Shkaqet dhe simptomat e shëmtuar këmbë


Shkaqet deformim i këmbës mund të jenë të ndryshme: është një predispozitë gjenetike, dhe sëmundje të ndryshme të përbashkëta, dhe kështu me radhë D. Besohet gjerësisht se lloji i këpucëve markë verë këmbë.. Ndërkohë, këpucë të ngushta dhe të pakëndshme me takë të lartë në vetvete nuk është në gjendje të shtrembërojnë këmbët tuaja, nëse nuk ka predispozicion fillestar. Cilat janë shkaqet dhe simptomat e shëmtuar këmbë?
Zgjidhni këpucë
Ajo duhet të jetë e rehatshme, me materiale të buta natyrore të cilat janë këmbët mirë-montim, mos fshij dhe "frymë". Për përditshme veshin këpucë të përshtatshme me takë jo më të lartë se 4 cm. Sa për takë të lartë, ata të jenë më të mirë jo më shumë se 2 orë në ditë. Për shembull, veshin këpucë me "stilet" vetëm në zyrë, në qoftë se ju keni një punë ulur. Dhe ata që duhet të ecin gjatë gjithë ditës ose në këmbë, më mirë të largohet takë të lartë për botim. Për parandalimin është shumë i dobishëm për të veshin këpucë me gishtin xhep. Ishte tradicionale për Japoni, ku, rastësisht, në shfaqjen e modeleve evropiane e këpucë gratë kishin probleme me këmbë. Tani ju mund të blejnë këto këpucë në dyqanet tona këpucëve.Në vazhdim të palestër, të flasim për shkaqet dhe simptomat e tendosje ortoped, jo të gjitha llojet e loadings sportive të mira për këmbët. Të jenë të kujdesshëm duke bërë të rrjedhshëm, duke kërcyer. Gjatë ushtrimeve të tilla barrë shtesë të vendosura në nyje dhe këmbë. Dhe madje edhe me një banesë të vogël në vend të kaloni në një lloj të ndryshme të veprimtarisë, të tilla si not, Shtrihen ose yoga. Mos humbisni shenjat paralajmëruese: ndryshim në formën e këmbë në thumb, pamjen e dhimbjes. Në asnjë rast nuk e bëjnë vetë-mjekoj - shkoni te mjeku-ortoped.


Trajtimit
Në qoftë se mjeku thotë se në lidhje me shkaqet dhe simptomat vetëm deformim i vogël i këmbës, sigurisht ofruar trajtime konservative: thembra ortopedike, correctors interdigital dhe fizioterapi. Megjithatë, ky plan trajtimi është vetëm parandalimi, ngadalësuar përparimin e sëmundjes.

Kur mjekët përballen me një problem të gjatë në këmbë, shkaqet dhe simptomat, pastaj të vendosë trajtimet e saj konservatore të jetë e mundur. Sot një nga terapitë më të reja është minimalisht invazive këmbë (ndikim të ulët) provizionet procedura e instalimit me "kujtesën formë". Ky operacion është kryer me anë të punctures të vogla në këmbë. Kjo metodë përmirëson ndjeshëm efektin kozmetike, sepse këmbë nuk është plagët e mëdha, dhe një vit më vonë ata nuk janë gati të dukshme. Trajtimi gjithashtu prodhuar clamps të specializuara që ju lejon për të eliminuar shtrembërim. Kjo vida të vogla dhe kllapa janë të sigurt rregulluar fragmentet e kockave dhe për të eleminuar deformim. Pas një prerje të ndërhyrjes duhet të jenë minimale. Gipsi nuk imponojnë, dhe disa javë pas operacionit pacienti me qetësi mund të kthehet në jetën normale.


Këto metoda janë përshkruar shkurtimisht - më të përparuar deri më sot. Por kohët e fundit, për të adresuar nevojën e këmbëve të shëmtuar, respektivisht, dy operacione në intervale të gjashtë muaj, me një periudhë shërim prej gjashtë muajsh. Tani, në sajë të teknologjive të reja, operacioni ishte ulur me 2-3 herë. Gjëja kryesore - nuk do të kandidojë problemin e tyre dhe të mos harroni se çdo gjë është ndreqshëm.