Etheve reumatike - Simptomat dhe shenjat


Ethet reumatike konsiderohet një sëmundje autoimmune, përkatësisht një nga e cila ndikon në kapacitetin funksionale të sistemit imun. Kjo humbje është subjekt i sistemit të vetë dhe madje edhe tërë trupin. Ethet reumatike është një natyrë infektive dhe ndikon në ind lidhës, shpesh vuajnë sistemin kardiak. Cilat janë shkaqet dhe simptomat e sëmundjes?


Shkaqet e etheve reumatike


Ne e dimë që provokojnë baktereve specifike sëmundje - grupi Streptococcus A. Kjo është e njëjta bakteret që shkaktojnë fyt, nasopharynx dhe çojë më tej për zhvillimin e reumatizmi. Shkaqet e etheve reumatike nuk janë vetëm në këtë infeksion, por edhe në trajtimin e karakteristika të shurdhër dhe të sistemit imunitar të njeriut. Fakti se një rol kyç në formësimin e procesit të sëmundjeve në të ardhmen ajo luan reumatizmi infeksionin streptokoksike, flasin vëzhgimet epidemiologjike.


Megjithatë, pavarësisht nga të mirë nga natyra e reumatizmi, mbetet një pyetje e hapur se si infeksion ndikon në pasazhe të hundës - A-streptokoket - është zhvillimi i etheve reumatike. Është supozuar se infeksioni agresive streptokokut prek indet e antitrupave dhe toksina obrazovыvayuschymysya në sasi të mëdha. Эkzofermentы (produktet e streptokokeve) janë të përfshirë në mënyrë aktive në lezione të dhimbshme.
Ekspertët në studimin e shkaqeve të reumatizma nga ajo që është e njohur dy faktorë që ndikojnë në zhvillimin e sëmundjes - Streptococcus grupi A dhe një predispozitë gjenetike. E gjithë puna kryhet në studimin e sëmundjes, thonë se këto dy aspekte janë të lidhura ngushtë - e të gjithë njerëzve, të cilat përballen me infeksion streptokoksike, ethe reumatike vuajnë vetëm rreth 3%. Në qoftë se një histori familjare të rasteve reumatike ethe, ajo në masë të madhe rrit sensibilitet për sëmundje në të afërmit, veçanërisht ato. Reumatizmi mund të shkaktojnë rritje përgjigje imune ndaj antigjeneve të streptokokut.

Për të përmbledhur - rrit rrezikun e reumatizmi në gratë, fëmijët nën 15 vjeç, njerëzit me të afërmit që vuajnë nga reumatizma, dhe njerëzit shpesh përballen me një infeksion streptokokut.


Simptomet e reumatizma


Cilat janë simptomat e etheve reumatike? Brenda njëzet ose tridhjetë ditë pas një person është i infektuar me një sëmundje të nasopharynx (bajame, sinusit, sinusit, bajame) mund të jenë simptomat e reumatizma. Dobësi duke u ndjerë në të gjithë trupin, nuk ka hidhërim e nyjeve, shpesh në pacientët me ethe me shpejtësi në rritje. Kjo kështu ndodh që fillimi i reumatizma në përgjithësi nuk shfaqet ndonjë shenjë, pacienti nuk mund të i kushtoj vëmendje për lodhje të vogël dhe dobësi, temperatura mund të mbahet brenda normale. Vetëm të fillojë procesin e dhimbshëm në nyje mund të bëjë të ndjehen shqetësim.

Para së gjithash, reumatizmi ndikon nyjeve të mëdha - bërryl dhe gju mund të jetë dhimbje në kyçet e duarve dhe të këmbëve. Veçori e kësaj dhimbje është se ajo mund të shfaqen papritmas, si papritur dhe të ndaluar. Por kjo nuk do të thotë se sëmundja ka kaluar - është e nevojshme të ekzaminohen nga një specialist.
Është një simptomë e rrezikshme e reumatizma - humbja e zemrës. Ka pasur ndryshime në normën e zemrës (ai është përshpejtuar, pastaj ngadalësuar), përçarje e trupit dhe dhimbje në zemër. Nuk mund të jetë gulçim, djersitje të rënda, i shoqëruar nga dobësia. Ndryshime të tilla mund të tregojnë shëndetin e zhvillimit të sëmundjeve reumatike të zemrës, e cila kërcënon të sëmundjeve të zemrës.

Çdo person i arsyeshëm e kuptoi se një ndihmë e tillë një shteti mjekësore. Pasi ka pasur simptoma të ngjashme dhe shenjat, duhet prolikuvatysya, apo sulmet e etheve reumatike do të përsëritet më shumë se një herë, dhe kjo mund të çojë në sëmundje të rënda të nyjeve dhe të zemrës sistemit të.
Reumatizma gjithashtu mund të ndikojnë në sistemin nervor, në të cilin rast pacienti vuan nga lëvizjet e ndryshme të pavarura të muskujve. Në fytyrë mund të formohet një ngërdheshje, njeriu fillon të flasë dhe të shkruajë keq. Këto komplikime të etheve reumatike janë gjetur në 15% të pacientëve, me të është kryesisht vajza të moshës shkollore.Efektet e reumatizma


Reumatizmi rrallë ka komplikime që mund të rrezikojnë jetën e pacientit, përveç nëse këto ndërlikime janë miokardit në fëmijët me një shkallë të lartë të sëmundjeve të zemrës. Forma më e lehtë e sëmundjes janë transportuar në të cilat ndikon nyjeve dhe lëkurën. Kur lezionet e sistemit nervor ndryshime rralla mëdha në të zemrës. Se statusi i përcakton sistemin kardiak reumatizmi Parashikimi tej. Është e rëndësishme për të parandaluar përsëritjen revmokardytov, pasi kjo ndikon negativisht në shëndetin. Fillimi më vonë për të trajtuar reumatizmi, aq më shumë rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Fëmijët mbajnë reumatizmi më të rënda, ata shpesh diagnostikuar ndryshim valvulare të zemrës. Nëse pacienti është kontraktuar parë ethe reumatike në moshën 25 vjet, sëmundja ka një rrjedhë të qetë, dhe probleme të zemrës të zhvilluar jashtëzakonisht të rralla. Nëse pacienti është i sëmurë me herë të parë reumatizmi dhe nuk kishte asnjë ndryshim në zemër, edhe rifillimi sëmundja e mëposhtme nayiyazytsirnishe gjithashtu nuk do të ketë pasoja të tilla negative. Gjithashtu, në qoftë se pas sëmundja e fundit të zemrës diagnostike mori disa vite, ulur ndjeshëm rrezikun e ri-vesit.