Simptomet e mëlçisë mëlçisë


Mëlçia - një ndihmës i vërtetë i njeriut në luftën kundër faktorëve negative mjedisore. Ajo është në këtë trup gjithë gjaku i filtruar, vonuar helm dhe proceset e metabolizmit. Kështu, mëlçisë bëhet një problem i madh për njerëzit në mbarë botën. Më të zakonshme patologji - steatoza mëlçisë ndodh në 65-70% e pacientëve të kërkuar ndihmë. Sëmundja është një degjenerim distrofike e parenchyma mëlçisë në ind dhjamor. Ai vesh asnjë durimin. Ndoshta dyja akute dhe kronike.
Mëlçisë Mëlçia: Simptomet dhe shenjat


Shkaku i mëlçisë akute të mëlçisë mund të jetë helmet vetme, kimikate? alkoolit apo helmimi me ushqim. Hepatotoxicity kronike mund të shkaktohen nga faktorë të ndryshëm: alkoolit, dietë të varfër, obeziteti, sëmundjet endokrine caktuara (tyreoz, diabetit dhe të tjerët). Pavarësisht nga një emër të tmerrshëm, sëmundja shpesh është asimptomatike, sidomos në fazat e hershme. Kusht i tillë i fshehur mund të zgjasë me vite të tëra, duke u paraqitur vetëm një rritje të vogël në mëlçi.

Megjithatë, kur shenjat e steatoza mëlçisë nuk ekzistojnë. Kjo ndjenjë e shurdhim në sektor të sipërme të djathtë, dhimbje ndonjëherë shurdhër. Ajo mund gjithashtu të jetë e përzier, çrregullime pesimist, humbje peshe, humbje oreksi. Me zhvillimin e sëmundjeve progresive dhe simptomat. Nuk ka dështim të mëlçisë. Patologji manifeston dobësi, vjellje, ulur performancën, neveri ndaj ushqimit (sidomos me vaj). Përveç kësaj, manifestime të tilla mund të jenë si edemë ose ascites.
Në raste të rënda ka humbje të vetëdijes, konvulsione, lodhjes dhe madje edhe gjendje kome.

E rëndësishme! Nëse dyshoni se një steatoza mëlçisë, menjëherë kontaktoni një mjek-gastroenterologist ka të ngjarë të jetë i mëlçisë postuar ultratinguj!