Simptomet e apendiksit në gratë


Apendicit - një inflamacion i shtojcë, e cila ndodh në shumë njerëz të moshës 20 deri në 40 vjet. Deri në shfaqjen e patologjive gratë më të prirur se sa meshkujt, e cila është e lidhur me veçantitë e fiziologjisë.
Gjatë një sulmi të simptomeve apendiksit tek gratë mund të ndryshojnë disi nga simptomat që ndodhin në meshkuj. Kryesisht kjo është për shkak të një legenit dhe simptomat mund të ndryshojnë për shkak të shtatzënisë.
Për shkak të faktit se shtojcë është e vendosur të drejtën në afërsi të mitrës, apendiksit ndodh në gratë në 2 herë më shpesh se meshkujt, dhe ky studim është e lidhur edhe me inflamacion të grave shtojcën - ata nuk janë vetëm diagnoza e inflamacionit në shtojcën por edhe organet gjenitale.


Çfarë dhemb apendiksit - simptomat e para


Simptomat e para të apendiksit janë manifestuar nga dhimbje - ajo është lokalizuar në rajonin epigastrike ose rreth kërthizë. Në disa raste, pacientët mund të ankohen për dhimbje natyrës jo-lokalizuara. Që apendiksit zhvillohet shpejt, brenda disa orëve vjen i ashtuquajturi simptomë Kocher - dhimbje në rajonin e duhur çapokor.
Dhimbja e apendiksit janë të përhershme me intensitet të moderuar. Njeriu në këtë mënyrë tenton të marrë ndonjë pozitë në të cilën ato janë reduktuar.

Simptomet e apendiksit akute


Simptomet e inflamacion të apendiksit në zhvillimin e zgjeruara - nga moderuar për dhimbje të forta. Nëse procesi ka humbur funksionimin e sistemit nervor, dhimbje nuk është ndjerë, dhe ajo është e pabesë, kërcënuese simptomë.
Si progresion të sëmundjes, një person ndjen dhimbje gjatë çdo lëvizje - duke ecur, kollitjes, dhe kur ndryshon qëndrimin në shtrat.
Simptomat jokarakteristike janë të përzier dhe të vjella - 1-2 fish, dhe diarre, presioni në rritje dhe norma e zemrës.

Rritja e temperaturave që lidhen me inflamacion - deri në 37 gradë, dhe kur ajo fillon ekzemë rritje të mprehtë në 38 gradë.
SHCHetkina Blumberg simptomë e apendiksit
Në femra, simptomat e apendiksit mund të ndodhë në formën e dhimbjes pas prekje - një indikacion të qartë inflamacion peritoneum.
Zhendrynskoho simptomë e apendiksit
Klikuar në një pikë më poshtë gratë kërthizë apendiksit dhimbje shtrirë në shpinë mund të ndodhë - ai thotë se pjesëmarrja në inflamacion të lindjes. Pas dhimbje në rritje intensifikuar.

Promptova simptomë e apendiksit
Kjo simptomë duket gjatë shqyrtimit të vaginës - në praninë e dhimbjes gjatë shqyrtimit qafës së mitrës mund të jetë dhimbje, e cila sugjeron shtojca inflamacion.

Simptomet e apendiksit kronike në gratë


Për një kohë të gjatë, doktorët nuk duan të ndajë apendiksit kronike në sëmundje të pavarur, të veçantë, për shkak të manifestimeve të saj të ndryshme - polymorphism, por trajtimi i shpeshtë i pacientëve me inflamacion të qëndrueshme të shtojcës të detyruar për të bërë atë, dhe tani sëmundja është parë si një formë të veçantë.

Kështu, pacientët ankohen për dhimbje të moderuar në sulmet kërthizës karakterit apo rajon çapokor. Në disa raste, të japin dhimbje në shpinë të ulët ose brinjë në rajon. Grave formë kronike e apendiksit mund të prodhojë dhimbje në ijë.
Gjithashtu, dhimbje mund të përkeqësohet me aktivitet fizik, si dhe kapsllëk dhe kollë. Në gratë shtatzëna, rritja e fetusit gjithashtu mund të vënë presion dhe kjo provokon dhimbje.
Karrige çrregullim si diarre dhe kapsllëk, ndoshta, për shkak të çrregullimit të traktit gastrointestinal. Nëse sëmundja është në rritje, të paturit e përzier dhe të vjella.

Kur simptomë Obraztsova dhimbje më keq kur heqjen këmbët korrigjohet.