Simptomet e adenomyosis mitrës


Adenomyosis e mitrës është karakterizuar nga rritja e shpejtë e qelizave endometrial dhe depërtimit në zgavrën e mitrës dhe organet e afërta. Qelizat endometrial, të cilat janë të vendosura në mukozën, duke rezultuar në sëmundje të fillojë futur në traktin gastrointestinal, sistemit urinar dhe plagët nga operacionet. Race endometrial kryesisht në vaginë. Ajo mund të përhapet në vezore dhe dy zgavrën e jashtme (vaginë) dhe të brendshme (mitrës). Kur qelizat e lëshuar nga dëmtimit të dhëmbëve të brendshme endometrial, ata vazhdojnë të funksionojnë në përputhje me ciklin që provokon shfaqjen e inflamacionit lokal. Trupi populluar qelizat эndometryoydnыmy mbuluara nga një shtresë të trashë, e cila i jep punën e tij. Ndryshimet patologjike të çojë jo vetëm për ndryshimet e jashtme, por edhe për degjenerimin e trupit. Suksesi i trajtimit për adenomyosis është rrethana tejet të dyshimtë.
Format adenomyosis mitrës


Ka disa forma të sëmundjes e cila është e karakterizuar nga:
Forma kryqëzim: Karakteristikat e adenomyosis gunga lloji - prania e "nyjet", të cilat janë rezultat i goditur epitelin gjëndrave në autoritetin e indeve të muskujve. Qelizat endometrial veprojnë në çdo kushtet nën ciklin e saj të shumohen dhe të mbushin gjakun zgavër formuar.
Forma Shperndare karakterizohet nga formimi i të ashtuquajturave "xhepat verbër" në rreshtim të mitrës, të cilat janë të vendosura në thellësi të ndryshme, duke e bërë shtresë heterogjene dhe duke formuar një gyp.

Formë e përzier ka dy karakteristika të listuara më sipër janë më sfiduese për trajtim.


Simptomat dhe Shkaqet


Shfaqja e adenomyosis është ende një problem i mjekësisë. Arsyet për të cilat nuk është një sëmundje progresive dhe nuk janë instaluar. Faktet vetëm provuar shkencërisht është varësia e saj në nivelet e hormoneve të trupit të femrës. Dhe, për këtë arsye, progresion sëmundje është e lidhur me çrregullime hormonale.
Përveç kësaj, gjinekolog identifikuar një numër faktorësh dhe rritur rrezikun e zhvillimit të sëmundjes:

- Prania e sëmundjes në dikë me të afërmit në vijë femërore (sëmundja mund të transmetohet nga nëna tek vajza);
- Shpesh vonuar cikli menstrual;
- Mbipesha;
- Lindjes vështirë, kirurgji, shtatzënia vonë;
- Abortet e shumta;
- OK keqpërdorimi;
- Sëmundjet infektive ndikojnë në sistemin imunitar.
1. Një simptomë tipike e gjakderdhje adenomyosis mitrës është e zgjatur, e pavarur e ciklit menstrual. Qelizat e endometrium, zgjidhjen organet rritet dhe rrjedh gjak.

2. Tipari i dytë karakterizohet nga dhimbje në bark të ulët, e cila fjalë një femër disa ditë para menstruacioneve.
3. Një tjetër simptomë është dhimbje gjatë raportit seksual dhe gjakderdhje pas. Kjo është një shenjë e adenomyosis përhapur direkt në isthmus e mitrës.
Manifestimi i simptomave varet nga faza (ashpërsia) është aktualisht në zhvillimin e sëmundjes.
Mënyrat për të trajtuar adenomyosis dy: trajtim nga operacioni dhe droga. Medikamente të nevojshme për të mbështetur sistemin imunitar dhe për të rivendosur ekuilibrin hormonal. Nëse diagnoza e adenomyosis u krye në kohë, një trajtim i tillë do të reduktojë эndometryodnыh qelizat dhe lokalizimin e tyre. Në rast të diagnostikimit fund nevojë për kirurgji.