, ka kryer një trajtim serioz për qëllim direkt në diagnozën e sistemit nervor qendror dhe problemet e punës së tij. Kursi i tetanusit rënda nuk garanton rikthim të plotë dhe vdekje mbi iyazytsirnyy. Nëse vëreni shenja më e vogël e tetanusit duhet menjëherë të shkoni te mjeku për diagnozën e sëmundjeve infektive dhe trajtimit. Ndihma në kohë është një shans i mirë për një shërim të plotë pa rikthim dhe komplikime të tjera. Në ditën e parë të infektimit të mundshëm me të kërkojë ndihmë të specializuar, nuk do të ndalet në vetë-trajtimin dhe rrjedhën e dyshimeve të tyre rreth sëmundjes.