Simptomat dhe shkaqet e psikozë maniak-depresive


Për fat të keq, shumica e njerëzve priren të besojnë se një problem i tillë si sëmundje mendore, ata nuk e prekin. Megjithatë, nuk është një numër i vogël i njerëzve që jetojnë pranë nesh, që vuajnë nga sëmundje të ndryshme mendore, duke përfshirë psikozë maniak-depresive. Këto sëmundje nuk mund gjithmonë të shqiptohet. Shumë shpesh me këto lloje të njerëzve krejtësisht adekuate. Getting ndihmën e nevojshme, njerëz të tillë mund të punojnë, të gëzojnë një jetë të plotë dhe madje edhe të ketë një familje. Por të afërmit e njerëzve që vuajnë nga sëmundje të tilla nuk duhet të harrojmë se për të parandaluar përkeqësimin e sëmundjes mendore dhe ekzistencë normale duhet të krijojë për personin e sëmurë klimën më të favorshme në familje dhe uyazyka psikologjike rehati. Pacientët duhet të rrethuara stres, si ato të ndikojë negativisht në psikikë. Në këtë publikim, ne sugjerojmë që të marrin në konsideratë simptomat dhe shkaqet e psikozë maniak-depresive.


Psikoterapistëve sëmundja karakterizohet nga e mëposhtme: çrregullime mendore, i cili shkon gjendjen emocionale me onde - mania (humor shumë të ngacmuar) dhe depresioni (humor depresion). Në mes të këtyre fazave çrregullime mendore mund të zhduken plotësisht, dhe personi nuk vuan.

Shkaqet e sëmundjes
Maniak-depresiv psikozë - një sëmundje të shkaktuar gjenetikisht. Kjo tendencë për të zhvilluar këtë sëmundje mund të merret me anë të trashëgimisë. Ju lutem vini re se kjo është vetëm predispozicion, jo sëmundja vetë. Në shumicën e rasteve e bën vetë ndihet vetëm kur të keni arritur moshën tridhjetë personi. Përveç kësaj, sëmundja është e rrallë menjëherë fillon në formën akute. Zakonisht afërm të ngushtë të pacientit ose të njerëzve të filloni të vini re disa parashikues të sëmundjes.

Para së gjithash, ka një sfond ndryshim njeri dukshëm emocional - ai fillon të jetë jashtëzakonisht e brishtë. Njerëz të sëmurë mund të jetë humor shpesh ose shumë i ngacmuar apo, anasjelltas, shumë në depresion. Pastaj njerëz të tillë mund të vëzhgojnë një fazë të theksuara parashikues lëvizje karakterin e sëmundjes - ndryshimet qef shtetërore të shtypur. Duhet të theksohet se faza depresive është zakonisht më e gjatë se shkelur.
Kjo gjendje zgjat nga gjashtë muaj deri në disa vjet. Është e rëndësishme që gjendja e keqe u zbulua menjëherë dhe njerëz të sëmurë ka marrë kujdesin e nevojshëm mjekësor, përndryshe një tranzicion të qetë do të zhvillohet në harbingers shumë e sëmundjes direkt - psikozë maniak-depresive.


Simptomat e fazës depresive të sëmundjes
Ardhurat sëmundje në një masë më të madhe në fazën e depresion, e cila ka tri simptoma kryesore që karakterizojnë atë në mënyrë të qartë:
1. humor depresion.
Një person i sëmurë është vazhdimisht në një humor të keq, të cilat mund të jenë të shoqëruar nga Sëmundjet shumë të vërteta të tilla si lodhje, mungesë e oreksit dhe shuarje të shpejtë.
2. Pamja fizike dhe vonuar të folurit.
Një person mund të jetë në disa shtet të letargjia - kjo është një rënie e dukshme në të dyja reagimet mendore dhe fizike. Ky person është pothuajse gjithmonë duket i përgjumur dhe e trajton me indiferencë të gjithë atje.

3. Nuk është një vonuar theksuar intelektual.
Ka një reduktim të ndjeshëm në efikasitet. Të gjitha mendimet e njeri i sëmurë vendosur në negativ. Kjo është shpesh një ndjenjë e fajit, dhe absolutisht e pabazë. Një lojë e preferuar e njeriut është vetëshkatërrim dhe vetë-shkatërrimit. Për fat të keq, këto depresioneve të çojnë në faktin se një person fillon në vetëvrasje.

Në qoftë se depresioni nuk trajtohet, ai do të përparojë depresioni, rrit prapambetje mendore dhe motorike, ka përkeqësim të gjendjes njerëzore, nganjëherë ajo mund edhe të jetë një tapë e vërtetë - palëvizshmëri e plotë dhe heshtja. Njeriu ndalesa përgjigjej dhe të kuptojnë gjuhën, i tha: pijshëm, të hahet, duke shkuar në tualet.

Ndryshime të rëndësishme ndodhin në gjendjen fizike të të drejtave të pacientit: zhvillimin takikardia - trazirat ritmin e zemrës, në masë të madhe zgjeruar nxënësi, aritmi, bradycardia. Në këta pacientë shpesh edhe është zhvillimi i kapsllëk spastik, e cila duket si muskujt rezultat spazmuvannya të traktit gastrointestinal.

Simptomat e fazës maniak e sëmundjes
Siç u përmend më herët, në qoftë se një person vuan nga psikoza maniak-depresive, ndryshimet maniak fazës depresive. Kjo fazë shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:

1. motor shumë të fortë dhe stimulim verbale, shpesh falas.
2. përkohësisht rrit efikasitetin e aktivizuar në masë të madhe të gjitha proceset intelektuale.
3. Gjendja është anomalisht e rritur - një maniak i vërtetë të ndikojë.

Në fazën e maniak, ka një numër të karakteristikave të tij. Nëse rrjedha depresive faza është një fazë e ndritshme theksuar maniak sigurisht mjaft e qetë. Ndonjëherë vetëm një përvojë mjek-terapist mund të dyshoni se diçka ishte e gabuar. Megjithatë, si sëmundja përparon, simptomat e fazës maniak fillojnë të më e theksuar. Njeriu duket tepër optimist, edhe ai rozë vlerëson realitet që nuk korrespondojnë me realitetin. Një person i sëmurë mund të shprehin mendimet dhe idetë krejtësisht të pakuptimta. Përveç kësaj, rrjedha e tij e gjuhës mund të jetë pothuajse i pashtershëm, dhe aktiviteti fizik rrit në masë të madhe.