Rotavirus - Simptomat


Rotavirus - rrezikshëm për gjini njerëzore e mikroorganizmave që shkaktojnë sëmundje, i quajtur infeksion rotavirus ("gripi zorrëve"). Në manifestimet fillestare fazë të sëmundjes mund të ngatërrohet me helmim nga ushqimi, kështu që shumë njerëz janë në asnjë nxitim për të parë një mjek. Megjithatë, infeksion rotavirus nevojë për vonesa serioze e trajtimit të cilat nuk mund. Ne mësojmë se shenjat e sëmundjes, si për të dalluar helmim Rotavirus, dhe sa ditë një person është ngjitëse, infektuar rotavyrusom.


Sa është rotavyrusom infeksion?


Rotavirus hyn në trup nëpërmjet traktit gastrointestinal (rrugën ushqimor). Infeksioni ndodh me anë të ushqimit (p.sh. perimet e pista, fruta) pa i larë duart, housewares. Vlen të përmendet se rotavirus është shumë praktike, afat-gjatë mund të ruhen në temperaturë të ftohtë dhe në ujë chlorinated.
Një mënyrë tjetër e infektimit - ajrore, kur infeksioni ndodh kur teshtitjes ose kollitjes njeri pacientit. Për shkak të një sëmundje të lehtë Infeksioni karakterizohet shpërthimet epidemike sezonale.

Personi i infektuar është ngjitëse nga dita e parë e viruseve në trup, si një rrezik për të tjerët dhe duhet të izolohen gjatë trajtimit. Besohet se një person mbetet ngjitëse për 10 ditë pas infektimit. Pas shërimit është bërë imunitet relative kundër shtameve të caktuara të virusit që nuk përjashton mundësinë e ri-infeksionit.

Simptomet e rotavirus në të rriturit


Meqenëse shumica e njerëzve kanë duruar në infeksionit rotavirus fëmijërisë në të rriturit sëmundja është më e lehtë dhe simptomat e rotavirus mund të fshihet ose të butë. Kështu, rotavirus në moshën e rritur shpesh zhvillon pa ethe.

Nga momenti i infektimit deri simptomat e para të rotavirus mund të marrin nga 24 orë deri në 5 ditë. Gjatë kësaj periudhe virusi hyn në zorrë e vogël, e cila është aktive në zhvillim. Periudha akute e sëmundjes karakterizohet nga simptomat e mëposhtme:

 • diarre (2 - 3. karrige ditë është hlynoobraznыm, pak gri-të verdhë);

 • të vjella;

 • stomaku dhimbje;

 • rrufë;

 • dhimbje dhe skuqje në fyt;

 • urina e errët;

 • dobësi;

 • të qenët i përgjumur;

 • mungesa e oreksit.


 • Helmimi rotavirus Diferenca

  Në ditët e para të sëmundjes së infeksionit është shumë e vështirë për të dalluar nga helmimi me ushqim. Por të jenë të vetëdijshëm se simptomat kryesore të helmimit (vjellje, diarre, vjellje) ruhen jo më shumë se 2 - 3. ditë. Kur periudhë rotavirus akute me pranine e simptomave të mëdha klinike zgjat nga 3 në 7 ditë, dhe në raste të rënda - deri në 10 ditë. Përveç kësaj, rotavyrusom humbjen tregojnë simptoma respiratore. Të konfirmuar diagnozën mund fekal antigjenin.
  Komplikimet e infeksionit rotavirus
  Rreziku kryesor i sëmundjes - rrezik të lartë e dehidratim. Kjo nga ana tjetër mund të shkaktojë dështimin e qarkullimit të gjakut dhe të ndaluar duke e bërë urina. Prandaj, edhe në mungesë të oreksit dhe etja duhet të përdoren sa më shumë lëng. Ajo është e mirë në qoftë se ajo është ujë mineral pa gaz, çaj, infusions bimor, komposto.

  Shumica e të rriturve janë mjaft të lehtë për të kryer infeksionin rotavirus pa komplikime dhe pasojat e rrezikshme. Ndonjëherë simptomat e butë e rotavirus as nuk duhet të kalojnë ndonjë trajtim tjetër përveç respektimit të pushim, dietë dhe të pijshëm. Por mos harroni se sëmundja është e rrezikshme për fëmijët e vegjël, në mënyrë që infeksioni duhet të shmanget kontakti me ta.