Shkaqet dhe simptomat e kancerit


Shumica dërrmuese e pacientëve sot janë ata që kanë një tumor u zbulua në kohë - edhe në qoftë se ajo mund të veprojë. Pas trajtimit, këta pacientë përsëri në jetë normale dhe të jetojnë normalisht për një kohë të gjatë. Cilat janë shkaqet dhe simptomat e kancerit?
Në shtëpi, vërtetuar shkencërisht shkaqet e kancerit vetëm dy. Pari prej tyre - mosha. Që prej 70 vjetësh, rreziku i kancerit është rritur dhjetëfish. Faktori i dytë është e rrezikshme - predispozitë e lindur, duke përfshirë trashëguar. Sa për pjesën tjetër, atëherë, sipas ekspertëve, faktorët e jashtëm mund të shkaktojnë fillimin e kancerit vetëm pas ndikimit të zgjatur dhe masiv.Sëmundjet precancerous
• Një nga kriteret e rëndësishme diagnostike në onkologji konsiderohen sëmundje parakanceroze. Zhvillimi i kancerit në "grace" tokë e tyre nuk është e nevojshme, por ata janë të pranishëm në pothuajse çdo histori të sëmundjes së kancerit.
• sëmundje precancerous stomakut konsiderohen gastrit kronik me aciditet të ulët, polyps stomak dhe kolit ulcerative kronike. Kanceri i zorrës së trashë zakonisht paraprihet hemorroide, polyps, fissures në të.
• Forcimi i sensibilitet ndaj kancerit të mushkërive mund të Tuberkulozit, dhe se mushkëritë janë në rrezik, tregoni tendencë për bronkit.

• Një histori e kancerit të gjirit është pothuajse gjithmonë gjirit të pranishëm.
• Sëmundja më të famshme parakanceroze qafës së mitrës - erozioni dhe të mitrës - polyps dhe tumoret beninje ovarian.
• Për rreziqet e fshehura të ulcerat gojë themi me afat të pashëruara dhe fissures, vendet më të rrezikuara - ato plagosur përgjithmonë patate të skuqura me aromë një dhëmb apo proteza dentare zgjedhur saktë. Potencialisht e rrezikshme është të çara të pashëruara për buzët dhe polyps mbi to.
• Onkologji zonave të pafavorizuara të lëkurës - Moles dhe lythat, veçanërisht ato plagosur dhe të nënshtruar rregullisht për të rrezatimit intensiv.


Sa për simptomat e kancerit, është e zakonshme për të gjithë kancereve në një fazë të hershme është depresioni, dobësi dhe lodhje, të cilat mjekët përshkruajnë si një shtet i "pritje e fatkeqësisë." Shumë vërejtur ethe kronike, ose subfebrile përsëritura, me sa duket me hedhje të lidhura me asgjë në temperaturë deri në 38-385 gradë. Shumë pacientë, sidomos në lezionet e organeve të brendshme, të humbasin peshë. Më e keqja ka cheerleaders të rëndësishme (10% të peshës së përgjithshme të trupit) duke përparuar shpejt (brenda një muaji - Dy) humbje peshe. Një kriter më i rëndësishëm është ndryshimi në lëkurë: ngjyra e tyre, cilësinë dhe pamjen e lëkurës ose në bazë të saj vula.


I kushtoj vëmendje dhe të jetë i sigurt për të parë një mjek, veçanërisht në qoftë se simptomat manifestuar për një muaj apo më gjatë! - Është e nevojshme në rast të simptomave të veçanta të tilla si:admixtures përgjakshme në stol, urinë, pështymë dhe sekrecionet vaginale;
paraqitja e gjakut menjëherë para jashtëqitjes, ashpërsia, dhe dhimbje gjatë lëvizjeve të zorrëve, kapsllëk, të alternuara me episode të diarre lëngshme, ndryshimi në natyrën dhe ngjyra e karrige (dhe një fjongo të zezë);
dhimbje gjatë urinimit, duke ndryshuar frekuencën e saj;

gëlltitjes vështirësi, një gungë në fyt, të vjella të përhershëm;
plagë të pashëruara dhe nishan ka ndryshuar;
Pamja e lëkurës nyje të verdhë-kuq, shkrihen me njëri-tjetrin;
nezatyahyvayuschayasya plagë në gojë ose në të çara cik;
Konsolidimi në gji, të ndryshojë lëkurën e saj ("lëvozhgë portokalli"), skuqje e gjirit, "përfshirjes" dhe rrafshim të shkarkimit dalë (sidomos të përgjakshme) nga ajo;
pneumoni të shpeshta, duke ndryshuar natyrën e kollës (e thatë, nadsadnyy), ngjirurit e zërit;
gjakderdhje pas raportit seksual, shfaqja e sekrecioneve erë të keq dhe intermenstrual gjakderdhje ndonjë gjakderdhje pas ndërprerjes së menstruacioneve.