Rotavirus infeksion - simptomat


Infeksion rotavirus është më e zakonshme tek fëmijët se sa tek të rriturit. Kjo është e lidhur me zhvillimin e imunitetit, si dhe mënyrën e jetesës.
Fakti që infeksioni rotavirus shpesh hyn në trup nëpërmjet duarve të pista dhe takëm, fruta dhe perime pa i larë. Kur ne dëgjojmë mjekët fraza që ju duhet të larë duart para ngrënies, dhe fruta dhe perime, më shpesh i referohet kërcënimit të rotavyrusom infeksionit. Gjithashtu, sëmundja mund të prekë një person me ujë të rrjedhshëm, sidomos pas emergjencave tubacionit.


Rotavirus është shumë këmbëngulës - ajo shkatërron jo edhe ushqime të ligët, efekti i temperaturës ndikon edhe zhvillimin e saj. Për shembull, në rotavirus frigorifer mund të jetë disa javë.
Infeksion rotavirus mund të përkufizohet si:

 • gastroenterit rotavirus;

 • gripit zorrëve;

 • gripi stomakut.


 • Të gjitha këto emra korrespondojnë me një sëmundje.

  Simptomet e infeksionit rotavirus në të rriturit


  Simptomet e rotavirus mund të shfaqet në mënyrë të qartë ose të ketë foto slabovыrazhennuyu.
  Së pari, virusi penetron Mukoza stomakut, dhe shtrihet dëmton Mukoza e zorrëve të vogla.

  Në ditët e para infeksion rotavirus nuk shfaqet, dhe personi nuk e di se ka pasur ndotje. Pas rreth 5 ditësh, pacienti mund të fillojnë të dhemb fyti, kollë ndodh dhe të gjitha shenjat thonë se ka pasur ftohtë. Në të njëjtën kohë temperatura e trupit mund të rritet në të ulët të keq, i cili gjithashtu zbulon ngjashmëri gripit të zakonshëm dhe Rotavirus.
  Disa ditë pasi simptomat e para u shfaqën, një person tashmë mund të ngrejë temperaturën në 38 gradë. Papritmas përzier ndodh, pacienti refuzon ushqimin dhe preferon për të pirë ujë apo çaj. Pastaj nuk është thirrje për të vjella, dhe kjo mund të konsiderohet si shenjat e para të rotavirus. Refleksi Gag mund të ndodhë në mënyrë të vazhdueshme, në intervale prej 15-30 minuta. Ky manifestim i rotavirus akute të rrezikshme për shkak se trupi është i dehidratuar. Nëse vjella raste tejkalon 8 herë në ditë, ju duhet të telefononi një ambulancë, e cila do të vënë pikoj dhe për të parandaluar dehidratim.

  Situata është e komplikuar nga fakti se në ditën e parë të manifestimit të rotavirus në pacientit të rënda të vjella nuk mund të marrë edhe një sasi të vogël të ujit - çdo vakt ose të lëngshme shkakton refleksin gag gjatë minutës së parë pas administrimit.
  Një tjetër simptomë karakteristikë e infeksionit rotavirus - diarre. Kërkon tualet mund të jenë të shpeshta, dhe kjo gjithashtu ndikon në dehidratim. Diarre ndodh sepse enterit - inflamacion të zorrëve të vogla që provokon Rotavirus.
  Gjatë manifestimeve akute e rotavirus, e cila mund të zgjasë deri në 3-5 ditë, pacienti mund të rritet ndjeshëm temperaturën, e cila është e vështirë për të sjellë poshtë.

  Ajo duhet gjithashtu të theksohet se simptomat Rotavirus në të rriturit janë shpesh të butë, dhe disa prej tyre nuk janë vërejtur, për shembull, mund të mungojë një dhimbje të fytit dhe kollë ose të vjella. Rotavirus butë është i lidhur me një sistem të fortë imunitar të pacientit. Ndonjëherë, njerëzit nuk mund të kuptojnë se trupi i tij goditi rotavyrusom dhe të marrë atë për të thjeshtë mërzitur stomak, vjellje dhe të marrë parasysh miratimin e ushqimit të keq.

  Periudha e inkubacionit e rotavirus


  Periudha e inkubacionit e rotavirus mund të jetë deri në 10 ditë, pavarësisht nga fakti se ka shenja të qarta rreth 3 ditë. Në qoftë se sëmundja ka tregon të ndritshme dhe e vështirë tolerohet nga trupi, gjatësia e periudhës së inkubacionit mund të zgjatet nga disa ditë. Në këtë rast, rimëkëmbja do të marrë të paktën një javë.

  Si funksionon Rotavirus në fëmijët?


  Dallimi kryesor në mes të rrjedhës së gripit zorrëve tek fëmijët është si më poshtë:

 • sëmundje të gjatë;

 • një temperaturë më të lartë;

 • Fillimin akute të sëmundjes.