Simptomet e apendiksit në të rriturit


A kam nevojë për një shtojcë njeri? Debati mbi këtë temë për një kohë të gjatë nuk ulet, ata janë të diskutueshme në kohën e tanishme. Disa shkencëtarë thonë se ky proces është një gjurmë e cecum në trupin e njeriut që nuk janë kryer funksione të rëndësishme dhe shumë shpejt, vetëm nja dy milion vjet, krejtësisht thahet larg si kurrë bisht në paraardhësve të njeriut. Ekspertë të tjerë thonë se shtojcë është organet shumë të rëndësishme në të cilat ata jetojnë dhe të shumohen bakteret e dobishme dhe mikroorganizmave që kontribuojnë në funksionimin e duhur të shumë organeve. Ka edhe pohime që njerëzit të cilët dikur shtojcë u larguar në një moshë të re, duke zhvilluar një aeroplan mendore është shumë më keq se sa pronarët e lumtur të "rra" në zorrë.


Ndërsa në qoftë se nuk ishin, por shtojcë është pronë e përbashkët - përflakur ndonjëherë, sëmundja quhet apendiksit, dhe duhet domosdoshmërisht të trajtohen. Në të kaluarën në vendin tonë, pa zhurmë më tej, thjesht ulur shtojcë përflakur dhe histori e tërë. Operacioni u konsideruar si një nga më e lehtë për të kirurg dhe pacientit në mungesë të ndonjë komplikime pas operacionit pacienti lëshuar nga spitali në disa orë. Që apendiksit - kjo sëmundje është mjaft e shpeshtë dhe mund të kapur personin në pothuajse çdo moshë, ndoshta duhet të dini se simptomat e apendiksit në të rriturit.


Për të filluar, ne vërejmë se simptomat e apendiksit mund të jetë shumë e ngjashme me shumë sëmundje të organeve të tjera të vendosura në zgavrën e barkut. Për shembull, ndonjëherë dhimbje, të ngjashme me ato infektues apendiksit, manifestuar në sëmundje të caktuara të sëmundjeve të veshkave në gratë e organeve shpesh karakterizohet nga dhimbje barku. Në mënyrë tipike, pacienti ka marrë në spital me apendiksit të dyshuar, testi është një mjek për të diagnostikuar saktë praninë e kësaj sëmundjeje.


Simptomet e apendiksit, i cili ndodh në njerëzit, mund të ndryshojnë. Arsyeja për këtë është natyra e ndryshimeve në proces, vendndodhja e shtojcës në zorrë, dhe gjithashtu varet nga mosha e pacientit. Në mënyrë tipike, në fazën fillestare të origjinës së saj, apendiksit shkakton dhimbje të shurdhër në bark e sipërme, por ndoshta në kërthizë. Lokalizimi i dhembjes një kohë të gjatë nuk mund të jetë e qartë. Me kalimin e kohës, dhimbje radiating në rajon çapokor në të djathtë. Si dhimbje në bark - janë simptomat kryesore të apendiksit në dispozicion, e konsiderojnë një lokalizimin e mundshëm të dhimbjes, në varësi kryesisht në vendndodhjen shtojcën.


A) Në normale, parazgjedhur vendndodhjen e shtojcës, dhimbja ndjehet në zonën çapokor në anën e djathtë;
B) Në qoftë se shtojcë është dhimbja më e lartë do të jetë lokalizuar në sektor të sipërme të djathtë;
B) Procesi dispozitë Retrotsekalnoe karakterizohet nga dhimbje në shpinë ose në anën e barkut;
D) pozita e pelvikut është në dhimbje të saj inflamacion shtojcë mbi pubis.

Si rregull, dhimbje të forta në inflamacion të shtojcës, duke i detyruar njerëzit për të kërkuar ndihmë mjekësore, por ka pasur simptoma të apendiksit në të rriturit nuk janë të kufizuara vetëm dhimbje. Në apendiksit kronike dhe akute në përzier pacientit, të vjella. Këto simptoma janë të zakonshme, megjithatë, shkeljet karrige shënuar vetëm një numër i vogël i pacientëve. Megjithatë, në qoftë se shtojcë është pranë rektumit, inflamacion mund të prekin atë, e cila është në gjendje të shkaktojë diarre.


Në fazat fillestare të apendiksit në pacientët shpesh shënuar simptoma të tilla si Veting gjuhën dhe taksave tij kontakt të bardhë. Dhimbje barku është duke u bërë më të fortë për çdo veprim, qesh, kollë dhënë sulme të reja. Në shumë raste, por jo gjithmonë, apendiksit shkakton ethe.

Në qoftë se një burrë u shfaq simptomat e mësipërme duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të kërkuar ndihmë nga mjekët. Në mënyrë të pavarur të mbyten nga dhimbje dhe të angazhohen në apendiksit vetë nuk është i rekomanduar. Gjithashtu, nuk zbatohen mjetet juridike popullore apendiksit, si në këtë rast do të ndihmojë vetëm profesionistët mjekësorë. Për të konfirmuar apo, anasjelltas, të përjashtojë diagnozën mjeku do të jetë një seri e provimeve që përfshijnë gjakun, ndoshta e bërë X-ray. Mos harroni se, siç u përmend më lart, simptomat e apendiksit, i cili ndodh në të rriturit, shpesh mund të jetë e ngjashme me simptomat e sëmundjeve të tjera. Për shembull, spazma e zorrëve mund të duken sikur shtojcë përflakur.


Një mënyrë për të kontrolluar mjekun e parë mban apendiksit i pacientit është prekje barkut. Ajo duket si ky: mjeku pacienti shtyn gishtat e tij në barkun e tij në ijë, dhe kjo nuk do të çojë në simptome të ngutshme. Pastaj, papritmas hoqi duart e tij, dhe në prani të apendiksit në një pacient, ka një dhimbje të mprehtë. Në këtë rast mund të themi se më parë apendiksit ndodh, megjithatë, një diagnozë të saktë duhet të konfirmohet nga studime të tjera.


Pse në këtë sëmundje kanë nevojë për trajtim të menjëhershëm te mjeku? Në prani të apendiksit akute dhe pa kujdes të duhur në kohë mjekësor, pacienti mund të zhvillojë peritonit përhapur. Nga ana tjetër, kjo mund të çojë në vdekje, dhe operacioni kryhet në praninë e peritonit shpërndarë, jo gjithmonë i suksesshëm. Apendiksit, mori komplikime si peritonit, edhe pas trajtimit, mund të largohet komplikime të tilla si acarim të zorrëve. Përveç kësaj, trupi shkatërrojë microflora të dobishme, duke kontribuar me punën e duhur të zorrëve, i cili është gjithashtu shumë i mirë.