Simptomat dhe Shkaqet i dobët


Zalisur - humbja e vetëdijes, duke rezultuar në një rënie të mprehtë në furnizimin me gjak të trurit. I dobët janë të dy llojeve - natyrën e thjeshtë dhe epileptik. Ky artikull do të kushtojnë kategorinë e parë. I dobët - shumë të shpeshta, si statistikat tregojnë, ata vijnë në 1/3 e njerëzimit në një pikë në jetën e. Mos u shqetësoni, këtë bыstroprohodyaschee fenomen dhe të padëmshme. Vetëm një përqindje e vogël e rasteve të fikët tregon një sëmundje të rëndë që mund të kërcënojë jetën tuaj. Para se të hyn në ndihmën e parë, të mësojnë se si për të identifikuar sëmundjen.Shkaqet kryesore të zalisur
1. shkakton pavetëdijshme mund të jetë shumë. Arsyeja e fundit e mjaftueshme nuk është caktuar vetëm. Shpesh, të fikët, ndodh si rezultat i ndryshimeve që ndodhin në sistemin e qarkullimit të gjakut në të cilën trupi nuk mund të shpejt të përshtatet. Reduktimin e presionit - shkaku kryesor.

2. Arsyeja e dytë vijon nga e para. Nëse tensioni i gjakut në arteriet ka rënë në mënyrë dramatike, zemra banal nuk ka kohë për të rritur menjëherë prodhimit mjaft gjak në trup. Pasuron gjakun me oksigjen indet e trurit. Duke ulur presionin - nuk vjen uria oksigjenit, duke çuar në humbjen e vetëdijes.


3. Reduktimi i mprehtë në numrin e gjakderdhje të gjakut ose mungesa e lëngjeve të trupit (dehidratim)

4. zalisur Call mund të jenë dhimbje të mprehta apo emocione (shoku kur shpoj ose frika e gjakut)

5. pash mini në të moshuarit

6. qëndrojë gjatë në një dhomë të zihet fryma; dritat e ndritshme apo ngrohje diellore; probleme me uri stomakut; Ndryshimi i papritur i pozitës (heqjes nga një pozicion të prirur)

7. Problemet shëndetësore. Aritmia, anemi, hypoglycemia. Efektet anësore nga droga që ju ulin tensionin; Sulmi zgjatur e kollitjes.
Simptomat


- Para së gjithash, i dobët paraprirë nga marrje mendsh, turbullt mendjen, një kumbues të fortë në veshët, ndezje "yjet" në sytë e tij.
- Viktima fillon për të kryer, të përzier, një person fillon të panik kap gojën e ajrit;
- Dobësia Instant;
- Gjymtyrë të mpirë, pacienti fillon të derdh djersë të ftohtë.
- Për shkak të rënies së presionit të gjakut, lëkura bëhet hije gri.
- Në njerëzit e drejtë-skinned mbajtur ndjenjë të nxehtë të qetë (kundër zbehje e përgjithshme)
- Lëkura ashy ton të bëhet një moment i humbjes së plotë të vetëdijes. Së bashku me këtë presion bie nën normale, aktiviteti i zemrës është jashtëzakonisht e vështirë për të përcaktuar.

- Kur i dobët, norma e zemrës të përcaktojë shumë e vështirë. Shumë e njëjta norma e zemrës mund të reduktohet, ose më të shpeshta, në varësi të llojit të zalisur.
- Muskujve ton është reduktuar dukshëm intensiteti i reflekseve reduktuar dukshëm ose të zhduket krejtësisht.
- Një tjetër simptomë e zalisur, kur nxënësit zgjerohet, reagimi në dritë dulled konsiderueshme.
- Zalisur zakonisht kalon shpejt, brenda 2-5 sekonda. Por ne nuk duhet të harrojmë se mund të jenë të zgjatura në gji, e cila zgjati më shumë se 5 minuta. Në raste të tilla, konfiskimet e mundshme dhe mosmbajtjeje.