Psoriasis
(. El Emri "psoriasis") Psoriasis - është një nga sëmundjet më të zakonshme të lëkurës që mund të ndodhë në çdo moshë. Kjo sëmundje ndodh në të dy burrat dhe gratë. Aktualisht, shkaqet dhe mekanizmat e psoriasis nuk është kuptuar plotësisht. Skuqje mund të paraprihet nga sëmundjet e infeksionit akut, stresi, mosfunksionim hormonal, çrregullimeve metabolike në trup. Shpesh psoriasis është i trashëguar.
Si funksionon psoriasis
Psoriasis është e karakterizuar nga papules dhe pllaka në lëkurë, të cilat mund të ketë një karakter të vetëm, dhe do të përhapet kudo. Këto artikuj kanë tendencë për bashkimin dhe formimin e xhepat gjigante me përshkruan dashuroj. Nëse ka lëkurë papules poskablivanii ndjekur peshore otpadanyem. Në vend të otpadanyya formuar sipërfaqe me shkëlqim të kuqe me pika pikat e vogla të gjakut nën lëkurë.Psoriasis mund të prekë çdo zonë të lëkurës, por vendet më të preferuar është lëkura e sipërfaqes kokës, zgjatues të gju dhe bërryl joints.
Ka 3 fazat e sëmundjes psoriasis:
1. Faza progresive - papules ekzistuese dhe pllaka të zgjeruar, të bashkohen së bashku për të formuar xhepa të mëdha të formave të ndryshme, elemente të reja janë të shoqëruara me kruarje.
2. Faza Fikse - ndalon rritjen e papules dhe pllaka, sende jo si të reja.

3. Faza regressing - një skuqje të lëkurës gradualisht zhduken.
Trajtimi Psoriasis mjete popullore:
Para së gjithash të merret me psoriasis duhet të ndjekin një dietë që përjashton ushqime të lartë në alergeneve dhe substancave që pengojnë proceset metabolike në trup. Ajo është gjithashtu e nevojshme një herë në muaj për të rregulluar ditë agjërimi.

Ointments. Pluhur 1. celandine dhe pelte naftës përzierje deri qetë. Përzierje përfunduar është aplikuar për papules 2-3 ditë.

2. 20g lule të freskëta e funt Hypericum me rrënjë bari dhe celandine, 10 g Propolisi dhe lule kumak. Shto vaj perimesh. Apliko për zonat e prekura 2 - 3 herë në ditë.


3,500 g gjalpë shkrihen në një banjë me ujë, shtoni 50 g Propolisi grimcuar. Mbarsur shtupë garzë dhe të aplikojnë përzierje në komplote të sëmurë.