Shkaqet ënjtje dhe këmbët lodhje


Lodhje, ënjtje, shurdhim në mbrëmje ne shpesh ndjehen siklet në këmbë dhe e konsiderojnë atë normale. Por ndjenjat e tilla mund të jenë simptomat e venat me variçe. Pse enët e gjakut që përshkojnë trupin, shpesh vuajnë venat vendosura në këmbë? Gjakut në venat që vijnë nga poshtë lart - në zemër. Kjo lëvizje është e fluksit të gjakut përmes "pompë muskujve-venoz": ndërsa në këmbë zvogëlon muskujt këmbë - dhe gjaku është shtyrë deri. Kur muskujt çlodhur, gjaku vërshon poshtë, por valvula venoz nuk e lejon atë për ta bërë këtë. Nëse puna është valvul thyer dhe gjakut penetron poshtë zhvillimin e pezëm venoz. Presioni në muret e enëve të gjakut rritet, ata bëhen të hollë dhe të humbasë elasticitetin e me kalimin e kohës ata formuar njësi sëmundje bëhet në mënyrë të njohura të shohësh këmbët me venat e fryrë blu parë secili. Çka e shkakton ënjtje dhe lodhje këmbët?


Parandalimi i shkaqeve të venat me variçe duhet interesojnë gjithë. Por disa - veçanërisht. Kush është në rrezik? Ata prindërit e të cilëve vuajnë nga varices. Zhvillimi i venat me variçe për shkak të veçantive të indit lidhor. Nëse prindërit kanë sëmundje, ajo është iyazytsirno ju keni kaluar predispozicion për të. Janë gra. Shpesh sëmundja zhvillohet gjatë shtatzënisë, kur tendosje në këmbë. Njerëzit që vazhdimisht ulen ose të qëndrojë. Gjaku kalon nëpër venat kur ne shkojmë; Nëse ne vazhdimisht jemi në një pozicion statik, ajo çon në stagnim e gjakut në venat. Kjo, për fat të keq, herët a vonë të shkaktojë venat me variçe.


Nëse ju ka një tendencë për venat me variçe dhe shkaqet, masat parandaluese gjatë arsye duhet të jetë e thjeshtë. Lëvizin më. Se të paktën 10.000 hapa, përcaktimin instruktorët palestër si parandalimin e shkëlqyer të fituar peshë të mjaftueshme për të parandaluar venat me variçe. Nëse puna ju keni këmbë të gjata, të veshur stockings compression, periodikisht të prishet në punë dhe le këmbët pushim.

Këmbë Përhershëm vend për këmbë
Gjaku ngadalëson lëvizjen e tyre, dhe në vendin ku këmbët e kryqëzuara, nuk marrin sasi të drejtën e gjakut.


Një pasion për këpucë me takë të lartë
Studs dhe takë të lartë mund të shkaktojë banesë: shpesh kjo përfshin dhe venat me variçe.

Injorimi shenjat e sëmundjes
Shumë besojnë se deri në fund të lodhjes ditë dhe këmbët i lënduar - kjo është normale. Mjekët thonë se ajo nuk është. Nëse simptomat nuk ndodhin pas peshë të rëndë, dhe në fund të zakonshme të ditës, është koha për alarmin. Në këtë rast është e nevojshme për të parë një mjek për të ndihmuar të zgjidhur situatën me shëndetin e këmbëve tuaja. Kur një diagnozë e njohur e sëmundjes, atëherë bëhet e qartë - se trajtimi mund të jetë!