Shkaqet dhe simptomat e të Drejtave të depresionit


Cilat janë shkaqet dhe simptomat e të drejtave të depresionit?

Shteti dhe përgjigje
Jo çdo çrregullim mendor është një sëmundje. Çrregullime të shkurtra dhe tepër jokritike në lidhje me reagimet psikologjike. Në rastin e fundit, depresioni është shumë më mirë karakterizon fjalën "mërzinë". Megjithatë, dallimi në mes reagimit depresive dhe depresioni më tepër i hollë: reagim zgjatur depresive pa kujdes dhe korrigjimin e duhur mund të shkoni në një çrregullim të rëndë.
Simptomat dhe shkaqet e depresionit të njeriut
Dalluar fotografia klinike të vërtetë nuk funksionon, për shkak se simptomat vetëm. Megjithëse në përgjithësi simptomat e depresionit, ne kemi kuptuar se ka kritere shumë të rrepta mjekësore për diagnozën e depresionit të përgjithshëm. Vendosjen formale kërkon pesë nga simptomat e mëposhtme (ose detyrimisht përfshirë humor depresion ose humbje e interesit në mjedis);


• trishtim, gjendja në depresion mendor i njeriut;
• Humbja e interesit në rastet e zakonshme;
• çrregullime të gjumit (pagjumësia) apo dëshirë të vazhdueshme për të fjetur;
• ndryshime të mprehta në nivelin e aktivitetit (letargji dhe apati apo agjitacion);
• oreks të dobët dhe humbje peshe apo lakmi pazakontë dhe trashje;
• Rënia e energjisë, të drejtat e lodhje;
• vetë-respekt negative, ndjenjat e uselessness dhe fajit;
• Arsyet dhe shkelje të përqendrimit, të menduarit ngadalshëm dhe pavendosmërisë;
• Mendimet ndërhyrëse e vdekjes ose vetëvrasjes.


Depresioni i butë (reagimi) mund të tejkalohen vetëm - muzikë, shëtitjet, çmenduri, kalimi në një tjetër aktivitet, etj Nëse qasje në një mjek mund të ndihmojë efektet psikoterapeutike - hipnozë, biseda, psikoanalizën. Ne trajtimin e depresionit të rëndë (shtet depressive) si efekteve terapeutike zënë një vend sekondar. Gjëja kryesore - është e ilaqet kundër depresionit. Përzgjedhja dhe kontrollin e efikasitetit të tyre duhet të bëhet nga një mjek, vetë papranueshme. Gjëja kryesore për të kujtuar: trajtimi është e mundur në çdo formë, depresioni - jo një dënim.


Për shkak të mbizotërimit të rëndësishme e depresionit është një problem shumë i rëndësishëm. Duke përfshirë në kushtet e ekonomisë. Në SHBA, për shembull, me deri në 15 milionë pacientët me depresion të njëjtën kohë, dhe psikiatërve amerikanë dyshojnë se të paktën rreth 45 për qind e profilit sëmundjes terapeutik - kjo është e gjitha të njëjtën depresioni maskë. Në Rusi, edhe pse nuk ka një numër të tillë të jashtëzakonshme. Por padyshim rezultat i statistikave humbje. Sipas ekspertëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, nga 2020 depresioni në vendet e zhvilluara do të sjellë dëme më të madhe ekonomike sesa sëmundje të tilla si kanceri dhe sëmundjet infektive, tradicionalisht zënë linjat lartë në morbiditetit dhe mortalitetit listës.


Ekspertët rekomandojnë që të kërkoni ndihmë, nëse ju keni ndonjë nga simptomat e mëposhtme, dhe në rastin e dy ose më shumë - menjëherë, në qoftë se ju vërejtur në depresion, humor shqetësuar ose ndjenja e "zbrazëtisë" që kurrë nuk do të mbahet; në qoftë se ju keni mendime vetëvrasjeje; nëse marrëdhënia ish punësimit dhe që solli ju kënaqësi, nuk ndjell një ndjenjë e gëzim. Edhe në qoftë se seksi nuk është i interesuar në ju; në qoftë se ju nuk mund të fle, fle shumë, ose zgjohen shumë herët; në qoftë se në të njëjtën kohë me një ndjenjë të depresionit është e vështirë të përqëndrohet në ndonjë gjë, mos harroni diçka ose të marrë një vendim; në qoftë se ju doni të bërtas apo qaj e dëshpërimit.