Simptomat në njerëzit galaktorei


Problemet me kancer të gjirit, kaq të çuditshme të mjaftueshme, nuk janë vetëm gratë, por edhe burrat. Dhe ndonjëherë edhe bebet! Një prej problemeve të tilla është galactorrhea. Kjo është një shkelje, manifestimi kryesor i të cilit është ndarja e ngjashme me qumësht të lëngshme nga dalë. Por galactorrhea - nuk është një sëmundje, por një simptomë, një sinjal pikëllimin trupi. Le të flasim për simptome të galactorrhea artikull tek njerëzit;
Manifestimet kryesore të Galaktorei dhe simptoma të një person ka shkarkesë të vazhdueshme apo të përsëritura nga dalë. Së jashtmi, ata ngjajnë qumësht, janë ngjyrë të bardhë, me asnjë gjurmë papastërtive të gjakut, pleh apo jeshile. Bold mund të kalojë të tyre, por mund të ndodhë vetëm kur presion mbi gjoks. Shpesh kjo është shoqëruar me një patologji të menstruacioneve të grave, ndryshimi në peshë në meshkuj.


Në procesin patologjike mund të përfshirë si një, dy dhe kancerit. Pasi ju të gjeni një përzgjedhje e lëngjeve nga dalë, duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Femrat - gjinekolog, burra - për andrologist ose endokrinolog.

Më e zakonshme shkaqet galactorrhea në gratë:
• Formimi i tepruar i Hormoni hormoneve në trup i cili është përgjegjës për prodhimin e qumështit pas lindjes. Normalisht ajo është prodhuar në mënyrë aktive në gratë e lindi. Por patologji tregon një defekt në sistemin endokrin.

• përdorimi afatgjatë në njerëz me simptomat e medikamente të caktuara.
• Stimulimi i tepruar i gjirit, e cila mund të ndodhë kur të veshur të brendshme të shtrënguar apo rroba apo në aktivitetin rritje seksual.
• Transaksionet në të cilat palca kurrizore ishte thyer.
• Dëmtimi i nervave të gjoksit.
• Sëmundjet e vezoreve.
• përdorim në trajtimin e sëmundjes çdo disa ilaçeve tradicionale, të tilla si anise ose kopër.
Në burra, simptomat dhe shkaqet e galactorrhea zakonisht është çrregullime hormonale dhe tumoret. Shpesh kjo situatë është mungesa për shkak të testosterone. Galactorrhea janë të shoqëruara zakonisht me gynecomastia, dmth zgjerimit të gjirit dhe butësi e tyre. Nivelet e reduktuara testosterone gjithashtu çon në dobësimin e funksionit erektil dhe ulur epsh, dmth makinë seksuale.


Sapolindur Galactorrhea
Galactorrhea në foshnjat më shpesh për shkak të faktit se gjatë shtatzënisë me gjakun që kishte marrë nga mami doza të larta të estrogjenit. Prandaj është shumë e rëndësishme gjatë shtatzënisë për të monitoruar nivelet e hormoneve, sidomos në qoftë se dështimet e kaluara apo shkeljet e konstatuara. Në disa raste të përcaktuar shkakun e galactorrhea nuk mund. Në këtë situatë është sëmundje idiopatike. Gratë me këtë problem është shumë e ndjeshme për Hormoni gjoks, duke shkaktuar edhe me nivele normale të hormoneve mund të zhvillohet galactorrhea.


Diagnoza e sëmundjes tek njerëzit
Diagnoza duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​që synon krijimin e shkaqeve të problemeve. Laboratorike dhe metodat instrumentale e hulumtimit në galactorrhea përfshijnë: ekzaminim mjekësor, sekrecionet Microscopy, test të gjakut për nivelet e Hormoni në trup, ultratinguj gjirit, Sella radiografi, EPK-së, një test shtatzënie. Në qoftë se shkarkimi nga dalë apo gjakut kanë një ngjyrë të verdhë mund të dyshohet keqdashje e gjirit.

Trajtim
Metodat e mjekut trajtimi galaktorei zgjedhur në mënyrë individuale në çdo rast. Kjo varet nga shkaqet e sëmundjes, seksit të pacientit, mosha dhe gjendja shëndetësore e tij. Ne rekomandojmë veshur me rroba të rehatshme dhe veshje, dietë të shëndetshme, gjumë të mjaftueshëm dhe të tjerët. Në idiopatike galactorrhea rekomanduar drogës që të zvogëlojë prodhimin e Hormoni. Nëse galactorrhea shkaktuara nga mosfunksionim endokrine, të emëruar nga terapi hormonale. Në mungesë të efektit të terapisë konzervative mund të jenë të destinuara transaksion, kur kanalet janë hequr në një ose dy gjëndra. Nëse zgjedhja shkaktuar nga droga, të ndryshojë dozen e tyre.