Simptomet e dysplasia qafës së mitrës


Në dysplasia e qafës së mitrës epiteli vaginale pëson ndryshime atipike. Qasje me kohë në një mjek dhe parandalimin, për të ndihmuar të ndaluar formimin e qelizave të kancerit. Dysplasia ndryshon nga erozioni, kur epiteli plagosur mekanikisht, shkelje e strukturave qelizore të indeve të qafës së mitrës. Në shumicën e rasteve, dysplasia ndodh për shkak të infeksionit HPV. Shumë variacione kanë aktivitet onkogjenik. Më shumë se 90% e grave me analizës dysplasia papillomavirus pozitiv. Infeksioni shkakton inflamacion.
Qafës së mitrës dysplasia: Simptomet dhe shenjat


1. qafës Dysplasia është shpesh pasojë e përdorimit të kontraceptivëve, duke përfshirë kontraceptivëve oral. Kjo është për shkak të çrregullimeve hormonale. Rreziku i sëmundjes rritet me përfaqësuesit e grave me predispozitë trashëgimore. Varësia abuzimi redukton aftësinë për t'i rezistuar sëmundje, e cila gjithashtu çon në patologjive të ndryshme. Jeta seksuale në moshë të hershme, kur funksionet e mukozës nuk kanë formuar ende, gjithashtu rrit yyazytsirnist ndryshime atipike epiteliale në indet vaginale më të rritur. Kjo vlen sidomos për vajzat që hyjnë në marrëdhënie seksuale me partnerë të ndryshëm.

2. Sëmundja shpesh ndodh për shkak të lindjeve të shumta dhe përpjekjet për të ndërprerë artificialisht një shtatëzani. Kjo është për shkak të lëndimit të organeve femra. Erozioni në raste të tilla është diagnostikuar në 90% të femrave. Higjiena Dështimi mund të shkaktojë zhvillimin e organizmave patogjene, të cilat edhe provokon inflamacion.
3. Simptomet e dysplasia qafës së mitrës kanë manifestime klinike të veçanta. Në 10% të sëmundjes është e fshehur. Shpesh sëmundja është e shoqëruar me inflamacion në organet pelvike. Pacientët dysplasia të cilit ndodh në të njëjtën kohë me kulpitom ose tservytsytom ankuar siklet në vaginë, kruarje dhe djegie. Ka shkarkimit nga ngjyra veçantë traktit gjenital.

4. guximshme mund të ketë një erë të pazakontë. Ndonjëherë sekrecione vërejtur përzierje e gjakut kur një grua përdor tampona. Diktim pas seksit - manifestim i shpeshtë i dysplasia. Sëmundja shpesh nuk shkakton dhimbje. Dysplasia mund të ndodhë me kalimin e kohës dhe progresit në pikën derisa ai është burim i hequr të infeksionit.
5. sëmundja është diagnostikuar shpesh në lidhje me lythat gjenitale, të cilat ndikojnë në sipërfaqen e jashtme të organeve gjenitale dhe anusit. Përveç kësaj, sëmundja është e lidhur shpesh me klamidia dhe gonorrea. Pa shenja të dukshme të dysplasia qafës së mitrës mjet dhe laboratorike metodat e rëndësishme diagnostike.