Shkaqet dhe simptomat e pezmatim nervi i nervore fytyrës


Quhet inflamacion neuro e njërit apo të dy degët e nerva fytyrës që vënë në lëvizje muskujt e fytyrës e fytyrës. Kështu, në qoftë se nervore bëhet i përflakur, pacienti nuk mund të kontrollojë muskujt e fytyrës, duke shkaktuar asimetri fytyrës vërejtur. Çfarë mund të shkaktojë sëmundje?


Shkaqet


Ka dy lloje të pezmatim nervi - fillore dhe të mesme. Terren pjellor për zhvillimin e pezmatim nervi kryesor është stresi, lodhje kronike, në mes të asaj që një rezultat normal i hipotermi mund të jetë inflamacion i nervore fytyrës. Nervore Chill fytyrës është ditë mjaft e thjeshtë verë edhe nëse zgjatet pushim gjatë ose rreth kondicioner.


Neurit dytësor fytyrës nervore eshte nje komplikim e një sëmundje. Roli kryesor është luajtur nga infeksioni. Konsideroni disa nga shkaqet e pezmatim nervi mesme të nervore fytyrës.
Pezmatimi i veshit të brendshëm dhe angina. Në speciet që nervore fytyrës kalon në prapa veshëve, infeksioni i veshit të brendshëm ose bajamet lehtë mund të kaloni atë.
Gripi, herpes. Sëmundjet më infektuese të tilla si gripi, mund të shkaktojë inflamacion i nervore fytyrës. Kjo është për shkak të faktit se gjaku i njeriut të merrni viruse që përhapen në të gjithë trupin, dobësuar atë, e cila çon në formimin e inflamacionit. Ndonjëherë kjo mund të jetë një bronke vatër ose mushkëritë, dhe nganjëherë nervore fytyrës.

Infeksioni gjatë një vizite në dentisti. Infeksioni mund të ndodhë në një pritje në dentisti. Për fat të mirë, kjo nuk ndodh shumë shpesh.
Sëmundjet e tjera nuk janë infektive në natyrë. Përveç viruset dhe bakteret, duke shkaktuar sëmundje nervore fytyrës dhe faktorë të tjerë. Kjo mund të ndodhë nëpërmjet helmimit, i cili ka ndodhur si pasojë e dehjes. Abuzimi Alkooli luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e pezmatim nervi. Sëmundjet si diabeti, endokrine dhe sëmundje kardiovaskulare, shpesh çojnë në pezmatim nervi i nervore fytyrës.

Reduktuar imunitet. Roli kyç i luajtur nga të drejtat e ulët imunitetit. Për çdo infeksion që merr në trup dështon, të punojnë edhe nëse funksionet mbrojtëse të trupit. Përndryshe, organet tona nuk mund të përballen me këtë sëmundje, duke çuar në komplikacione të tilla si pezmatim nervi.


Simptomet e pezmatim nervi i nervore fytyrës


Simptomë e parë në pezmatim nervi i nervore fytyrës është pamja e personit asimetria një ndjesi të vogël ndjesi shpimi gjilpërash dhe paaftësia për të kontrolluar muskujt e fytyrës. Nganjëherë pacienti ndjen dhimbje. Nëse ka një pezmatim nervi mesme, mund të kenë simptoma dhe shenja, dhimbje veshi, sytë e përlotur, gojën e thatë ose trazirat shije. Çdo gjë varet nga lezioni te nervit fytyrës. Si pezmatim nervi mund të shkaktojë komplikime të rënda kur simptomat e para duhet të shihni një mjek i cili gjen shkakun e paraqitjes së saj dhe të përshkruajnë procedurat e anti-inflamator komplekse.