Sepsa - Simptomat


Nga një pikë mjekësore e parë sepsis - një gjendje shumë të rëndë, e cila është shkaktuar nga gjaku goditur agjentë infektivë. Nëse ind apo gjak për disa arsye, të marrë bakteret piogjen dhe toksina është një proces inflamator, si në një organ të caktuar, dhe në të gjithë trupin.
Simptomat e sepsë në të rriturit mund të ndryshojnë, në varësi nga shkalla e kursit dhe llojin e patogjen. Pra, duke folur për manifestim konkret i kësaj sëmundjeje është shumë e vështirë.
Megjithatë, zakonisht, sepsa ka rrjedhje të veçanta uyazyka. Ata mund të përcaktojë diagnozën. Këto tregon përfshijnë: • Disponueshmëria fokusi kryesor. Ky fokus është gjithmonë i pranishëm, dhe kjo është e lidhur me ose limfatik ose gjakun e mënyra.

 • Infeksion patogjen shpesh hyn në gjak.

 • Shfaqja e lezione dytësore, ku shumohet patogjene dhe kthehet në gjak.

 • Trupi i njeriut nuk mund të rezistojë infeksionin dhe aktivizon qelizat për të luftuar patogjen.


 • Vetëm në qoftë se nuk janë të gjitha këto pozicione, ju më në fund mund të vendosë diagnozën e sepsë.
  Kursi klinik i sëmundjes
  Për shkak se simptomat e sepsë mund të ndryshojnë në kursin e saj klinike, dallojmë:


 • akute;

 • të mprehtë;

 • subakut;

 • përsëritura;

 • sepsa kronike, simptomat e së cilës kanë theksuar në mënyrë të qartë.


 • Format kryesore të sepsë
  Sot forma më e zakonshme e sepsë është sepsa streptokoksike, simptomat e së cilës janë temperaturë të lartë, ethe dhe vetëdije të dëmtuar. Sepsa streptokoksike mund të zgjatet dhe të ketë një subakut apo kronik. Por, në raste të rralla sëmundja mund të ndodhë akute.
  Sepsa streptokokut, simptomat e të cilat janë të ngjashme me Staph mund të ketë disa forma dhe të ndikojë në pjesë të ndryshme të trupit.

  Gjaku sepsa, simptomat e së cilës do të diskutohet më poshtë, është gjithashtu një sëmundje e zakonshme. Kjo formë lind për shkak të futje e toksinave nga inflamacion fillestar.
  Shenjat e infeksionit përfshijnë gjakut simptoma mjekësore si:

 • dridhura dhe temperaturë;

 • hemorragjike karakter nxituar;

 • dhimbje të muskujve;

 • Dobësia dhe përgjumje;

 • temperaturë të lartë që sfidon reduktim;

 • nganjëherë shihet mëlçisë zgjeruar ose shpretkë.


 • Simptomat e sepsë fungale janë shumë të ngjashme me simptomat e helmimit të gjakut, i vetmi ndryshim është se sepsa Candida, simptoma të dallueshme mund të jenë të përzier dhe të vjella që të tregojë një shkallë të lartë të dehjes.

  Nëse keni simptoma tipike të trajtimit sepsë në këtë rast është me rëndësi jetike, pasi sëmundja mund të përparojë, dhe infeksioni i plotë do të çojë në vdekje. Rreziku i sepsë është se ajo mund të kandidojë shumë shpejt, mund edhe të themi rrufe. Edhe pse simptomat e sepsë nuk mund të përcaktojë saktësisht, që nga ankesat e pacientëve janë të ndryshme në varësi të formës së kursit klinike, karakteristika kryesore mund ende të identifikohen.
  Simptomat më të shpeshta
  Simptomat më të zakonshme të sepsë përfshijnë si në vijim:


 • temperaturë të lartë;

 • shpesh në sëmundje fillim të manifestuar ngacmim, i cili ndryshon me kalimin e kohës ndalimin;

 • dridhura dhe temperaturë;

 • pakuptimtë;

 • i dobët;

 • të vjella;

 • zbehje;

 • lodhje dhe dobësi;

 • djersitje të tepruar;

 • puls të shpejtë;

 • presionit të ulët të gjakut.


 • Mos harroni se rreziku i sepsë është kryesisht i varur nga mënyra e infeksionit. I kushtoj vëmendje për veten sidomos gjatë shpërthimit të epidemisë.