Shkaqet dhe simptomat e dhimbje koke


Sot ne do të flasim për mënyrat për të sqaruar shkaqet dhe simptomat e dhimbje koke të vërtetë.
Njeriu që ka vendosur të kërkojë ndihmë nga mjekët me dhimbje koke, së pari shkojnë në terapist. Duke matur presionin e gjakut (si dhimbje koke mund të jetë e lidhur me rritjen e tij të qëndrueshme), duke folur për vendin e punës prodhuese, predispozicion gjenetik të jetë e mundur, terapisti do të japë rekomandime për një neurolog. Në neurolog personi i takon përsëri për të shprehur ankesat e tyre, tregoni se sa shpesh kanë dhimbje koke, të cilat zakonisht lokalizuara, që, sipas mendimit të tij, mund të provokojnë ata që medikamente për të ndihmuar në lehtësimin e kusht. Pastaj neurolog do të shqyrtojë se është për të studiuar reflekset neurologjike statusit (zakonisht të lëkurës dhe gilcë), innervation traumatik i trurit, si dhe zjarri dhe trupit menynhealnыetomы. Nuk është gjetur patologjinë e trupit që mund të shkaktojë dhimbje koke, mjeku juaj mund të përshkruajnë referimin për kërkime të mëtejshme. Shumica (me përjashtim të testeve laboratorike, analizat e gjakut përgjithshme, urinalysis, kimi të gjakut) të fillojë me një hetim CT e trurit. Për pagesën e studimit duhet të kontrolloni me kompaninë tuaj të sigurimit, ku politika marrë OBK.Së bashku me emërimin e shkaqeve dhe personi instrumentale hetimit duhet të vizitoni një okulist. Në disa raste, dhimbje koke mund të shkaktohet nga rritja e presionit intracranial, e cila ndikon në vizionin e njeriut. Nëse nuk ka ankesa aktivë të ulur mprehtësi vizuale, okulist mund të zbulojë të ngjeshur në nervit optik. Ilustrues, por jo domosdoshmërisht një shenjë e rritjes së presionit intracranial janë venat mbi ballin, urë e tij hundë dhe tempujt. Shihet më qartë në fëmijët e të moshuar dhe të rinj në mendje karakteristika anatomike kokës.


Në venat e rritjes së presionit intracranial dhe shkaqet "duke folur" dhimbje koke zgjatur, e vështirë për të drogës lehtësim. Ata shpesh provokojnë uyazyka motit, shkelje e sfondit gjeomagnetike të Tokës. Ajo është e kombinuar shpesh me gjendja e keqe e përgjithshme, marramendje në karakteristikat e pajisjes dhe mundësinë për të parë fotografitë që Tomografi e kompjuterizuar mund të humbasë. Për shembull, disa tumor shtypur mbi strukturën e trurit dhe të shkaktojë simptoma të caktuara. Për përfundimin e diagnozës dhe simptomave mjeku mund të drejtojë njerëzit me një profesionist të ngushtë të angazhuar në pacientët e kancerit. Frikësuar kur simptomat nuk janë menjëherë të kishte kuptim, pasi që shumica e tumoreve gjetur në anketë janë të mirë. Sipas rezultateve të hulumtimit neurolog mund të përshkruajnë medikamente dhe të caktojë pjesëmarrjen në pritje pas 1 muaji. Pra, në qoftë se rezultatet e tomography llogaritur në njerëzit dhe nuk ka asnjë arsye që të ndjehen simptomat e dhimbje koke të rënda, mjeku juaj mund të përshkruajnë MRIs.