Shkaqet e simptomave të epilepsisë


A sëmundje e zakonshme kronik i sistemit nervor është epilepsi, e cila është simptomë kryesore e epilepsisë, të shoqëruar nga humbja e ndërgjegjes dhe konvulsioneve. Në përgjithësi, konfiskimet konvulsive mund të shoqërohet me shumë sëmundje neurologjike, përveç kësaj, ata mund të jetë shkaktuar duke marrë medikamente të caktuara, sepse vetëm konfiskimet nuk janë e vetmja shenjë e epilepsisë. Grupimeve të qelizave nervore (sistemi nervor i njeriut), të aftë për të prodhuar impulse elektrike dhe të kryejë ato në tru, e cila përpunon dhe transmeton informacion. Impulsi nervore me origjinë nga një qelizë nervore transmetohet në qelizat tjera nervore në një normë të caktuar dhe brenda kufijve të caktuar. Kur veprimtaria çrregullt elektrike të trurit, ose disa prej pjesëve të saj, mund të shkaktojë epilepsi. Get të dini secili prej këtyre shkaqeve të simptomave të epilepsisë të kësaj gjendje dhe kjo është e mundur për të trajtuar sëmundjet.


Trupi i një personi të shëndetshëm, sistemi i tij nervor ka aftësinë për të kontrolluar vlerën e transferuar qelizave nervore ngarkuar elektrike, shpejtësia e saj dhe parametrat e tjera të nevojshme. Shkaqet e epilepsisë qëndron në faktin se qelizat nervore në tru gjeneruar dhe të kryejë impuls elektrik në ritmin e fortë që mund të shkaktojnë simptomat - ndërpre trurit si një e tërë. Aktiviteti i rrëmujshëm i qelizave të trurit mund të jenë lokale ose përhapur si vërejtur në njerëz me epilepsi. Sinjalet çrregullt heneryruyuschyesya qeliza të reja dhe të reja nervore mund të barten muskujt duke shkaktuar rënien e tyre, konfiskimet, konfiskimi ndodh. Që nga një numër i madh i qelizave nervore janë të aktivizuar në një moment (është vala e fuqishme), epilepsi shkakton humbjen e menjëhershme të vetëdijes, atëherë ka shenja të amnezi të përkohshme - një person humb kujtesën e sulmit, dhe nuk mbani mend se me të ndodh aktualisht.


Para se të marrë parasysh shkaqet e mundshme të epilepsisë, duhet theksuar fakti që simptomat kryesore të kësaj gjendje - vrullshëm (konvulsive) konfiskimet, edhe pse ata janë manifestimet kryesore të sëmundjes, por sëmundja është dhe shumë karakteristika të tjera karakteristike, përveç kësaj, konfiskimet mund të jetë rezultat i tjetrit sëmundje e sistemit nervor njerëzor, jo detyrimisht epilepsi. Një nga karakteristikat kryesore të epilepsisë primar favor faktin se në mes të shfaqjes së konfiskimit krizave konvulsive dhe faktorët e jashtëm nuk ka asnjë lidhje, ata lindin spontanisht, për asnjë arsye të dukshme. Nga ana tjetër, konfiskimet nuk janë të lidhur me këtë sëmundje pothuajse gjithmonë të zhvillohet në sfondin e faktorëve të ndryshëm që kontribuojnë në acarim e qelizave të trurit. Kjo mund të jetë lëndime, tumoret, rritur temperaturën e trupit dhe të tjerët. Konfiskimet nuk janë të lidhur me epilepsi ndonjëherë të quajtur edhe epilepsi mesëm dhe vetëm një specialist me përvojë është në gjendje të përcaktojë epilepsi primare ose sekondare ndodh në pacientit.


Kështu, shkaku i epilepsi (primar dhe sekondar):
1. Goditje të nxehtit, temperatura e lartë e trupit. Rastet e konfiskimeve krizave konvulsive në fëmijët e vegjël (nën 2 vjet) shpesh ndodhin si pasojë e etheve të përkohshëm (kapjeve febrile). Temperatura e rritur trupi është vërejtur në sfondin e sulmit, dhe epilepsia mund të ndodhë për një njeri i cili ka qenë prej kohësh nën rrezet e diellit direkte.
2. Sëmundjet kronike që çojnë në përçarje e organeve të brendshme. Sëmundje të mëlçisë, mosfunksionim të veshkave mund të shkaktojë organet përjashtim të sapolindur të ngjashme mund të ndodhë për shkak të mungesës së vitaminës B6.

3. Sëmundjet infektive (tërbimit, encefalit, tetanosi, malaria, meningjiti, sifilizi, toksplazmozës). Këto infeksione mund të shkaktojë sulme të papritur, të përzier shpesh paraprirë, të vjella, dhimbje koke, humbje të vetëdijes, ethe dhe shenja të tjera të infeksionit.
4. Stroke, traumat dhe tumoret e trurit, rrit presionin intracranial. Shkak konfiskimet, e cila u parapri nga dhimbje koke të rënda.
5. Pranimi i barnave të caktuara.
6. Helmimi me plumb, strikninë, kokainë.

7. Sulmet kundër sfondit të vidyazyka marrjes së qetësuesve, hipnotike, alkoolit, pas përdorimit të zgjatur.

Për çdo pacient i epilepsisë mund të jenë të ndryshme në rastet e tyre të veçanta. Ajo është e ndarë simptomat e epilepsisë në ato që i parapriu konfiskimet, dhe e cila u ngrit pas kësaj. Rreth 20% e njerëzve me epilepsi janë në gjendje të ndjehen qasjen e aftë vrullshëm, dhe kjo mund të jetë pak minuta apo edhe disa ditë për të. Aura epileptik - kështu quhet tërësinë e emocioneve të njeriut dhe ndjenjat që mund të tregojnë qasjen e një sulmi. Disa pacientë të vini re një ndryshim në ndjesi (erë, shije), është ankthi, tensioni i përgjithshëm, një ndjenjë e besimit në pashmangshmërinë e fillimin e një konfiskimi.


Vetë sulm mund të zgjasë deri në 2 minuta, por shpesh e kufizuar në disa sekonda, direkt konfiskimet mund të paraprihet nga vizuale, hallucinations nuhatjes, humbje të mundshme të vetëdijes, "turning off" pacienti, muskujve twitching gjymtyrë, i kthyeshëm myyazytsilni dhe kokën anim, urinim, jashtëqitje. Ka edhe shumë simptome të tjera që mund të jenë të ndryshme në çdo pacient individualisht, disa prej tyre me sa duket pa lidhje me sëmundjen.